Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   18 / 34
(#) MolnarG válasza LuFee hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Ha FM adót keresel, akkor miért az USB-hangkártyás topikban keresel?
(#) varttina válasza wir12 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Többféle szűrővel próbálkoztam, végül 820 ohm / 4,7 nF tűnt a legjobbnak. Többféle kondit kipróbáltam, a "régimódi" fóliakondenzátor hangja tetszett a legjobban.
(#) LuFee válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Mert ez az USB-s hangkártya egy "bővített" változata lenne. ugyanilyen, ill. hasonló IC (PCM2906) lenne a codec része.
+ kérdésem feltevéséhez nem találtam naprakész fm-adós topicot.
(#) roland9 hozzászólása Ápr 9, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy 4db pcm2902 ic-t hogyan lehetne rákötni egy TUSB3200 usb controlerre?

üdv.: roland

tusb3200.pdf
    
(#) varttina válasza roland9 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Szia! Ha abból indulunk ki, hogy a CD minőségű audió adatfolyam (1.141.200 bit/s) négyszerese is bőven az USB 12 Mbit/s-ja alatt van, így egy USB HUB IC közbeiktatásával meg lehet oldani a dolgot.
(#) roland9 válasza varttina hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Hello!

Hubbal van most a hangkarim csak van amikor összeakadnak és a 4 hangkariból csak 3-at tudok használni mert nincs elég sávszélesség az usb-n legalábbis ezt írja a gép...
ezért gondoltam erre a controlerre
(#) Gory válasza roland9 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Sehogy se lehet összekötni!
Attól hogy valaminek a nevében benne van hogy USB még nem lehet négy másikkal összekötni aminek szintén benne van a nevében. A pcm2902 IC is device, meg ez a controller is device. Márpedig két device-ot nem fogsz tudni sehogy sem összekötni.
(#) iday hozzászólása Ápr 9, 2010 /
 
PCM2704 es ic-vel épitettem usb-s hangkártyát.
Remekül müködik.
(#) roland9 válasza Gory hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Akkor milyen típusú ic- vel lehetne összehozni ezt az usb controllert?
(#) Gory válasza roland9 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Nem értem a kérdést. Mit akarsz összehozni ezen egy másik IC-vel? Ezek nem tranzisztorok hogy összekötöd két lábát és megy. Olvass bele az adatlapjába hogy mi ez, mielőtt megkérdezed hogy mivel lehet összekötni. Ez egy device IC, ami annyit tesz hogy egy Host-hoz tudod hozzákötni. Tehát a számítógépre például rá tudod köztni, ha van benne host IC, vagy egy hub-ba is bele tudod kötni.
De mint mondtam ez nem annyi hogy fogod összedrótozod pár lábát két IC-nek és már van is egy USB hangkártyád egy tucat bemenettel, különben mindenki ezt csinálná. Ha belenéztél volna az adatlapba mielőtt kérdezel, látnád hogy van benne egy processzor is. Na az nem véletlen van benne, az USB nem egy egyszerű dolog.
Ez a controller semmivel sem tud többet mint a PCM2902 szerintem, sőt inkább kevesebbet. Nem sokra mész vele.
(#) varttina válasza iday hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
Szép munka!
(#) petemazi hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Sziasztok!
Terveztem egy nyákot PCM2704-hez, az alap kapcsolás szerint. Valaki átnézné, hogy minden a helyén van-e? Ja, egy kérdés: Nyomtatásnál hogy lehet úgy nyomtatni, hogy az alkatrészek körvonala ne legyen benne a nyomatban? Tehát csak a rézfólia kell vasaláshoz.

A terv közepén azért van smd pad helyett forrpont, mert én előre felforrasztom egy kis panelra az icket, és majd azt kábelezem oda a nagy panelhoz.

pcm2704.lay
    
(#) petemazi hozzászólása Ápr 22, 2010 /
 
Sziasztok! Most sikerült megépíteni, sok-sok nyák verzióval később. A nyákon nincs hiba, forrasztási hiba sincs. A gyári kapcsolás alapján építettem. Csatolom az adatlapot. A gép felismeri, a gombok működnek, a zene szól, de pattogó hangot ad ki, hangosan. Csak zene alatt. Minden úgy van, ahogy a kapcsoláson, kivéve hogy a 22 nanós kondit két 47 nanós kerámia sorbakötésével csináltam, mert nem volt a boltban. Ha jól tudom, akkor sorbakötésnél repluszolódik a kapacitásuk, tehát ez esetben feleződik, az majdnem 22 nanó. Említ az adatlap két 330 ohm-os ellenállást, a két kicsatoló kondi között, az értékére pedig ezt: Depending on tradeoff between required thd permormance and pop-noise level for suspend. Ha jól értelmezem, ez a két ellenállás nyomja el ezt a pattogó hangot. Hát nálam nem. Csökkenteni kéne az értékét, vagy növelni, esetleg nem is ez a hiba?

pcm2704.pdf
    
(#) petemazi válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /
 
Kipróbáltam 47k-t, 10k-t 10ohmot 47 ohmot, 680 ohmot, semmi.. Túlmelegítettem az ic-t?
(#) scooby_ hozzászólása Júl 1, 2010 /
 
Ma kaptam ilyen IC-t, elkezdtem tervezni a hangkártya nyákját,de nincs 3.5-ös jack makróm. Nem tudna valaki megszánni egyel?
(#) wir12 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Hát leméred a lábtávolságokat forrpontokkal helyetesíted enyi
(#) scooby_ válasza wir12 hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Megtenném,de nincs kéznél egy sem.
(#) abcdabcd válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
Az Eagle-ben most néztem 5 féle különböző "lábeloszlású" 3,5-ös jack is van, szóval vegyél inkább először vagy nézd meg ahol vennéd ha van adatlap hogy milyenek a lábai... Amúgy nem írtad, hogy milyen tervező programhoz kéne...
(#) scooby_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
Valóban nem írtam. Én az Eagle-t nem tudom használni,én Sprint Layoutot használok.
Az előbb kivetem egyet képként eagle-ből,megnéztem hogy mekkorák a PED-ek,utána bitmapként beillesztettem sprint layoutban,és addig változtattam a kép felbontását míg a PED nem egyezet(2.54mm volt),így elég könnyen sikerült makrót másolnom.
(#) petemazi hozzászólása Júl 2, 2010 /
 
Üdv!
Kivágtam a kukába a PCM2704-et, építettem 2902B-t.
A fórumban találtam egy rajzot, és leszedtem róla a kimeneti erősítőt. Így csak az adatlapban írt 470uf-os kondi van sorosan a kimenettel. Csatolom a tervet.
Működik, szépen zenél, viszont rajta van a PC zaja, de fog kapni egy külső trafót. Viszont ha jön egy hang, előtte pukkan, meg a hang vége után pár másodperccel is. De például ha winampban elindítom a számot, pukkan, lepauzálom, akkor nem. Ha leállítom, akkor igen. Gondolom itt a windóz szórakozik. Majd kipróbálom ubuntu alól is. Kérdés, hogy másnak is ezt műveli?
(#) petemazi válasza petemazi hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
A suspend funkció csinálja ezt, amikor a d+ d- vezetékek idle állapotba lépnek, akkor az ic is átkapcsolja magát alacsony fogyasztásba. (gondolom lekapcsolja a kimeneti fokozatot) Hogy lehetne elérni, hogy ne lépjen be suspendbe?
Mondjuk valami jelet rákötnék a bemenetére, és nem lenne nyugalmi állapot, mert foylton menne az adat a gép felé?
(#) rroberts74 hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
Üdv mindenkinek.
Nekem TPA 0202 audio power Amplifier ic kellene, vagy valami helyetesítő. A laptopomba kellene. latitude c610 es. (nem mai darab)
Ki kéne cserélnem ezt az alkatrészt, de ha valaki tud usb-s hankártyát,amin van digitai out is elöre is köszönöm a válaszokat.
Rob
(#) wir12 válasza rroberts74 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /
 
Majdnem az egész topic az ilyen hangkártyákról szól. Keres bele ebbe a fórumba a PCM2902-es IC-re ez Analógba és Digitálba is tudja a ki és bemenetet és ha jó a panel meg az elrendezés akkor jobb hangja van mint a gyárinak szerintem.
(#) saraha hozzászólása Aug 2, 2010 /
 
Üdv.
Én ezt a DAC-ot csináltam meg csak PCM 2705-el.
DAC
Az a problémám vele,hogy igen nehezen ismeri fel a gép(win7) Van úgy,hogy 10-szer kell csatlakoztatnom.
A másik meg,hogy ha úgy tartja kedve egyszer csak lekapcsol.De tegnap pl. egész éjszaka ment tesztelés céljából.
Amúgy jó és a hangja is elég tűrhető.
Mit lehetne vele kezdeni,hogy normálisan működjön?
(#) abcdabcd válasza saraha hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
A gép hátulján lévő usb csatlakozókba is próbáltad csatlakoztatni? Mert, ha előlapiba próbáltad lehet, hogy azzal van valami olyan apróbb gond, ami eddig nem tűnt fel, pl én találkoztam olyannal, hogy ha az előlapi csatlakozóba dugtam valamit, akkor a hátlapiak nem működtek, de egyébként az előlapiba dugott eszköz kifogástalanul ment, és ez kb 1,5év használat után véletlenül tűnt csak fel, amikor pendriveról kellett volna nyomtatni... Meg esetleg még olyat próbálhatsz meg, hogy az USB D+ és a föld és a D- lába és a föld közé teszel 1-1db 3,6Vos Zener diódát, ez egy másik usb cuccnál úgy tűnik némelyik újabb alaplapnál kell(igor usb távirányítóvevő)
Illetve segítene a megoldásban, ha mondjuk ilyenkor amikor nem ismeri fel, megnéznéd , hogy az eszközkezelőben látható-e az eszköz jelenléte, mert a win7 ahogy legalábbis eddig én láttam, nem oszt meg annyi infot mint az xp, ha nem tud telepíteni egy hardvert amíg el nem kezded te keresni, hogy de neked van hozzá lemezed vagy akármi addig nem mond semmit csak azt látod hogy nem tudod használni és mért nem kérdezte, hogy van-e lemezed, pedig mondjuk amikor bedugtad mutatta a kis ikont, hogy talált egy "új hardvert"...

Vagy ha nincs zénered, próbának esetleg jó lehet egy 330Ohm-os (én390ohm-mal próbáltam és működött ebben a fentebb írt esetben) ellenállás sorban a D+ és D- lábbal...
(#) saraha válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Szia.Csak hátul van USB port.Amikor felismeri nem telepít semmit egyből szól a cucc.
Ki fogom próbálni a javaslataidat,köszönöm és majd írok mire jutottam.
(#) mefi01 hozzászólása Aug 17, 2010 /
 
Sziasztok, nagyon megtetszett a dolog, és hozzájutottam egy PCM2901-hez.

Adatlapja!

A kapcsolás a PDF 28. oldalán van.

Én csak azt nem értem, hogy milyen IC az IC1
és, hogy milyen értékűek a C9-C10-C11-C12 számú kondenzátorok.

És a kapcsolók mire valók még?

Köszi a segítséget.
(#) abcdabcd válasza mefi01 hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Az IC1 gondolom maga a hangkártya ic csak "hanyagul" nem írták oda, más ic-t nem is látok a kapcsolásban, vagy valami korábbi rajzon lehet esetleg?
(#) saraha válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Miért írták volna oda?Az egy sima ÉS kapu pl:7408
(#) abcdabcd válasza saraha hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
ja tényleg oké storno az előző hozzászólásom akkor
Következő: »»   18 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem