Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az első SMD próbálkozásom!
Hát, még van mit gyakorolni.... De nem értem, hogy mitől lehet, hogy ahol forrasztottam, ott eltűnt az ónozás.
nagyon szép!
Hány fokon forrasztos az smdt?
Ezt 350°C-on forrasztottam, lehet ez volt a baj, hogy túl sok volt a hő.
Ténleg nagyon szép. De ha ekkora hőfokon forrasztasz akkor vigyázz, mert károsodhat, elromolhat akésöbbiekben az ic, tranyó. Ha átgondolod akkor nem tesz jót az se neki ha felmelegszik munka közben.
Én a régi gépkocsiegységembe (Skoda 105 L) építettem hangtechnikát. CD rom rugókra felfüggesztve,mellé TDA2030 végfoknak.nagyon baba volt,sajnos képem nincs róla.
hello. hogyan vontad be olyan szép egyenletesen ónnal a panelt?érdekelne engem is a dolog....
lehet azt házilag is megcsinilni? ha igen akkor mire van szükségem? ha tudna valaki segíteni....
Ha veszel ún. "Kémiai ónozót", akkor Te is tudsz otthon ilyet készíteni.
Ez egy vegyszer. Íme:
Beledobod a kifúrt nyákot, bennehagyod 2percig, és kész is.
Vigyázzatok! Nekem szétfolyt az kémiai ónozó a zacskóba, és nem értettem miérto olyan vizes.
Amúgy a nyákról is eltűnik idővel ez az ónozás, ha levegőt kap. Mivel elbomlik a vegyület. Magyarul ha nem lakkozod le, akkor pápá... Egy hét kedvező körülmények között és semmi nyoma nem lesz az ónozónak.
És ez az ónozó mennyit segít a vezetésben? Lesz így 2x vastagabb a felület egyáltalán? mert én nemsok értelmét látom
khmmm...Topi mester ezzel én nem teljesen értek egyet.
A kémiai ónózott nyákjaimat nem szoktam lakkozni (egyébként sem) és a 4 éves panelomon ugyanolyan szép felület van. (persze a lényeg az, hogy zsirtalan legyen az ónózni kívánt panel, és elég vastag legyen a kialakult réteg) Summa summarum: az ónozó klasszos dolog-bár nem feltétlenül muszáj használni. Először szép panelokat kell tervezni-gyártani, aztán jöhet a részletek "kidolgozása". http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/vicsys_therm/term-pcb.jpg (bocs a kép minősége miatt, még anno telóval csináltam)
A réz oxidációja ellen veéd énszerintem
Az ellen az akril is tökéletes. ez az ón tuti, hogy a vezető képességet növeli, de akkor inkább picit vastagabra csinálom az útvonalat és kész, az én végfokomnál 1,5mm-es a kimenő hang vezető fóliája, amit én ónnal feltuningoltam így 3x, 4x jobb a vezető képessége, uez van a táp fesznél is.
Csináltam teljesen saját fejből egy léptetőmotor-vezérlőt párhuzamos portra, optocsatolóval leválasztva. A nyákot úgy csináltam meg, hogy 3 motort is lehessen vele vezérelni, de még csak 2 rész van beültetve. Irtam hozzá TurboPascalban DOSos progit, ha valakinek kéne, szóljon. (egyenlőre csak 1 motort tud vezérelni.)
Elkészült a pic-égetőm,most már jöhet a bigclock,ha kész lesz majd teszek fel róla képet
jól néz ki! azokat a fehér jelöléseket hogy csinátad???
Egész jó!
Milyen tranyókat használtál benne? BD? mosfet?
Csináltam egy alaplapi infrát TFDU4100-al.. EGy maximos dobozkába került bele.. Kicsit csúnya, de a célnak megfelel!
Egyszer én is csináltam ilyet, de én légszereléssel raktam össze az egyik kisfloppy-meghajtó "bejáratához"...az nem lett ilyen kulturált, úgyhogy én ezért nem raktam fel róla képet
hi
Szerintem ez gyári Nekem is ilyen van Baji Elektronikábol való NEM KÖTEKEDÉS KÉPPEN IRTAM!!
Ez nagyon zsír lett!! Tetszik, főleg az alkatrészek jelölései. Mivel vitted fel azokat a panelra?
Idézet: „Baji Elektronikábol való” szted?..... :no:
Tényleg.... csak most látom.
nem olvastam végig az oldalt |
Bejelentkezés
Hirdetés |