Fórum témák
» Több friss téma |
Én csak egyet nem értek!
A quadba nincs trimmer (én legalább is nem láttok) akkor mitartja vissz a "népet" a quad építéstől? az a 3 db tekercs?? :no: ![]() üdv :pias:
Sztem a 3 db tekervényt könnyű elkészíteni, szerintem nem is drága...
DE: -otthonras túl nagy a teljesítmény -hatalmas borda kell hozzá nameg azér hangszóró is!!! -nagy trafó stb... A bátyám is épített aszonta h majdnem elszállt a 100 W-os quadon a 2 200 W-os videoton hangszóró. Üdv. ![]() ![]()
Az Urbán elektronikánál 5500 Ft áfával + VAN HOZZÁ NYÁK IS ami (pl. nekem is) nagyon hasznos.
Az az Urbanos Quad egy tragedia.
Hamis vegtranyok, igenytelen, rosszul kialakitott nyak.... 5500-ert nem jo vetel.
Akkora hűtőborda,hanszóró, és trafó kell hozzá,mint más 100 Wattos (AB osztályú)erősítőhöz,semmivel sem nagyobb.A tekercseket kb. 3 perc el lehet készíteni darabonként.Szerintem mégis,amikor meglátják az emberek a tekercs rajzjelét a kapcsolási rajzon,elmegy a kedvük.Visszatartó ok lehet még a viszonylag sok passzív alkatrész.
Nekem a Quad 405-tel szinte csak pozitív tapasztalatom volt,mindig elsőre ment,sose volt gond vele. A hangja viszont szerintem csak "átlagos",(ezért lehet hogy megköveznek ![]() Építettem már jobb hangú erősítőt,és nem kell extra kapcsolásokra gondolni. Persze,hogy kinek mi tetszik az szubjektív...
Mate78,
A teljes hozzaszolasoddal egyetertek. Kosz, hogy ezt igy leirtad. Minden jot!
Azért a további hangfalfüstölések elkerülése végett nem árt felvértezned az erölködőd egy hangszoró védő áramkörrel!!!
Valaki tudna felrakni esetleg valami Quadhoz teljesítményben illő hangfalvédő kacsolást estleg hozzá nyák rajzot.
Sziasztok! hááááát....hogy őszinte legyek, az a hűtőborda édes kevés lesz! legalább 3X akkora kell, amugy ezt én is megépítettem, nekem elsőre működött
Kopigátlóból nyugodtan megépítheted az Urbán féle verziót.Megveszed nála a nyákot, a többi alkatrészt meg mondjuk a Lomex-ban.
Osztom Travolta véleményét !!
HA mindent jól csináltál (csinálsz), az alkatrészek odavalók és jók, akkor minden élesztés nélkül, MŰKÖDNIE KELL !!!
Megnéztem az Urbán elektronikás hangfal védő kapcsolást, de ott csak alkatrészekkel együtt lehet megrendelni, csak egyben adja 2900 Ft-ért.
Meg az is prbléma lehet, hogy nem vahgyok Budapesti. De ha valaki tud csak nyákot és leírást szerezni belőle elfogadható áron akkor érdekelne a dolog.
Bocsika visszavonom, most vettem észre, hogy adja csak a panelt is 550-ért.
Üdv mindenkinek!
Visszatérve a hangszórók elfüstöléséhez, legegyszerűbb megoldás az élesztés során a hangszóróval sorbakötni mondjuk egy 4700mf-os kondit és ha hiba van a kondin fel fog akadni a dc és máris megóvtuk a hangszórót. ![]()
Sziasztok!
Érdekelne, hogy melyik boltban kapható egységcsomagot ajánljátok a quad405 megépítéséhez? Az Urbán-féléről ahogy olvastam nem vagytok jó véleménnyel! Ha lehet Bp-i boltot írjatok, vagy valami környékbelit! Válaszokat előre is köszönöm
ugy van , es lehet auto lampat is sorba kotni , ez hatarolja az aramot .
A csipogoknal sok gyari hangladaba talaltam sorbakotve olyan hosszukas egot , ami az auto belteret vilagitja ha kinyitod az ajtot. 12V 5 W korul. meg normalisan a baszus reszhez megfeleloen meretezett biztositekot is kotnek. Erositot tapfeszultseget bemereskor , elesztgeteskor, ellenalasokon keresztul kene adni , 50 ohm 15W -ot szoktam bekotni a biztositekok helyebe.
Csiba,
Itt nezd meg a "hangtechnika" rovatot. 4800Ft a Quad405, es ez egy nagyon jo minosegu panel. http://www.dspsystem.hu Itt ugyanez megvasarolhato szemelyesen: http://www.arwill-elektronic.hu/ Jo erositoepitest!
Kedves Szabi!
Álalában 2 trimmer fordul elő: egy a nyugalmiáram beállítására, és egy további a kim. ofszet nullázására szolgál, ill. egyoldalas táplálásúaknál a kicsatoló tag előtti Ut/2 szimmetria beállító poti. Nos, véleményem szerint, ha valaki ezektől megriad, és nem tud egyenáramúlag beállítani egy végfokot, az az emberke kezdjen el szakirodalmat olvasni, vagy kérdezősködni, de semmiképp se álljon neki építeni, mert nagy valószínűséggel kárt okoz (lásd Macload007 esetét, aki hazavágta a mélynyomóját az ismeretlen elektronikával - sajnos abszolút tipikus eset, nagyon sok hasonlóval találkoztam ![]() ![]() No mindegy, mindenkinek kellemes építgetést kívánok!!! Kisbélus81
Kedves Müszi!
A helyzet a következő: a bátyád valószínűleg nem lineáris jellel hajtotta a végfokot, hanem keverőn, EQ-n, stb kerestztül, gondolom jól kiemelve a mély-magas frekikiet. Ha mondjuk 100Hz-en +6dB-t kiemelek, akkor az az adott frekvencián pont kétszeres jelszintet jelent, vagyis nem nehéz belátni, hogy az zenei jel, amivel hajtotta a bratyód a cuccot, bizonyos frekvenciákon 200, akár 400W-os(!!) csúcsokat is tartalmazott. Nyilván a hangszóró a kersztváltóval együtt nem tiszta ohmos, hanem ún. reaktív terhelés, és mnt olyannak, a mélyebb frekvenciákon csökken az impedanciája, és ezáltal mintegy határolja az erősítőbő kivehető teljesítményt (jelentős torzítás mellett). Ezért fontos, hogy egy hangszóró legalább 3x akkora zenei terhelhetőségű legyen, mint a meghajtó erősítő. Üdv: Kisbélus81
sziasztok, én most akarok epiteni egy quadot,aztmondták, hogy ha a 0,091 es ellenálasok nem pontos éréküek akkor közel sem lessz 100W a telyesitmény. ez, ha igaz akkor én miből varázsolok ijet????
Szia!
Pontos értékű ellenállást nagyon nehéz csinálni. Urbán úr a Quad-jában 0,1 Ohm-os ellenállás van, amit be lehet szerezni, viszont akkor a növelés kompenzálására a tranzisztorok (T5, T6) bázisaira egy-egy 330 ohm-os (R22, R26) osztót kell rakni. A kapcsolások között megtalálod ezt a verziót. üdv
Hello!
Van egy 2*24V os toroid transzformátorom, erröl lehetne táplálni egy 100W-os quad erősítőt? A trafó után egy egyenirányító híd és egy pufferkondi elég, vagy kell még vmi? Hello!
2×24V váltó = 2×34 V egyen. Ez is elég a quadnak, de nem fog leadni 100W-ot. A trafó 2 szekunderének egyik-egyik végét össze kell kötni az lesz a nulla pont. Az 1. szekunder szabadvégét rákötni a grates híd egyik váltó ágára, a 2. szekunder szabad végét rákötni a grates híd másik váltó bemenetére. 2 db pufferr kondi kell. Az egyiket a grates kocka plusz lábához és a földhöz polaritáhelyesen. A másik kondit a nulla és a grates híd minusz szálához kell bekötni polaritáshelyesen.
Köszi a válszt
![]() Macload le tudnád rajzolni? :no: :no: Nem nagyon érterm és nem szeretném elrontani :no: :no: Hello!
Hali
Az elmondottakkal egyetértek a de a linkelt rajz rossz. Az egyenirányítóhíd diódáinak közös katódpontja a pozitív,közös anódpontja a negatív pólus!!! Itt egy másik rajz,így kösd be. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/6e36207d1bc1eb72077a402a...e8.gif Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |