Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   225 / 1171
(#) llaci56 válasza Grabovszky2 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Szerintem a BIOS -ra keress rá, több topikot is találsz róla.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok

Egy léptető motor meghajtó panel tartalmaz motoronként 2db FET (?) -et.
Az van ráírva: HO12, néztem SMD katalógusokba, de nem hozott eredményt, mellékeltem róla képet, meg majd lerajzolom a kapcsolását, így hátha könnyebb lesz megfejteni, mivel lehet helyettesíteni.
A másik kérdés, hogyan lehet ezeket kimérni? ugyanis nincs zárlatba egyik Fet sem.
Előre is köszi a segítséget.

Fet.png

(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Még annyit hozzátennék, hogy áramkörileg a Pickit2-ben található IRF 7317-re hasonlít.
(#) kadarist válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia!
Ő lesz az: NDS9945
(#) zsoltee0001 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Köszi

Azt a jelölés pont nem néztem
(#) kadarist válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Több szem többet lát!
(#) zsoltee0001 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Szia
Igen, viszont gyanús, hogy semmi bajuk.
(legalábbis zárlat az nincs)
Skori weblapján találtam néhány módszert amivel a mos-fet-eket lehet tesztelni.
Az első kettőn átment, a 3. -hoz ki kell forrasztani.
Bízom benne, hogy ez a hibája, mert az egyik külső védő (schottky) diódája zárlatos volt.
üdv.
(#) golem hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok!
Érdeklődnék van nekem egy pár fólia kondim és ezek vannak rá irva:3300k a másikra 3300J
a válaszotokat előre is köszönöm.
(#) llaci56 válasza golem hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

3,3 nF és a "K" meg a "J" a feszültségtűrésüket jelzi. (Fejből nem tudom.)
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Hello!
Itt 3. táblázat.
üdv! proli007
(#) bgsf hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Sziasztok!
Van egy (több) elromlott tirisztorom. A neve T2-320, valami orosz tipus, de semmi adatot nem találtam a neten mert csak tonereket dobott ki a gugli!
Ha valaki ismeri az ampert és a feszt akkor írjon nekem! A fesz mindegy, mert 5-15V-ra kell. Az amper meg olyan 400A-ig.
Gyanús hogy a 320 az az ampert jelöli, a T2 meg a feszt.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) llaci56 válasza bgsf hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Kép vagy tokozás típusa?
(#) bgsf válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Szia!
Olyan mint egy nagy pogácsa! a két hűtőborda közé van beszorítva. Rózsaszín porcelán a közepe, a kúszóáram miatt hullámosítva. Felirat nincs rajta, de a kivezetőkön van a tipusszám.
Holnap teszek fel képeket róla.
(#) ernő22 hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Üdvözlök mindenkinek

segítsetek legyetek szívesek, az alábbi alktrész( valószínűleg kondenzátor ) adatait meghatározni
Nem találtam róla semmit.

Ezenkívül van több kondenzátorom ami színkódos.
De nem sávos hanem pl: szürke alapszín,jobb oldalt fekete, felül kék,majd zöld, pötty, bal oldalt sárga csíkkal.

már kerestem de nem találtam erre semmit.

köszi a segítséget.
(#) kadarist válasza bgsf hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

A tirisztor főbb adatai: 800V 320A Igt<300mA, ha a 320 után 8-as szám van.
Forrás: Bővebben: Link
(#) klemo86 válasza ernő22 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

A kék 221-es jelzésű 220pikós 400V AC-n, a többi valami mutáns Nem nagyon találok hozzájuk semmit (a két pöttyesekről, meg a kék szorzójúról sem)
(#) sucuka válasza ernő22 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Üdv!
A két középső képen látható alkatrész nem kondenzátor, hanem régi japán gyártmányú induktivitás. Sajnos nincs a színkódról infóm nekem sem, de egy régi hobby-elektronika (Rádióvilág Kft.) újságban van róla táblázat.
(#) klemo86 válasza sucuka hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Basszus, tényleg! Így egyszerűbb lesz
A zöld-zöld-sárga: 550mH (ha az első is zöld, kb annak néz ki).
A zöld-kék-fekete: 56μH.
(#) nagy hoho válasza ernő22 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Az első egy tantál elkó a kapacitását C mérővel lehetne meghatározni. A polaritása is egy talány.
(#) ernő22 válasza klemo86 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Köszi a segítséget
(#) bgsf válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Szia!
Köszi a választ! Én is valami ilyesmire tippeltem, csak ami tirisztorokat rendeltem azok méretben fele akkorák de 400 Amperesek! Mekkorát változott a világ! Szóval a 7 tirisztor és néhány alkatrész több mint egy százas volt és nem lenne jó ha a füst jönne ki a gépből. inkább az 1000 Ampernek kellene csordogálni 5Volton...
(#) Frankye válasza ernő22 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Esetleg töltsd le ezt a programot. Nagyon hasznos kis eszköz, rengeteg mindent tud. (Trafóméretezéstől a színkód-fejtésig, még angol-német-magyar technikai szótár is van benne.)
(#) noxor hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Sziasztok!

Először is kellemes húsvétot mindenkinek!
Másodszor: Nemrégiben kaptam egy (kiselejtezett) Toshiba 2510-es gépet alkatrész hasznosítási célból
Találtam benne egy ledsort, amit szeretnék meghajtani. 63 ledes, és 2 IC van rajta. Az egésznek egy 7 tüskés bemenete van. A rajta lévő feliratra rákerestem, viszont nem sok mindent találtam. A felirat: BU4961
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Szevasztok, azt szeretném kérdezni hogy az LM358N helyet jó e a TL072-es, vagy a 4558D típusú ic. Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hello!
Ez kapcsolás és alkalmazás függő. Ha általános az alkalmazás, és két tápfeszültséges üzem van (+-), akkor megfelelő lehet bármelyik a másik helyett. De a 4558 hasonlít rá a legjobban.
üdv! proli007
(#) vilmosd válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hali
Bekotesre megegyeznek, de a belso kapcsolasuk teljesen kulonbozo. Nem tudom hol hasznalod, de meg kell nezni az aramkor kialakitasat. Anelkul nem lehet eldonteni, hogy jo-e egyik a masik helyett. De mi problema van a LM358-al? Draga?
Udv Vili
Ps A 4558D az SMD.
(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Sziasztok!
Adatlapot keresnék a következő IC-hez: d16306gf
Egy vfd grafikus kijelzőn van belőle pár darab. Ebből szeretném megtudni, hogy mi lehet a kijelző bekötése és hogy kell életre kelteni. Én nem találtam adatlapot hozzá, de ti több helyet tudtok, ahol be lehet ilyeneket szerezni.
(#) soos csaba válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hali, csak annyi volt hogy nem volt itthon abból a típusból, de TL071 meg 4558- as IC-im az van bőven, láttam én is hogy meg egyeznek a láb bekötéseik csak meg akartam bizonyosodni hogy biztosra menjek. Köszi.
(#) supper hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Sziasztok !
TV19PL120DVD tipusú Lcd tv táp részében van 2A07701 tipusú IC mivel lehez helyettesíteni esetleg kapcsolási rajza van e valakinek hozzá ?
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Szia!

Nem ez az?

UPD16306A.pdf

Következő: »»   225 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem