Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szerintem a ventilátor nem erősítőbe való. Én 30-40 évvel ezelőtt építettem sorban az erősítőket, de eszembe sem jutott volna, hogy ventit használjak. Ha minőségi zenét hallgatok nekem ne zörögjön egy venti. Persze lehet, hogy van már olyan zenének nevezett zaj amihez megy a venti.
Szép is a Refi meg Castone nagy 3 egységes deblája, azt 2×200W - mondjuk nem is otthonra való az olyan Olyan ventit kell belerakni, ami nem zörög! Ritka jószág, de van! Ja, mellesleg tökmindegy, ha normális szabályzás van neki építve - ergó ha 40-50°C alatt van a cucc, nem kell ventillátorral hűteni…
Idézet: --> dehogynem! „2×200W - mondjuk nem is otthonra való az olyan”
Jó, nekem is van annyi simán, csak nem akartam magamnak "ellenséget" szerezni Off vége.
Szia!
Szép munka, főleg így első IC-s erősítőnek. Én az aljáról is szívesen látnék képet!
Castone aktív hűtéses végei tuti nem otthonra.A 220-as venti olyan hangos benne mint egy porszívó
köszönöm és cstolok képet az ajárol
Szia képzeld nem zörög alapfordulaton megy 4 volttal és nekem még csak langyos sem a borda, nem mindenkinek van pénze 5 kilós hűtőbordára és nem is tudom hogy a híres neves ERŐSÍTŐ gyártó cégek miért is tesznek erősítőjükbe ventit ?nézd csak meg
Nekem is van a csövesbe egy venti, 6v-ról hajtva, sajnos kell mert ott a trafó kicsit melegszik, többet nem tudtam tenni érte, hogy szellőztessem. Azért nem kell harapni, nagy hoho nem bántásképp írta
Szerintem sem való ventilátor az erősítőbe! De ez mindenki döntse el maga. Én a zenét hallgatom a ventisek meg a lapát zúgását!
Általában takarékosság miatt teszik bele csak azokat a ventilátorokat. A belinkelt erősítők meg nem otthoni zenehallgatásra szánt erősítők, kicsit más kategória!
Valóban nem otthoni zenehallgatásra szánt erősítők.
Én is raktam az erősítőmbe ventillátort, de szabályozott volt, csak egy bizonyos hőmérséklet felett kapcsolt be, ezzel meg is oldottam ezt a problémát. Viszont egy év után kiszedtem belőle, mert sose melegedett fel annyira, hogy hűteni kelljen.
Nekem csak a biztonság kedvéért került bele, mert egyszer sajna újra kellett tekercseltetnem a hálózati trafómat a csövesemben. Egyébként nem kapcsolt be még soha sem.
A nyák se rossz!
Én az utóbbi napokban a PIC programozómmal készültem el.
A segítőkész fórumozóknak hála, már rendesen működik.
Szép, szép... csak:
Az a félbetört csatlakozó nem túl szép. A másik meg az a 2 átkötés az ellenállás alatt... Háááát, tudsz Te szebbet is! (A tranyók meg be vannak rúgva. Az egyik orra, a másik meg hanyatt bukik. )
Nekem tetszik ..
Háát igen, a tranyókat már rendre parancsoltam, sajnos a csatlakozónak az már élethosszig tartó sérülés.
@aderka: Köszönöm. Te aztán tudod, miért...
Sziasztok!
Elkészültem a plazma csöves kivezérlés jelzőmmel. Alapjában véve vicsys kapcsolását csináltam meg, apró módosításokkal, SMD alkatrészeket (is) felhasználva. Blint
Szia!
Nekem a dobozolása tetszik nagyon! Sötétített plexi, vagy üveglap lesz előtte?
Egyelőre nem terveztem elé semmit, azért "ültettem" beljebb a csöveket, hogy ne legyenek annyira kitéve a sérüléseknek.
A doboz kőrisből van, alaposan megcsiszoltam, és szintelen akrill lakkal kezeltem
Tudom, snassz ide lyukraszteres NYÁKon összerakott áramkört feltenni, de egyfelől nem tud mindenki NYÁKot készíteni otthon, másfelől pedig az egyszerűbb dolgokhoz szerintem felesleges is.
A képeken egy RS-232 szintillesztő látható (3.3V<->12V), az adatlapon található kapcsolás szerint megépítve. Egyediségét a huzalozás kialakítása adja. Többször gondolkoztam már, hogyan lehetne normálisan vezetékelni a lyukraszteres alkotásaimat, mivel ha a forrasztási oldalra teszem a drótokat, az megnehezíti a későbbi esetleges javítást, bővítést, ha pedig az alkatrészoldalra, akkor egy spagetti lesz az egész. Végül, a Lochmaster tervezőprogramot is igénybe véve, a képeken látható megoldást alkalmaztam. (Természetesen ez a kialakítás csak oda való, ahol az ember nem tudja tapizni, rövidre zárni a csupasz drótokat.) A NYÁKot a dobozhoz kétoldalas szivacsos ragasztóval rögzítettem, a külső feliratozás kivitelezése pedig láthatóan egy fatipli egyszerűségével vetekszik.
valamien vezetéknélküli potméter kéne
Egy modellt szeretnél építeni, a távirányításhoz kellene. Vezetékes távirányítóhoz készítettem kapcsolási rajzot és a modell működéséről is csináltam egy vázlatot .
Most veszem észre hogy rossz témában tettem fel a kérdést .
mindenkitől elnézést kérek
Egy ilyet lehet én is összedobok
Amúgy gratula, nekem tetszik! :yes:
Hát ez vicces mert ez a NYÁK ez szebb mint az én vasalásos NYÁK-jaim. Szép munka
Biztos láma kérdés ,de hol látod ,hogy szebb ?
Sziasztok!
Bemutatom az új családtagomat, ami egy MP3 lejátszó Felépítése a következő: -ATmega8 > Ez biztosítja az RC5-ös távirányító jelfeldolgozását és a hőszenzor kezelését -ATmega128L > Fogadja az IR jelet, kezeli az SD kártyát(FAT32), vezérli az MP3 kodeket és a világítást valamint az erősítőt -VS1011e > MP3 kodek, ami végzi a dolgát -32k x8 SRAM > Fájlbejegyzések tárolása (LFN, ENTRY stb.. (FAT32)) A belsejéről még nem sikerült képet készítenem de ígérem bepótolom, csatolok egy videót is amiben látszik mit tud valójában Youtube Videó És a képek.. Üdv! Zsuscsinyo
Ez hatalmas! Gratulálok. Milyen végfok van benne hogy ilyen forrófejű?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |