Fórum témák
» Több friss téma |
Na akkor nem véletlenűl mondta nekem a haver hogy: "Hangfaldoboz" először én is elgondolkoztam hogy mit akar mondani!
szamóca, ha már kijavítasz, tedd pontosan. Mindkét képeden hangsugárzót látunk, az egyik sugárzásjavító foglalata doboz, a másiké "fal" de jobb hátul nyitottnak nevezni, mert félig dobozzá összehajtott változatai is vannak. És a hangdoboz csak magát az üres dobozt jelöli, amiben nincsenek még hangszórók.
Szerintem ő teljesen véletlenül mondta. Nem egy mindennap látható megoldás. Meg kevés a hozzávaló hangszóró is manapság.
Szerintem is, bár már sok hangfalat építettem életemben, de ilyen szavat mondani, meglepő!
Ebben az esetben biztos nem ezekről van szó.
És ezeknek sem a hangfaldoboz a ,megnevezésük.
Ezek elég érdekesek, élőben még soha nem láttam ilyet, de érdekelne hogy milyen hatásfokkal birnak.
Ezt úgy hívják likwitz orion...
HÉÉÉ , úgy nem érvényes ,hogy közben módosítod a hozzászólásod ,és a fájlneveket is.
Bocs de akkor még nem írtál ide. A hozzászólás pedig nem módosult.
Rossz volt az akusztika, és nem is ez volt bekötve a DiY dobozok közül ottjártamkor. Mindenesetre beszélgettem egyet Lamalassal. Ennyi volt a pozitívum. De ismerem a készítőjét, bár nem személyesen.
Szerencsére nem terjedt el még ez a megnevezés, de az ehhez hasonló dobozokra illik amit DMZ ismerőse nyelvújított.
Ma elég sokat tudtam dolgozni a ládáimon,és haladtam vele elég sokat,holnap folytatom a hátuljával,és az elejével,még egy hornyot akarok marni a két oldalába ahova betudom feszíteni a rácsot.
Szia jol néznek ki a ládák. Engem érdekelne a rajz amiről épitetted, felteszed?
Köszi.
Nem hinném ,hogy sokkal könnyebb lesz, mint mdf-ből.Azért van benne anyag...
Természetesen felteszem!
Sajnos én is kicsit csalódtam,azt hittem jóval könnyebb lesz de szerintem azért pár kilót sikerül lefaragni.
Szia még azt szeretném kérdezni, hogy aktiv, vagy passziv hangváltót használsz hozzá?
Nekem is van 2 Top ládám, 15colos h.sz van benne. Bútorlapból csináltam a dobozokat, nagymamámnak volt egy régi rossz állapotban levő, kb.45éves bútora, azt szétszedtem, leszabtam, és ebből készitettem el a dobozokat, de elég rossz döntés volt, mert nagyon nehézre sikerültek, mert 24mm-es burorlapból készült, nem mértem meg, de szerintem simán van 35-40kg üresen egy láda, pedig csak 75liter az egész.
Passzív és aktív váltót is használok,már tettem fel képet a passzívról aktívval 70 hz nél vágom
Hát 24mm elég vastag de ezeket a toppokat én is korábban 18mm es mdf ből készítettem el és 55 kiló volt hangszóróval.
Sziasztok!
Van két 12R150-es Refi hangszóróm. A kérdés annyi lenne, hogy van e valakinek valami jó kis top terve hozzá? Váltó az eredeti baby váltó van hozzá, sajna dobozt nem sikerült szerezni, ezért kérném a segítségeteket. Előre is köszi!
Sziasztok, mi a szerepe a "phase ball"-nak, amit tolcserek ele tesznek? Sok gyarto hasznalja, Martin, JBL, EAW.
Szia!
Ezt az infót én sem tudtam így hát megkérdeztem valakit ha ez az amire gondolsz itt a válasz rá : Fáziskúp Egyes mélyközép- és középsugárzók közepén elhelyezett speciális kialakítású kúp, amely a hangok visszaverődésének irányításával javítja a hangszóró fázisvisszaadását. remélem tudtam segiteni
Közben minden nap dolgoztam a ládáimon csak nem volt látványos a haladás így nem raktam fel képet
Az összesre rákerült a hátlap még nem mind van kifúrva csavarokkal,de mindbe bemartam a csatlakozókat,a gumitalpakat besüllyesztettem és kettő ládába a füleket is sikerült süllyesztenem! csatoltam képet a fülek sablonjáról is amit a maráshoz készítettem!
Nem egészen erről van szó, a fáziskúp teljesen más, mint amit phase-ballnak neveznek.
Konkretan a kepen lathato aplikaciora gondolok, a kozephangszoro elott.
A képből nem sokat látni, de tudom mire gondolsz. Arra jó, amit privátban is írtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |