Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wand Clock
Sziasztok! Új ötlet
![]()
Szia.
nagy érdeklődéssel olvasom a beszámolóid, szeretném utánépíteni az vinyókaros változatot...Azt írtad, hogy úgy tervezed meg, hogy könnyen utánépíthető legyen. Ez a szalagkábeles megoldás nagyon tetszik, de nincsen itthon kromofágom.. (miért is lenne) és fogalmam sincs, hogy honnan is szerezhetnék....Esetleg nincsen rövidebb szalagkábel, aki átalakítás nélkül használható?
Szia! Ha van hozzá csatlakozó azt is rá lehet forrasztani akár a karra is! Kromofág festékboltban kapható de én is kérek a festő havertól miért is vegyek meg egy litert
![]()
szia
SUMITOMO van a kábelre ráirva. Sajna listába nincs beleirva nekik. Bejárat mellett volt balra az ajtó mellett. Kérek egy mailt és átdobom a képet róla nagyba.[
Szerintem a mágnes nem lehet probléma, rengeteg féle van itt a Vaterán.
Csak dönteni kell, hogy melyik legyen.
Sziasztok! Nem tudom sírjak vagy nevessek
![]() ![]() ![]()
Szia.
Ez lett a végleges elektronika? Bővebben: Link A mai nap állnék neki a nyák legyártásának. Ha van újabb akkor megosztanád velem? Esetleg megnézted a vaterás mágneskínálatot? tudsz esetleg javasolni egy megfelelőt? köszönettel. ![]()
Szia!
Abban még van egy - két hiba... A legutolsó hiba: a rezgető tápjának szűrésére be kellett tenni egy 100 - 470µF/25V elektrolit kondenzátort. Ezt a módosítás még nem követtük le a tervvel...
Szia! Mellékelem a jól működő tervet! A mágnes a kartól függ! Olyan kell mi belemegy a közepébe a karnak (a középső villákat ki kell vágni!) és a legfontosabb,hogy minél erősebb legyen és lapjára legyen észak déli ne keresztbe mart az nem jó!
Mivel nekiálltál segítség képen teszek fel pár fotót és egy rajzocskát a vinyó karokról és a saját szétszedhető kivitelt is mit most készítettem el az helyett mit elvitt a kutya.. A rendelkezésre álló karhoz kell igazítani a kidolgozásokat mindenkinek de az elv az szerintem elég egyértelműen látszik a rajzon.
![]()
Mivel töltötted ki a kar alját? Én melegragasztóra gondoltam..
A ragasztás Epokitt nevű kétkomponensű epoxigyganta mi kiváló a célra. Szépen csiszolható stb.. A meleg ragasztó nem fogja meg és a rezgéstől mozogni fog zörög,stb de lehet működik én nem javasolom. Pár kép,hogy állok. Az egyensúlyához nem kell nyúlnom véletlenszerűen tökéletes mint látszik is a kábelre vár mi forrasztva lesz csak még nincs kromofágom de este lesz holnap indítom..
Sziasztok! Sikerült a szalagkábel forrasztása! Tökéletesen alkalmazható a kromofágos megoldás! Azt ne gondolja senki,hogy beledugom és lemarja.. Kell áztatni akkor lehet finoman szétválasztani utána megint kicsit áztatni és a vezetősávok szabadon maradnak a fóliát meg le kell vágni mi feljött mindkét oldalon azt nem "eszi meg a szer.. Én két laposvas közé fogva vágtam vissza. Beforrasztani 2 perc sem volt! Lehet megtenné erős aceton is de az nincs nekem! A kitöltő anyagot oldja fel az a lényeg!
Sziasztok! Ma próbálkoztam egy 2mm-es alulemezre rátenni az órát ez össze is jött de ennél sokkal merevebb alaplap kell! Elég nagy erők lépnek fel és a legkisebb vibrációnak is van hangja nem beszélve a kép stabilitásáról! Gondolkozom több ilyen alulap epoxiragasztós összelaminálására
![]()
Sziasztok.
Levasaltam ma a nyákot, egész jó lett, bár nem hibamentes. De minden hiba javítható ahogy néztem. Folytatom az alkatrészek beszerzésével, és a mechanika építésével..
Szia! Jó lesz ez csak ellenőrizni kell fény felé fordítva,hogy nincs e zárlat valahol bár igyekeztem olyanra tervezni,hogy nincsenek túl közeli vezetősávok forrpontok! A fúró kicsit vastag volt,hogy nézem (gondolom 1mm-es) de megoldható minden! Ha forrasztasz be ne vágd le a lábait az alkatrészeknek csak ha stabilan sikerült beforrasztani ha valahol feljön a forrpot akkor "behajtogatod" a vezetősávra és kész! A legvégén lemosod denszesszel fogkefével és gyönyörű lesz
![]() ![]()
Ó rengeteg kérdésem lesz, összegyűjtöm azokat a dolgokat amik nem világosak, és egyben zúdítom rád
![]()
A mechanika az még nálam sem tökéletes de az lesz! Elektronikusan minden tökéletes abban mindenre kapsz választ
![]()
Sziasztok! Ha az elején tudom milyen sok buktató van ebben a projectben akkor nem álltam volna neki! Nem viccelek ez így van! Szinte az összes szabadidőmet "megeszi" ez a project
![]() ![]()
Még..
Szia.
A 20 Megás kvarcot hol tudtad beszerezni ilyen kivitelben? köszi.
Szia!
Oszcillátort használtunk, egy lábat megspóroltunk. Ret-nél, Lomex-nál lehet venni...
Szia! Ez az oszcillátor dolog elég macerás nekem mivel szeretném majd ezt is SMD kivitelben megcsinálni! Azt gondoltam mi lenne ha itt is digitális hőmérőszenzort alkalmaznánk így felszabadulna egy láb és talán lehetne sima kvarc mi lényegesen olcsóbb és könnyebb beszerezni mint egy SMD oszcillátort
![]()
Most nem találom a kapcsolást, de minek oszcillátor egyáltalán. Órának nem pontos, ahhoz úgyis 32.768Hz es -kell, pic órajelnek meg nem jó a belső osc ?
Szia!
A pic-nek még a 20MHz-s kölső órajellel sincs elég teljesítménye a feladatok megoldására - kétirányú kijelzésnél írtam róla - a max. 8 MHz-es belső órajel lehetőség kevés... A 32.768kHz a külső RTC-nek kell (táp kiesés alatt saját elemről jár), onnan az időt csak az táp bekapcsolási induláskor olvassa ki, a továbbiakban számolja, illetve a CDF77-ről dekódolja. A funkciók további bővítése még nagyobb terhelést jelent, a 16F886-ot kinőtte a project... 18F2620-ra próbálom fordítani.
Szia!
Egy 74HC04 tokkal fel lehet építeni egy 20MHz -es oszcillátort a tokozatt helyett és kb ugyanakkora lenne a mérete is.
Mennyi idő áll rendelkezésre 1 pixelsor kirakására ?
Szia!
Ha a kar mondjuk 30Hz -vel rezeg, 168 pozíció/rezgés, akkor kb 200 uS. Nem is ez a baj, hanem, hogy más feladatok is futnak: kezdő pozíció érzékelése, az idő számítása, dcf dekódolás, soros porti kommunikáció. Az okozza a problémát, hogy ha két pont kirajzolása között beérkezett összes megszakítás kiszolgálása hosszabb ideig tart, mint 200uS, akkor a kijelzés csúszik, a kétirányúnál elmozdul a két kép, esetleg kimarad valaminek a feldolgozása. A két kép lebegése már 20uS csúszásnál is észrevehető. Ráadásul a csúszás akkumulálódik, a kép "végén" (a 168. pozícióban) már igen jelentős lehet.
Szia.
Azt hiszem most jött el az ideje annak, hogy rád/rátok zúdítsam kérdéseim áradatát ![]() nem csak utánépítek, hanem szeretem érteni is a dolgokat. Először is egy két beszerezhetőséggel kapcsolatos kérdés. Eddig nem tudtam szerezni: -MCP8002 -HIH3610 -24FC512 Esetleg beszerezhetőséget tudnál mondani ezekhez az alkatrészekhez? Az smd LED-ek milyen méretűek? Hol tudtál venni 2200µF/25V-os kondot RM3-as méretben? Működéssel kapcsolatos értetlenkedéseim ![]() A rezgető kapcsolási rajzában a bal oldali rész egy astabil multivibrátor. A 2 potit egyszerre, illetve egyforma értékre kell beállítani, hogy egyforma legyen a kitérés mindkét irányba. Jól gondolom? Ki tudom próbálni a rezgetőt a hall ic nélkül is? Milyen legyen a hall típusa mert erre vonatkozóan nem találtam infót. A BPW17 fototranyó mi célt szolgál?, talán fényerőszabályzás? A tsop1736 gondolom infrás kapcsolatot valósít meg. Ez azt jelenti, hogy távírányítóval beállítható pl? Ha nagy baromságot írok, kérlek javíts. Jól gondolom, hogy a J2 (I2C Extension) csatlakozó nem szükséges a működéshez, ott csak a pontos időt tudjuk kiolvasni I2C buszon? Nem értem J5 (wand) csatlakozót, mit kell oda kötni, vagy mit vezérel..Illetve ezzel együtt az Rw-Lw pontokat, a mögötte lévő műv. erősítővel. Írnál róla egy-két mondatot? Egyenlőre így azt hiszem ennyi, és tényleg sorry, ha nagyon értetlen vagyok, de jobb az elején tisztába tenni a dolgokat. Előre is köszönöm a segítséget. U.i.: Az alkatrészek megrendelve, mágnesek úton, epokitt megvéve, 4 féle vinyókar beszerezve, nemsokára kegyetlenül beindul a projekt ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |