Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
sziasztok!
szeretnék készíteni a számítógépem tápegységére egy túlfeszültség védelmet amely figyeli a kimeneti feszültségeket és ha baj van leállítja a tápot... kapcsolási rajzot meg nyákrajzot meg ilyeneket megoldok. Csak azért írok a kezdő kérdések közé mert reménykedek abban hogy így kapok gyors választ. A kérdésem csak annyi hogy mekkora az a feszültségérték ami már nem megengedhető.kíváncsi vagyok az összes kimenetre amit a tápegység ad,mert az összes ágat figyeltetni fogom, tehát 5 ,12, 3.3 , -5 ,-12 voltra.
Hali!
A kérdésem a következő:Az alábbi kapcsolásban lehet-e módoítani a frekvenciát és ha igen,akkor hogy? Várom a válaszokat:Máté
Természetesen lehet. A híd ellenállásainak és kondenzátorainak értékváltoztatásával.
Összefoglaló a Wien-hidas oszcillátorról: Bővebben: Link
Megépítettem.Nem jó.Mi a baj nem értem
És az lehetne,hogy egy forgókondit és egy potmétert tegyek be?
Sztereo potméterrel és kettős Yaxley- kapcsolóval állítható frekvenciájú oszcillátort kapsz.
Egy műveleti erősítős megoldás:Wien-hidas oszci LF351-el, és egy tranzisztoros: Tranzisztoros Wien-oszci
A módosított kapcs. rajz szkeccsét el tudnád küldeni?
17DC-ból=12VDC elő erősítökhöz lenne 2amperes terheléselelő erősítökhöz lenne 2amperes terhelésel
Két párhuzamosan kötött 7812, vagy kapcoslóüzemű stabilizátor?
Szia!
Szerintem móricka rajzra gondolt.
L78S12CV (STM) STANDARD VOLT.REG. +12V 2A
88Ft-ért már viheted is a Lomexből.
Hello mindenkinek!
En meg kezdo vagyok, epiteni akaraok egy b6 passat lampatestjebe smd ledeket. Osszesen 20 smd lednek van hely, lyuk . Ugy gondoltam, hogy felosztom 5-szor 4-es csoportra. Piros ledekbol epitenem, ugy kelenne, hogy mukodjon, hogy hasznalni lehetsen halyzet lampanak, ekkor kapna kapcsolasi feszultseget 1.85 v-ot, es fekezesnel raengedne a maximalis feszultseget 2.5 v-ot. Az eddig leirtakat ossze is tudnam hozni, csak akad egy kis gond, hogy az akkumulatorok feltoltve nem 12 v feszultseget adnak le, hanem tobbet, hogyan oldjam meg, hogy a feszultseg allando maradjon? Valami stabilizalo aramkorre gondoltam. Nincs valamelyikotoknek egy kapcsolasi rajza ezzel kapcsolatban? Elore is koszonom a megoldasokat!
Esetleg weboldal cimet ha kuldtok ahonnant b6 passatba valo smd ledeket tudnek vasarolni. Az is nagy segitseg lenne.
Koszonom!
Ebben a kapcsolásban a kapcsolási rajzon az alkatrészek rövidítésénél a J betűvel jelölt két alkatrész mit takar? (A többivel már találkoztam, de ezzel még nem.)
Továbbá a HDR1X2 és HDR1X3 az alkatrészek pontos típusai?
Szia!
En meg kezdo vagyok, de ugy tudom, hogy a j betu az 5%-os tureshatart jelol, az alkatresz meg azt hiszem, hogy egy d osztalyu audio erosito.
Jelen esetben egyik megállapításod sem stimmel.
Én 3 betűt írtam a gugli keresőbe "LED" és volt vagy 30 találat Egyébbként a lámpatestekbe (audi- WW nem
smd hanem szuperflux ledeket használnak ) ezen a néven kersd
Sziasztok,
Készíteni akarok egy nagyon egyszerű kis egyenáramú tápegységet ami toroid tekercsből, egyenirányítóból és egy pufferelésre használt kondenzátorból áll. Elsődleges problémám az, hogy amint bekapcsolom ugye a kondi feltölt így később szerelés közben okozhat meglepetést. . Másik dolog, hogy jó lenne az üzemelését egy leddel jelezni. Én arra gondoltam hogy a ledet akár a pufferolt kb. 34 V-os részbe valahogy bekötve láthatnám hogy áram alatt van a a rendszer, és kikapcsolás után a led kiürítené lassan a kondit. Ez megoldható, vagy teljesen életképtelen gondolat? Üdv.: Tibi
Üdv!
Egyszerű kérdésem lenne.. Ha egy autós relé behúzó két lábára pozitív áram érkezik, lesz valami baja? Előre is köszönöm
Ha mindkét láb azonos potenciálon van, akkor ott áram nem folyik, tehát nem lesz baja.
Nagyon szuper! Köszi a választ
|
Bejelentkezés
Hirdetés |