Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a BIOS -ra keress rá, több topikot is találsz róla.
Sziasztok
Egy léptető motor meghajtó panel tartalmaz motoronként 2db FET (?) -et. Az van ráírva: HO12, néztem SMD katalógusokba, de nem hozott eredményt, mellékeltem róla képet, meg majd lerajzolom a kapcsolását, így hátha könnyebb lesz megfejteni, mivel lehet helyettesíteni. A másik kérdés, hogyan lehet ezeket kimérni? ugyanis nincs zárlatba egyik Fet sem. Előre is köszi a segítséget.
Még annyit hozzátennék, hogy áramkörileg a Pickit2-ben található IRF 7317-re hasonlít.
Szia!
Ő lesz az: NDS9945
Köszi
Azt a jelölés pont nem néztem
Több szem többet lát!
Szia
Igen, viszont gyanús, hogy semmi bajuk. (legalábbis zárlat az nincs) Skori weblapján találtam néhány módszert amivel a mos-fet-eket lehet tesztelni. Az első kettőn átment, a 3. -hoz ki kell forrasztani. Bízom benne, hogy ez a hibája, mert az egyik külső védő (schottky) diódája zárlatos volt. üdv.
Sziasztok!
Érdeklődnék van nekem egy pár fólia kondim és ezek vannak rá irva:3300k a másikra 3300J a válaszotokat előre is köszönöm.
3,3 nF és a "K" meg a "J" a feszültségtűrésüket jelzi. (Fejből nem tudom.)
Sziasztok!
Van egy (több) elromlott tirisztorom. A neve T2-320, valami orosz tipus, de semmi adatot nem találtam a neten mert csak tonereket dobott ki a gugli! Ha valaki ismeri az ampert és a feszt akkor írjon nekem! A fesz mindegy, mert 5-15V-ra kell. Az amper meg olyan 400A-ig. Gyanús hogy a 320 az az ampert jelöli, a T2 meg a feszt. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Olyan mint egy nagy pogácsa! a két hűtőborda közé van beszorítva. Rózsaszín porcelán a közepe, a kúszóáram miatt hullámosítva. Felirat nincs rajta, de a kivezetőkön van a tipusszám. Holnap teszek fel képeket róla.
Üdvözlök mindenkinek
segítsetek legyetek szívesek, az alábbi alktrész( valószínűleg kondenzátor ) adatait meghatározni Nem találtam róla semmit. Ezenkívül van több kondenzátorom ami színkódos. De nem sávos hanem pl: szürke alapszín,jobb oldalt fekete, felül kék,majd zöld, pötty, bal oldalt sárga csíkkal. már kerestem de nem találtam erre semmit. köszi a segítséget.
A tirisztor főbb adatai: 800V 320A Igt<300mA, ha a 320 után 8-as szám van.
Forrás: Bővebben: Link
A kék 221-es jelzésű 220pikós 400V AC-n, a többi valami mutáns Nem nagyon találok hozzájuk semmit (a két pöttyesekről, meg a kék szorzójúról sem)
Üdv!
A két középső képen látható alkatrész nem kondenzátor, hanem régi japán gyártmányú induktivitás. Sajnos nincs a színkódról infóm nekem sem, de egy régi hobby-elektronika (Rádióvilág Kft.) újságban van róla táblázat.
Basszus, tényleg! Így egyszerűbb lesz
A zöld-zöld-sárga: 550mH (ha az első is zöld, kb annak néz ki). A zöld-kék-fekete: 56μH.
Az első egy tantál elkó a kapacitását C mérővel lehetne meghatározni. A polaritása is egy talány.
Szia!
Köszi a választ! Én is valami ilyesmire tippeltem, csak ami tirisztorokat rendeltem azok méretben fele akkorák de 400 Amperesek! Mekkorát változott a világ! Szóval a 7 tirisztor és néhány alkatrész több mint egy százas volt és nem lenne jó ha a füst jönne ki a gépből. inkább az 1000 Ampernek kellene csordogálni 5Volton...
Esetleg töltsd le ezt a programot. Nagyon hasznos kis eszköz, rengeteg mindent tud. (Trafóméretezéstől a színkód-fejtésig, még angol-német-magyar technikai szótár is van benne.)
Sziasztok!
Először is kellemes húsvétot mindenkinek! Másodszor: Nemrégiben kaptam egy (kiselejtezett) Toshiba 2510-es gépet alkatrész hasznosítási célból Találtam benne egy ledsort, amit szeretnék meghajtani. 63 ledes, és 2 IC van rajta. Az egésznek egy 7 tüskés bemenete van. A rajta lévő feliratra rákerestem, viszont nem sok mindent találtam. A felirat: BU4961 A válaszokat előre is köszönöm!
Hello!
Ez kapcsolás és alkalmazás függő. Ha általános az alkalmazás, és két tápfeszültséges üzem van (+-), akkor megfelelő lehet bármelyik a másik helyett. De a 4558 hasonlít rá a legjobban. üdv! proli007
Hali
Bekotesre megegyeznek, de a belso kapcsolasuk teljesen kulonbozo. Nem tudom hol hasznalod, de meg kell nezni az aramkor kialakitasat. Anelkul nem lehet eldonteni, hogy jo-e egyik a masik helyett. De mi problema van a LM358-al? Draga? Udv Vili Ps A 4558D az SMD.
Sziasztok!
Adatlapot keresnék a következő IC-hez: d16306gf Egy vfd grafikus kijelzőn van belőle pár darab. Ebből szeretném megtudni, hogy mi lehet a kijelző bekötése és hogy kell életre kelteni. Én nem találtam adatlapot hozzá, de ti több helyet tudtok, ahol be lehet ilyeneket szerezni.
Hali, csak annyi volt hogy nem volt itthon abból a típusból, de TL071 meg 4558- as IC-im az van bőven, láttam én is hogy meg egyeznek a láb bekötéseik csak meg akartam bizonyosodni hogy biztosra menjek. Köszi.
Sziasztok !
TV19PL120DVD tipusú Lcd tv táp részében van 2A07701 tipusú IC mivel lehez helyettesíteni esetleg kapcsolási rajza van e valakinek hozzá ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |