Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nikon SB 600 vaku probléma

Témaindító: chipi, idő: Máj 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) chipi hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy nem tölt fel a vaku kondija. A kijelző működik, meg a zoom vakurész.
Van benne egy kicsi trafó. NK03 D6A sajnos ilyen típusú trafót nem találtam. Rámértem és egyik végén sem mértem áramot. Én erre tippelek, hogy ezért nem megy.

DSC_4642.JPG

(#) Bassmester válasza chipi hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Hali!
Inkább azt mérd meg, hogy oszcillál e az elektronika. Frekimérővel. vagy szkóppal tudod ellenőrizni pl. a trafó primer (kisfesz) oldalán. Ha ezzel megvagy, akkor az eredménytől függően kell kigondolni a következő lépést, egyúttal több mindenre lehet majd következtetni (gyanakodni)
(#) chipi válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Hát sajnos ilyen műszerem nincsen. De egyik haveromnak van. Lehet felkeresem holnap ez ügyben.
Egy vakunak könnyen tönkremehet a puffer kondia?
(#) Bassmester válasza chipi hozzászólására (») Máj 30, 2010 / 4

A vakudban lévő elkó, nem megy tönkre egykönnyen, bár nem lehet kizárni. A kondit egyébként egy sima multiméterrel is meg lehet mérni, hogy jó e vagy sem. Nagyon vigyázz vele, mert oltári nagyot tud csapni! Lyukat éget a bőrödbe, ha feltöltött állapotban megérinted a kivezetéseit.
Azt a CT40-es IGBT-t sem ártana megmérni, hogy jó-e.
(#) rekike hozzászólása Jún 17, 2010 /

Hello!

Megvettem az első vakumat, vaterán elég jó áron. Az a problémám, hogyha bekapcsolom folyamatos sipoló hangot ad ki. A gép kifogástalanul működik. De ez a hang normális?
(#) KTobi válasza rekike hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Hangszóró, vagy a töltés hangja?
(#) Bassmester válasza rekike hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Szerintem a kapcsolóüzemű töltő elektronika hangját hallod. Az elkó feltöltése után el kéne hogy hallgasson. Ha nem áll le a töltés, akkor elképzelhető hogy rossz a kondi, vagy valami más hibás alkatrész egy kissé beterheli, de még lehet egy két oka ennek a jelenségnek. Milyen vakuról van szó?
(#) rekike hozzászólása Jún 18, 2010 /

Nikon SB-600.
Egyébként lehet az az oka, h az elem nagyon merülőben van?
(#) KTobi válasza rekike hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Igen, van azon valami feltöltést jelző lámpa? Ha igen, akkor ha az nem jelez, akkor az elemmel van a probléma.
(#) didyman válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Meg főleg a trafótól balra lévő két tranzisztort, mert azok az oszcillátor aktív eszközei.
(#) rekike hozzászólása Jún 18, 2010 /

Na elemet cserélek, és meglátjuk mi lesz.
Bár amiket mondtatok nem nagoyn értettem, de köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem