Fórum témák
» Több friss téma |
De ez lesz az. Viszont így nem hiszem, hogy megveszem a kijelzőt, mert elég nehéz lenne mikrokontrollerrel vezérelni.
Köbüki! Nem zener az. Itt megtalálod.
az mi?
Ne vitatkozz 5 évvel ezelőtti bejegyzésen!
Sziasztok! Fern típusú akkus nyomaték határolós csavarozóból bontottam ilyen motort. A netten nem találtam róla semmit . Milyen motor lehet , illetve milyen vezérlés kellene hozzá ,hogy használni tudjam? A motorról már leforrasztottam 3db másfeles sodrott réz vezetéket amik 120 fokonként csatlakoztak a hátulján a tekercsekhez. Segítségeteket előre is köszönöm.
Van nekem pár, 1N54akármihez hasonló küllemű és méretű alkatrészem, amiről gőzöm sincs mi lehet.
A következő felirat van rajata: ST (ezüstös rövid mezőben) 1.5 KE 33CA (itt még utána kis ezüstös négyzet) C028 Ellenállás méréssel nem mérhető semmi, kondenzátor méréssel egyik irányban 670 pF-ot, másik irányban 700 pF-ot mutat. Teljesen újak, még sehova nem voltak beépítve (papírcsíkon vannak). Mik lehetnek ezek ?
Köszönöm az infót, soha nem hallottam még ezt a kifejezést. Ha örökké élek sem jövök rá hogy keletkeztek ezek nálam. Már csak azt kell megtanulmányoznom, mire való.
Mégegyszer köszönöm.
Túlfeszültség védelemre. Ha a feszültség meghaladja a (táblázatból kinézhető) értékét, akkor rövidzárként viselkedik, és megvédi a mögötte levő elektronikát. Elég gyors, igen nagy áramit bír.
Szupresszor dióda más néven . Én utoljára a fémkeresőmben alkalmaztam a kereső tekercset kapcsolgató MOSFet védelmére.
Sziasztok!
Egy (talán 0805 méretű) SMD alkatrész mivoltára lennék kíváncsi. Egy LCD TV paneljának Tcom panelén van rögtön a stabilizátorok előtt a betáp után. Teljesen fehér a teteje és egy nagy P betű van a közepén. Talán biztosíték lenne? Előtte még megvan az 5V utána már semmi... Mivel lehet helyettesíteni?
Az előbb elfelejtettem csatolni a képet.
Hello
Az egy biztosíték lesz, vagy esetleg induktivitás, de ennek kicsi az esélye. Meg kell nézni mi van utána, és az alapján lehet következtetni a tűrésére. Üdv: Zoltán
Szia!
Utána 5db 1117 stabilizátor van (gondolom 3.3V-os darabok) Gyanítom, hogy ezen át kapná az egész áramkör a tápot mert nagyon közel van a csatlakozóhoz és másként nem is nagyon lenne értelme. Megpatkolni nem igen szeretném de ha nincsen rá más mód akkor ez lesz. A képen nagyjából látszik mi van utána.
Ha 3darab olyan stab van mögötte akkor 2A körül lehetett az a bizti, vagy 1,25A os, elég sok iylen panelba láttam már ekkorát.
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy beforrasztok két szál vezetéket oda, és a végére teszek biztit. Üdv: Zoltán
Természetesen csak próba erejéig, ha ok akkor meg lehet venni bele az smd biztit!
Sziasztok! Egy junosz TV-ből kiszedtem a mellékelt alkatrész, mi lehet ez? Én valami kezdetleges kapcsolóüzemű tápra gondolok (lehet hogy, hülyeség) esetleg tudnám valamire használni igy kompletten? A trafó sztem porvasmag, nagyon hasonlít az anyaga a TV-k sorkimenőjének az anyagára. A kondenzátorok azok 2db 16V 5000µF 1db 50V 2000µF és 1 db 25V 5000uF. Sajnos a képek elég gyatrák mobillal készültek mert nincs digi-fényképezőm.KÉP1KÉP2KÉP3
Bocsi tévedtem, most szedtem le a külső burkát a trafónak és lemezekből van, csak szmből tünk úhy, hpgy porvasmag .
Üdv mesterek!
Nembiztos hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet de talán tudtok segíteni nekem . Egy MPC 78 as ellenállást mivel tudnék helyetesíteni mert magyarhomban már nem beszerezhető (vagyis én nem találtam sehol). Ő elvileg 0,22 Ohm 10% toleranciával és 2w. Egy sima huzalellenállással kiválthatom ? Vagy mitől olyan extra ez az MPC 78 hogy nem lehet kapni? itt az adatlapja: http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/122545/ETC/MPC78-103K.html Segítségeteket előre is megköszönöm !Bővebben: Link
Szia!
Semmi különleges nincs ebben a típusban. Válogass ezek közül: Bővebben: Link
köszönöm a segítségedet !
szerinted az problémát jelentene ha 2w helyett 5 wattosat raknék bele de az értéke ugyan az marad.
Hello!
A nagyobb Watt szám nem probléma, csak akkor hogyha a méret is lényeges. Üdv Mate!
Itt mindent megtalálsz róla:Bővebben: Link
Üdv: Zoltán
Üdv Kolegák
Szeretném megérdeklődni milyen készülék alkatrész eme kb 2 Kg cucc? Gyufás doboz méret miatt. Üdv
Sziasztok!
Találtam 'raktárkészleten' jó pár ilyen izét. Csak tippelni tudok, hogy talán biztosíték lehet, de hátha valaki felsötétíthet...
Hello
Ez bizony biztosíték, és szépen rá is van írva hogy mekkora áramot visel el max. Üdv: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |