A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion hs 280 - 282

Témaindító: rolandosss21, idő: Okt 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 23
(#) attrax válasza hgy hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

nekem van 2db eladó"virágtartóm"
(#) shalafi.66 válasza hgy hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Pfúúúú, nekem sokk volt. Egyik jobban, mint a másik.

Ui: bár az egyikhez készült egy átgondoltabb hangszórókészlettel új hangváltó is (Nem a 280 volt természetesen. Annál feladtam a küzdelmet, mert szeretem az életem. ).
(#) hgy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 10, 2010 / 1

Kérdésem a következő volt, megismétlem, mellébeszélés nélkül kérek választ:
Hhallgattál-e 1980 és 1990 között boltban vásárolt (gyári) VIDEOTON DC 2050 és ORION HS 280 hangsugárzót legalább fél évig?
IGEN/NEM
(#) shalafi.66 válasza hgy hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Bolond lettem volna hallgatni. Attól, hogy sokáig hallgatom a rosszat nem lesz jobb egy picit sem, legfeljebb megszoknám, az pedig kifejezetten rosszat tenne, nekem. Ehelyett inkább jót csináltam abból, amelyikből lehetett. Mellesleg az a '90-es évszám kicsit irreális.

Tehát: NEM. Ezt egy szóval is le lehet írni.
Aki 5 mondattal mondja el, amit 1-el is el lehet mondani, az ...
Nem azt írtam, hogy 1980-1990 között vásárolt, mert 1990-ben már nem lehetett újat venni egyikből sem. Azt kérdeztem, a kerdéses időszakban halgattál-e ilyen hangsugárzókat.

Idézet:
„Aki 5 mondattal mondja el, amit 1-el is el lehet mondani, az ...”

...az képes Értelmetlen kérdésre olyan választ adni, hogy a rossz kérdés ellenére mégis kiderüljenek a valóban hasznos információk.
Idézet:
„Nem azt írtam, hogy 1980-1990 között vásárolt”
Nem?
Idézet:
„Hhallgattál-e 1980 és 1990 között boltban vásárolt”

Felesleges a vita, egyrészt mert azt az életérzést (fíling) még nem élhettedd meg a 80-as évek elején, amit akkor még sok!! HIFI rajongó érzett. 1 hétig keresni pesten lehetőleg feketeszínű, 8 ohmos, kék középsugárzós HS280-at. Előtte két Videotonom volt, az egyik a régi szériából (Zafír) egész tűrhető, a másik a fenti DC2050, amiből az utólsó párat vittem haza, bár ne tettem volna.
És igenis lehetett javítani a 280-on, akkor meg is érte.

Másrészt még nem olvastam olyan internetes topicot, ahol bármi áron, bármennyi idő alatt, akár magadnak is ellentmondva nem bizonyítottad volna be, hogy a fehér az fekete. Az idő pénz. Csá!

A címzett rossz. Vissza a feladónak.

Nem érzésekről volt szó, csak arról, hogy a HS280 kínzóeszköz van, volt, és lesz, tőlem jobban már senki nem tudja, mennyit lehetne még javítani rajta, de egyszerűen semmi értelme nem volna. A hangszórókészlet eleve megakadályozza az értelmes felhasználást. A mai követelményekhez viszonyítva.
(#) hgy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

De tényleg utóljára. Amúgy ugyanazt írtad, mint én a fentiekben, csak nem vetted észre...
DE:
Idézet:
„tőlem jobban már senki nem tudja”
(#) shalafi.66 válasza hgy hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Nem ugyanazt írtuk, ugyanis míg a 2050-ből készítettem megfelelő hangváltóval egy hallgatható verziót, addig a 280 mellett elmentem, megelégedve a hangszórók megjavításával (na nem a rohanás miatt, hanem azért, mert kritkán aluli egyikük-másikuk, és csak egy új hangszórókészlet tudná a jelentős hibákat elfogadhatóan orvosolni.) A lényeg tehát itt van, és ez a tény kb. mindent elmond a hangszórók képességeiről.
(#) bekeipeter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Nagyon nagyon köszönöm a segítséged!
(#) 021 válasza pl13 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Szerintem a mélyátviteltől eltekintve ez egy teljesen átlagos kommersz hangfal átvitele. Mondjuk az akkori árához képest nem túl jó.
(#) essien hozzászólása Jún 10, 2010 /

Nekem sajnos 4 ohm-os HS 280-n van. Mi érné meg? Próbáljam eladni vagy át lehet alakítani 8 ohm-osra. Az erősítőm nem igazán bírja a 4 ohm-ot.
(#) abcdabcd válasza essien hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

jó nagy teljesítményű soros 4Ohm-os ellenállás na jó csak vicc
(#) shalafi.66 válasza essien hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nem tudod átalakítani, csak a hangszórókészlet és a váltó cseréjével sikerülne.
(#) essien válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Köszi a választ, akkor megpróbálom eladni. Kis hangerőn a VT EA7386s bírja a 4 ohm-ot?

Nagyon is, eredeti végtranyókkal, persze amíg nem lép be az áramkorlát.

Nem megy tönkre az erősítő?

Az egyik hangfalba VT mély van.

Ha óvatosan használod, akkor nem kellene.

Akkor az már nem Hs 280.
(#) gaben62 válasza essien hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Mi az hogy nem bírja 4ohmot?
Én már vagy 10éve,használok 4ohmos 3utas dobozokat,mindenféle,régebbi Pioneer,HK.Sony,JVC,stb.erősítőkhöz.
De ujjakat is ezekkel tesztelem.
Félhangerőig szoktam max. odatekerni,és a hangszín is csak 4-5dB.emel kb.
Sosem volt gond,nem megy tönkre,nem melegszik túl a cucc.
Ilyenkor ugyanis feleakkora áram folyik,tehát kb,annyi mintha 8ohmos hangszórók lennének.
Neked is ezt ajánlom,nem muszáj dübögtetni full.ra.
(#) essien válasza gaben62 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Köszönöm a segítségeteket.
(#) hgy válasza essien hozzászólására (») Jún 11, 2010 / 1

hangfalban. Érdekes lehet a sztereó kép két különböző mély-középpel. Vagy legyen mind a kettő VT, vagy bulgár/bolgár (ORION)
(#) shalafi.66 válasza hgy hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Az előbbivel mindenképp jobban járna. Mondjuk egy régi 402-es HA20 egészen jól működne az adott dobozzal.
(#) cruisher válasza hgy hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Inkabb szerezzen eredeti bolgar melyeket. A most gyartott HA20 csapnivalo. Haver 2 parat rendelt, ebbol 3 hangszoro hibas volt. Aztan kicserelte oket MNC re ami szinten szar, de legalabb nem sustorog meg zizeg.
(#) shalafi.66 válasza cruisher hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

A bolgár viszont már eredetileg is kb. használhatatlan. Sosem véletlenül írom azt, amit:

Name: LB1031/8
Company: Orion
Fs = 45,55 Hz
Qms = 1,975
Vas = 47,43 liters
Cms = 0,66 mm/N
Mms = 18,51 g
Rms = 2,682 kg/s
Xmax = 3,5 mm
Xmech = 6,5 mm
Sd = 225, sq.cm
Qes = 1,368
Re = 7,6 ohms
Z = 8, ohms
BL = 5,424 Tm
Qts = 0,808
1-W SPL = 87,14 dB

Name: ha20-402_jav
Company: Videoton
Fs = 31,5 Hz
Qms = 2,682
Vas = 78,5 liters
Cms = 1,152 mm/N
Mms = 22,16 g
Rms = 1,635 kg/s
Xmax = 6, mm
Xmech = 12, mm
Sd = 219, sq.cm
Qes = 0,598
Re = 6,1 Ωs
Z = 8, Ωs
BL = 6,688 Tm
Qts = 0,489
1-W SPL = 88,12 dB
2.83-V SPL = 89,3 dB

Fényévekkel előrébb jár a VT.

A mostanit HA20-484-nek hívják, kevésbé jó zárt dobozba, inkább a Vifa M21-hez hasoló, 60Hz-es alsó határfrekit tud kis méretű zártban, de a középtartománya viszonylag jó. Az, hogy az évente gyártott sokezer darab közé becsúszik egy-két hibás, igazából semmit nem jelent, úgyis kicserélik fehérváron. A kínai MNC-vel összehasonlíthatatlan, 4-5-ször magasabb a használati értéke, nehezen említhetők egy lapon.
(#) cruisher válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Na de 4db hsz bol 3db hibas..szerintem ez nemtul jo arany, de lehet igazad van es pont belenyultunk..bar ketlem.
Mindenesetre kivancsi lennek ra, ha veszek 10db ilyen hsz-t es kimeregetnem, mekkora lenne a szoras koztuk, ill mennyire kozelitene meg az altalad publikalt meresi adatokat.
Az egy dolog, hogy a gyar visszacsereli oket, de egy ilyen belenyulas utan mar az ember bizalmatlan lesz.

Az évi 10 000-hez képest a 3 db mintha kissé elenyésző lenne.

Nem szokott olyan eltérés lenni, ami miatt változna az érzékenység, vagy a szükséges dobozméret, szóval a hangszórók '96-óta kompatibilisek egymással, és nyugodtan használhatók adatlap szerint.
(#) cruisher válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Ok. Remelem masnak nagyobb szerencseje lesz veluk.

Én nyugodt vagyok, mert nem szerencse kérdése.
Következő: »»   5 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem