Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek.
Vettam egy Apacer AE700 tipusu kártyaolvasót.A gondom az,hogy a floppy helyére kellene csatlakoztatni,de egy régebbi P3 PC-be szerettem volna beépiteni,de ott nincs ilyen kivezetés az alaplapon.A kérdés az, hogy meg tudom-e oldani hogy a csatlakozót lecserélem USB csatlakozóra,müködne-e és mit hova kössek?Elöre is köszi.
Ez biztos, hogy nem floppy csatlakozó. A régebbi alaplapokon volt ilyen csatlakozás, azt hiszem soros port jelleggel.
A Googlr a barátod: Bővebben: Link
Elvileg USB alapokon nyugszik. Azt írja, hogy az alaplapi USB bővítőkártya helyére kell kötni. Ha nincs ilyen szerintem egy sima USB csatit rá lehet kötni.
Üdv.
Rosszul mondtam van ilyen csatlakozó,az elsö USB csatlakozója de az eleve nem müködött a PC-ben.Viszont turtam egy ilyet nekem is müködne?
Igen arra a csatlakozóra kellene kötnöd. Ha az nem jó, az általad mellékelt rajz alapján köss rá egy sima USB csatlakozót és működni fog. Ahogy látom a csatlakozójából, az alaplapon két portot foglalna el, ezért érdemes neked is kettő csatlakozót rakni rá és amikor használod mind a kettőt bedugni a PC-be.
Ha csak egyet kötök rá nem fog müködni?
Ezt így nehéz megmondani, ki kell próbálni.
Nekem egy külső winchesterem van, amit lehet két portos és egy portos üzemmódban is használni. Nem tudom, hogy ez működik-e egyről is. Nem tudsz vele nagy kárt okozni, ha csak egyet raksz rá, egy próbát megér.
Nem kell mind a kettő, mert az egyik ebből ahogy a képről látom ki van hozva egyből az előlapra egy usb-s aljzathoz, a másik meg a kártyaolvasónak van. Szóval ha csak egyet kötsz be, akkor vagy az egyik, vagy a másik fog menni, attól függően, hogy melyik van bekötve.
Köszi holnap baszerzem a csatlakozót és kipróbálom.Mindenképp megirom mire jutottam.
Igazad van, azt az USB aljzatot hirtelen nem is vettem észre a képen.
Ezeket egy belső USB-re szokás akasztani, nézd meg a leírásában, hogy a "megszokott" sorrendben vannak-e a csatlakozójában a vezetékek, és dugd rá egy belső dupla USB-re. Így mennie kellene…
Belsö USB-röl megy,de az a cél,hogy külsöröl menjen.Egy csatlakozot sikerült szereznem,azt ráforrasztottam de csak felismeri a PC.Mindenképp kettö csatlakozó kell mint azt "hadnagyakos" mondta.
Az nem mindegy, hogy melyik USB-t kötöd be a kártyaolvasón. Elvileg az egyik csak ki van vezetve az elejére. Javítsatok ki, ha tévedek. A másikra is meg kéne próbálni ráforrasztani, hátha azzal megy.
Ha nem megy, akkor marad a két kábeles megoldás.
Ja, értem! Akkor egyszerűbb egy olyan USB kábelt szerezni, aminek egy kettes osztó van a végén, és nem kell úgy olyan "sok" kábel hozzá
Igen. Itt egyedül a bekötésre kell figyelni.
Ööö, nem a floppy helyére kell csatlakoztatni, hanem csak a floppy helyére kell beépíteni a gépbe... :yes:
Ezen már túl vagyunk....
Üdv!
Na végre sikerült szereznem két csatlakozót,ráforrasztottam mind a kettöt,és tökéletesen müködik.Probléma megoldva,köszönöm mindenkinek a segitséget!!
Szívesen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |