Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Koszi Potyo! Figyelmetlen voltam... nem talaltam meg egybol a 16-osokhoz valo progit.
Johir, MUKODIK! siman betolja a progit a PIC-be ami ott mukodik is... a kerdes mar csak az, hogy az FPP miert nem akarta ezt....nomindegy.. ezentul ezt hasznalom! Mondjuk.. ez mind a 8k-t feltolja a PIC-be, meg ha csak 35 byte is a progi. kicsit tovabb tart igy a flasheles..demindegy.. kivarom KOSZI!
Na ez jó hír. Ugyanehhez a hardverhez van még néhány program az említett oshonon kívül, ha valamikor másik kontrollerekkel is ki akarsz kezdeni
-FlashOver12 a 12bit széles programmemóriával rendelkező tipusokhoz -PBrennerNG-a 14bit széles programmemóriás tipusokhoz -++P18++-16 bit széles programmemóriás tipusokhoz -WPB_F18-szintén a 16bit széles programmemóriás tipusokhoz -Állítólag az IC-Prog-it is rá lehet állítani.
persze baromsagot irtam, mert irasnal nem irja meg mind a 8k-t ... csak a pontossag kedveert
egyelora a 16F877-es tudasa eleg nekem... boven.. van meg par olyan funkcioja amit ki akarok probalni.... aztan majd USB-s PIC-jon... de ezt majd talan fel evvel kesobbre tennem...
Hí! Megépitettem euzt a sokat emlegettett ''oshon'' égetött. Minap elkezdtem éleszteni, bedugtam egy 9V tápra.Méregettem itt-ott de semmit nem mutatt a müszer. Bedugtam egy 18V tápra, ott már mértem feszt, igaz a Vpp-én 15V volt, és a Vdd-n semmi. aztán pár perc mulva elfüstölt valami(nem látam hogy mi). forasztásokat és az átkötéseket ellenöriztem. Mi lehet a gond? Nem igy kellet volna éleszteni? (van egy 12F683-om de nem akartam föláldozni)
nyákot esetleg megmutatnád?
ez nem a kapcsolás híbája lesz, hanem az elkészítés.. nyáktervezés, kivitelezés.. lesz az oka én sztem... ha 9V-ot kapott az ÁK., akkor 12Vos stab után ~8.4V-ot kellet volna mérned, az 5V os stab után meg 5V-ot. 18V-nál meg 12V és 5V.... szal valamit elrontottál. üdv
mentrol
"bedugtam egy 9V tápra.Méregettem itt-ott de semmit nem mutatt a müszer. Bedugtam egy 18V tápra, ott már mértem feszt, igaz a Vpp-én 15V volt, és a Vdd-n semmi." Nem kell nagy jóstehetség, hogy valamit nagyon elrontottál! Ez egy olyan vészesen egyszerű áramkör, aminek elsőre mennie kéne. Hogy mit rontottál el, lehetetlen megmondani, abból az infóból amennyit megosztottál velünk, az általad alkotott áramkörről... Esetleg ha nyákrajzot, fényképet linkelnél be, lehetne valamit mondani, de így nem.
sajna digi fényképezöm nincsen de a nyáktervet el küldöm,tudom hogy elég vicces egy kicsit, ez csak a 3madik saját nyákom és azt akartam hogy egy oldalas lemezen megoldhato legyen.
A J1 csatisor alatt két vezetősáv "furán" keresztezi egymást. Biztos, hogy ott lennie kell galvanikus kapcsolatnak az alkatrészek között?
(Ez csak egy tipp, és nem biztos, hogy jó, de sztem ellenőrizd a kapcsrajz alapján!)
Első kérdés a stabilizátor IC-k el kapcsolatos:
A nyákon látható jobb szélső kocka alakú szemre(akkor jobb szélső, ha a felette lévő felirat felül van(én elforgattam a nyákot)) az IC melyik lába esik, ha a felirat felénk áll? (jobb szélső, vagy a bal?)
frankye: az valoban átkötés
watt : a kimenet a négyzet alaku forrpontnál van,
Csak mert ezt írta mentrol:
Idézet: , és saját tapasztalatomból tudom, hogy eleinte én is követtem el efféle bakikat.„...ez csak a 3madik saját nyákom...” De valóban lehet a fordítva behelyezett stab. is a hiba!
Bocs, közben megjött a válasz!
Ez esetben a kérdésem nem kérdés...
okéoké, de melyik a kimenet? Ha szemből nézed az IC-t? (bal, vagy a jobb)
Akkor ez rendben.
Foglalatban van az IC? Mármint a 7406
igen foglalatban van de nekem 74LS06 van benne, (viszont elméletileg van valahol nekem egy 7407)
Az LS tökéletes.
Átnéztem a nyákterved, nem találok hibát. Nézd meg mégegyszer, hogy a terv szerint sikerült-e a valóságban is! (hogyan készítetted? rajzoltad, filmezted, vasaltad?). Ha minden stimmel és zárlatot sem találsz, akkor vedd ki a 7406-ot és tegyél a tápbemenetre 18V-ot(PC-re nem kell kötni egyelőre). Mérd meg a stab IC-k kimenetét a testhez képest. A 12V-osnál 13V-ot a 5V-osnál 5V-ot kéne mérj. Írd meg mire jutottál! Azt még nézd meg, hogy mi az ami elfüstölt, ha látszik!
OK! megnézem, elöször vasaltam de lejött a 75%-ka, és utána rajzoltam.
uhh rosszul rajzoltam, a +5V-os kimenet forrpontját osszekötötem a földel, rövidrezártam,ezért füstölt el asszem uj nyákot készitek... nagyon köszönöm mindenki segítségét!
Nincs mit. Nem lehet meggyógyítani azt a nyákot? Lehet, hogy más is van vele! Ha már működik, akkor kéne újat csinálni, ha zavar, hogy ronda!
Egyébként a 7805 elvileg rövidzárvédett, de azért ez nem szentírás.
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem. Egy projectet kell csinálnom,pl 2 led villogtatása vagy valamilyen Knight Rider LEDes dolog(PIC),vagy valami hasonló. Tudna nekem valaki segíteni, hogy hol találok tervrajzot illetve programot és pontos "elkészítési" leirást ? Az életben még nem csináltam ilyesmit....és valami egyszerű és érthető dolog kellene nekem.... Mindenki segítséget előre is köszönöm!!!! akár erre a cimre is irhattok:rubelina@yunord.net
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok az oldalaon, de remélem nem csak kérdéseim lesznek hanem majd segíteni is tudok Most csak kérdésem van, de sok. Vettem egy ICD2 USb programozót PICDEM 2 PLUS próbapanellal. Nagy nehezen megtaláltam a mellékelt PIC be égettett progikat. Vettem egy szűz P18F4520-I/P PIC-et is. Felraktam az MPLAB-ot stb. A kérdésem az lenne hogy honnan tudok szerezni C porgramozási nyelvet PIC hez? A másik hogy ha megvan a progimm ebben a C nyelvben akkor a MPLB-al hogyan tudom beégetni a PIC embe? És még egy utcsó kérdés ami inkább kérés. Tudna nekem írni valaki C ben egy olyan progit ami 4 LEd-et villogtat az RB0,RB1..RB3 lábakon? Előre is nagyon szépen köszönöm. Üdv: Ádám!
Estefelé tudok neked ajánlani/küldeni legalább 3-féle C fordítót PIC-hez
Köszi, várom És ha nem nagy kérés tudnál majd mellékelni egy rövid használati utasítást?
Nézz szét Itt, vagy látogass el a honlapomra , biztosan találsz olyasmit, ami érdekel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |