Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 1171
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

De ez lesz az. Viszont így nem hiszem, hogy megveszem a kijelzőt, mert elég nehéz lenne mikrokontrollerrel vezérelni.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Köbüki! Nem zener az. Itt megtalálod.
(#) árkosi zoltán válasza zaik hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

az mi?
(#) llaci56 válasza árkosi zoltán hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Ne vitatkozz 5 évvel ezelőtti bejegyzésen!
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Lehetni lehet, csak nem érdemes.
(#) poros hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Sziasztok! Fern típusú akkus nyomaték határolós csavarozóból bontottam ilyen motort. A netten nem találtam róla semmit . Milyen motor lehet , illetve milyen vezérlés kellene hozzá ,hogy használni tudjam? A motorról már leforrasztottam 3db másfeles sodrott réz vezetéket amik 120 fokonként csatlakoztak a hátulján a tekercsekhez. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) sturbi hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Van nekem pár, 1N54akármihez hasonló küllemű és méretű alkatrészem, amiről gőzöm sincs mi lehet.
A következő felirat van rajata:
ST (ezüstös rövid mezőben)
1.5
KE
33CA (itt még utána kis ezüstös négyzet)
C028
Ellenállás méréssel nem mérhető semmi, kondenzátor méréssel egyik irányban 670 pF-ot, másik irányban 700 pF-ot mutat. Teljesen újak, még sehova nem voltak beépítve (papírcsíkon vannak).
Mik lehetnek ezek ?
(#) llaci56 válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

(#) sturbi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Köszönöm az infót, soha nem hallottam még ezt a kifejezést. Ha örökké élek sem jövök rá hogy keletkeztek ezek nálam. Már csak azt kell megtanulmányoznom, mire való.
Mégegyszer köszönöm.
(#) pucuka válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Túlfeszültség védelemre. Ha a feszültség meghaladja a (táblázatból kinézhető) értékét, akkor rövidzárként viselkedik, és megvédi a mögötte levő elektronikát. Elég gyors, igen nagy áramit bír.
(#) nagy hoho válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Szupresszor dióda más néven . Én utoljára a fémkeresőmben alkalmaztam a kereső tekercset kapcsolgató MOSFet védelmére.
(#) Router hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok!

Egy (talán 0805 méretű) SMD alkatrész mivoltára lennék kíváncsi. Egy LCD TV paneljának Tcom panelén van rögtön a stabilizátorok előtt a betáp után. Teljesen fehér a teteje és egy nagy P betű van a közepén. Talán biztosíték lenne? Előtte még megvan az 5V utána már semmi... Mivel lehet helyettesíteni?
(#) Router válasza Router hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Az előbb elfelejtettem csatolni a képet.

ez az.jpg

(#) zoz11 válasza Router hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hello
Az egy biztosíték lesz, vagy esetleg induktivitás, de ennek kicsi az esélye.
Meg kell nézni mi van utána, és az alapján lehet következtetni a tűrésére.
Üdv: Zoltán
(#) Router válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!

Utána 5db 1117 stabilizátor van (gondolom 3.3V-os darabok) Gyanítom, hogy ezen át kapná az egész áramkör a tápot mert nagyon közel van a csatlakozóhoz és másként nem is nagyon lenne értelme.

Megpatkolni nem igen szeretném de ha nincsen rá más mód akkor ez lesz.

A képen nagyjából látszik mi van utána.
(#) zoz11 válasza Router hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Ha 3darab olyan stab van mögötte akkor 2A körül lehetett az a bizti, vagy 1,25A os, elég sok iylen panelba láttam már ekkorát.
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy beforrasztok két szál vezetéket oda, és a végére teszek biztit.
(#) zoz11 válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Természetesen csak próba erejéig, ha ok akkor meg lehet venni bele az smd biztit!
(#) doomkiller hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok! Egy junosz TV-ből kiszedtem a mellékelt alkatrész, mi lehet ez? Én valami kezdetleges kapcsolóüzemű tápra gondolok (lehet hogy, hülyeség) esetleg tudnám valamire használni igy kompletten? A trafó sztem porvasmag, nagyon hasonlít az anyaga a TV-k sorkimenőjének az anyagára. A kondenzátorok azok 2db 16V 5000µF 1db 50V 2000µF és 1 db 25V 5000uF. Sajnos a képek elég gyatrák mobillal készültek mert nincs digi-fényképezőm.KÉP1KÉP2KÉP3
(#) doomkiller válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Bocsi tévedtem, most szedtem le a külső burkát a trafónak és lemezekből van, csak szmből tünk úhy, hpgy porvasmag .
(#) Router válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!

Kipróbálom egy 2A körülivel
(#) csatika hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Üdv mesterek!

Nembiztos hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet de talán tudtok segíteni nekem .
Egy MPC 78 as ellenállást mivel tudnék helyetesíteni mert magyarhomban már nem beszerezhető (vagyis én nem találtam sehol). Ő elvileg 0,22 Ohm 10% toleranciával és 2w.
Egy sima huzalellenállással kiválthatom ? Vagy mitől olyan extra ez az MPC 78 hogy nem lehet kapni? itt az adatlapja: http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/122545/ETC/MPC78-103K.html
Segítségeteket előre is megköszönöm !Bővebben: Link
(#) kadarist válasza csatika hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!
Semmi különleges nincs ebben a típusban. Válogass ezek közül: Bővebben: Link
(#) csatika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

köszönöm a segítségedet !
szerinted az problémát jelentene ha 2w helyett 5 wattosat raknék bele de az értéke ugyan az marad.
(#) maTaKee válasza csatika hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hello!
A nagyobb Watt szám nem probléma, csak akkor hogyha a méret is lényeges.

Üdv Mate!
(#) fantom45 hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Helló. Szeretném kérdezni hogy mi az a peltier modul ?
(#) zoz11 válasza fantom45 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Itt mindent megtalálsz róla:Bővebben: Link
(#) fater0827 hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Üdv Kolegák
Szeretném megérdeklődni milyen készülék alkatrész eme kb 2 Kg cucc? Gyufás doboz méret miatt.
Üdv

Fincsi.zip

(#) kadarist válasza fater0827 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Ez egy ESDI merevlemez.

Bővebben: Link
(#) BEMcorp hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Sziasztok!
Találtam 'raktárkészleten' jó pár ilyen izét. Csak tippelni tudok, hogy talán biztosíték lehet, de hátha valaki felsötétíthet...
(#) zoz11 válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Hello
Ez bizony biztosíték, és szépen rá is van írva hogy mekkora áramot visel el max.
Következő: »»   226 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem