Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Sziasztok!
Egy komolyabb sziréna (esetleg rendőrségi, CODE3 stb) kapcsolási rajzra lenne szükségem. Nem tudom tudtok-e segíteni, kerestem már nagyon sok helyen - lehet, hogy én vagyok ügyetlen - de sehol nem találtam komolyabb kapcsolási rajzokat. Előre is köszönöm!
Itt egy vezérlő
Már csak egy végfok kell hozzá, vagy külön piezo-ra teljesítményerősítő...
És ez a kapcsolás "hangilag" mihez hasonlítható?
De azt hiszem van egy UL vagy UM66-os IC, aminek összesen 3 lába van és ilyen rendőrségi hangot produkál...
[link=http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt16.shtml]http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt16.shtml[/link]
Oldal szerint hasonló hangot ad mint a rendőrségi sziréna...
Köszi megpróbálok akkor az előbbi IC-re valami kapcsolási rajzot keresni. A másikat pedig mindenféleképp kipróbálom, mert érdekesnek tűnik.
Egyébként ezeket Google-val találtam.
A következőek a kulcsszavak: (police siren, horn) (circuit, schematic, diagram) stbstb
Igen igazad van, én csak magyarul próbálkoztam, de az nem nagyon vezetett eredményre a te módszered pedig eredményesebb....
Ezt a kapcsolást megépítettem, de több baj is volt vele: Nem szólt elég hangosan, és - ráadásul - nem is volt igazán "sziréna" hangja... Inkább csak "dudálás"-szerű hangot adott ki...
Van ilyen IC, valóban, valamilyen olasz gyártmány, de itt most fejből nem tom a tipusát/gyátóját. Délután otthon megnézem, és az adatlapját is felteszem, ha érdekel.
(Azt nem tudom, hogy lehet-e kapni... Elég régi adatlap, a neten barangolva találtam valamikor. Viszont nagyon jó, spéci sziréna IC, végfokkal, mindennel, mai kell hozzá, és vagy 3-4 féle szirána-hangot is tud. Valami UM3xxx, ha jól emléxem, de du. pontosat tudok majd!)
Hello
Érdeklődnék. sikerült-e már kapcsolási rajzot szerezned? Nekem a készülék van meg. Igaz Tűzoltó, de működik. És nekem is rajz kellene. Eriston 150 a típusa
Sziasztok!
Még rajzot nem találtam, rajta vagyok a dolgon ha találok valamit akkor azonnal megosztom mindenkivel. Az olasz IC típusa pedig nagyon érdekelne, de gondolom ezzel mindenki így van. Ja és a tűzoltó szirénának nincs meg esetleg a kapcsolási rajza?
Hello.
Sajnos nincs. ez kellene nekem is, de az elektris 2000 Kft. aki gyártotta, nem akarja kiadni a rajzot . ( végül is érthető) Másrészről szívessen beszélgetnék egy igazi műszerésszel vagy elektrinikai tervező mérnökkel ha jár itt olyan. Mert egy ilyen szakember tuti hogy vissza is tudná papirra forditni a már kész nyák lapot kapcsolási rajzzá.
A kész nyák lapot lemásolni, illetve sokszorosítani nem nagy dolog, ha ilyen terveid vannak, egyébként az egyik haverom elektrotechnikai műszerész Ő szerintem meg tudná oldani ezt a problémát is.
Nem lemásolásra gondoltam, hanem a kész nyák lap kapcsolási rajzá alakítására .
Magyarul újra rajzolására.
Tudom hogy arra gondoltál, de ha érdekel azt is meg lehet oldani szerintem, mint ahogyan leírtam. Csinált már máskor is hasonló dolgot, talán bonyolultabb dolgokról is.
ÉÉÉÉÉsss! Íme, a keresett IC:
UM3561 Mellékelem az adatlapot, pdf-ben. Asszem spanyol vagy olasz (ezt a kettőt mindig keverem), de vannak benne minta-kapcsolások is!
Köszönöm szépen, megcsináltad nekem a holnapi programot, ha sikerül beszereznem az alkatrészeket és összejön a megépítés is feltétlenül visszajelzek hogyan működik.
Köszi mégegyszer!
Örülök, h segíthettem! Ha esetleg találsz vhol ilyen IC-t, akkor írd meg lécci, hogy honnan tudtad beszerezni, vagy, ha tudsz, szerezhetnél nekem is párat! (Természetesen kifizetem.)
A többit mélben rendezhetjük! (frankye@tar.hu)
http://www.dunaweb.hu/bajielektronika/arlic.html
itt van a fent említett Ic. bár az van írva, hogy kifutó, de a listán még fent van!
Szia!
Az IC-t a CONRAD elektronikánál lehet kapni, elvileg van is raktárkészleten, most akartam venni de a mai napon leltároznak. Az ára kb. 500-600 Ft. (az egyik cikk azt írja, hogy 5, a másik, hogy 600)
Hálás köszönet mindkettőtöknek az infóért!
Összeszedegettem innen-onnan pár szirénás kapcsolást, hátha hasznát veszi más is...
(Csatolt fájlban)
Köszi a kapcsolásokat azt hiszem néhányat ki fogok próbálni. Egy kis segítséget kérnék. A NYÁK tervező progit honnan tudnám beszerezni? Azt hiszem érdekelne engem is.
Milyen tranzisztort építettél be? És milyen ellenállás-értékekkel? Én most megyek beszerezni az IC-t, mára ígérték, hogy lesz.
Valaki más, esetleg nem tudna egy tipet adni?
Szia Frankye!
Bocs csak most léptem erre az oldalra, az az igazság, hogy még nem volt időm megépíteni a dolgokat. Ígéretet kaptam egy CODE 3 3050-es típusú szirénaerősítőre. Elvileg ma adnak rá választ, hogy lesz-e és mikor. Ezt szeretném majd lemásolni. Már volt nálam egy ilyen próbán, tök jó, őrült nagyot tud szólni. Ha van valami majd jelentkezem. CODE 3
OK, köszi! Én tegnap megkaptam az UM 3561-es IC-t. (CONRAD-éknál, 3 db. foglalattal együtt 1600,- Ft)
Készülök kipróbálni a 7 végén. Ha lesz tapasztalatom, majd +írom. A CODE3 kapcs engem is érdekel, főleg a tapasztalatok, kapcs. rajz!
Még mindig várok 5letet a tranyó tipusára, meg az ellenállatok méretére...
3om a magyar igazság
um3561 kapcs rajz 1 um3561 kapcs rajz 2 um3561 kapcs rajz 3 lábkiosztás: [pic]http://www.rapidelectronics.co.uk/images/siteimg/82070401.jpg[/pic] remélem vmelyik teccik majd üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |