Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Ha nem kapna sorjelet, akkor kék képernyő sem lenne. Ferde csíkok nincsenek a képernyőn bekapcsolás után?
Szia!
Nincsenek ferde csíkok. Minden tökéletes beleértve fényt, kontrasztot, szint . Hang nincs, de reagál ha teszek rá hangot mármint kijelzi. Be tudok lépni a menübe is, szóval minden oké csak kikapcsol. Nem lehet hogy a video része szivat? Csak azért mert mikor bekapcsolom elindul benn a motor és mikor megáll akkor ki is kapcsol a tv. Úgy már próbáltam hogy kikötöm a video részét de semmi.
Pont ez a baj semmi hangya.
Csak kék minden
A kék képernyőt vedd le menüből. Ha a menü képe látszódik, akkor ezt megteheted. Apropó: a hangolási menüpont előjön? Még egy kérdés: típusszám?
Csak az a probléma hogy mire levenném kikapcsol.
Típusszámát nem tudom mert nincs meg rajt a matrica(így kaptam).De úgy tudom hagy csak ezt az egy fajta combot csinálta a Philips mert, ott dolgozik a nővérem .
A tápfeszültségeket ellenőrizd és keress forrasztáshibát az alaplapon. Főleg a tápegység és a sorvégfokozat (nagyfeszültség) környékét nézd át.
Rajz és szervízmanuál:Get manual
Üdv KADARIST!
Tőled kérek segítséget, már többször segítettél sikeresen. Egy TV táptrafójával az a gondom, hogy a primer oldalon a használatban lévő lábak 8-10-12, a szekunderen 3-5. A primeren csak a 10 és 12 lábakon mérek ellenállást a szekunderen a 3 és 5 lábakkal közösen a primer 8-as lábával is mérek ellenállást. Remélem érthetően leírtam. Lehetséges ez egy trafónál vagypedig rossz. Lerajzoltam hogyis gondolom.
Egy hálózati flyback trafónak (a legtöbb tévének ilyen van) két független primer tekercse szokott lenni (nem mindig), és egy szekunder, amelyen leágazások vannak. Plusz a kisfeszültségű szekunder tekercs, megint külön tekercset képvisel. Mi a konkrét tv-típus, amelyből a trafó származik?
Tipikus kialakítás, ahol a szekunder tekercsek különállóak.
Audioton T7701M, találtam kapcsolási rajzot, de nem egyezik a tv panellal. Ami nekem jó lenne, sehol nem találtam.
Ezeket már néztem, de nem olyan. Még egy kérdés. A sorkimenő trafó mit határoz ebben az esetben, hogy a táp kiadja a 103V feszültséget.
Hali! Van egy Teletech (T 2126 RF ST) márkájú tv-m. Elszállt benne egy C5388-as FET, kicseréltem és pár kondit is. Vissza kapcsoltam a tv-t megszűnt a ciccegő hang és bekapcsolt, de képet nem adott csak hangot. Kicseréltem már a sorkimenőt is (30017788-as) de az se segített, mert ugyan úgy nincs kép csak hang. Mi lehet a probléma, mit kéne még kicserélni? SOS!
Előre is köszi! Üdv, K3VIN (bocs, ha már volt korábban ilyesmi kérdés, de nincs időm végig olvasni az egész fórumot)
Hali.Segítség kellene van egy Samsung TV ami az áramingadozások miatt megadta magát.A következő jelenséget produkálja:nem kapcsol be és készenléti jel sincs,kicseréltem egy 400v- os 150 mikroF-os kondit és a jelenség nem változott sokat kivéve annyit hogy bekapcsolás után lemágnesez,de utána változatlan a helyzet.
A képcső fűt? Látszik az izzás a képcső foglalata felől nézve? Mi a sassziszáma? 11AK....?
nincs de a körülötte lévő alkatrészeket megméregettem és nem vettem észre semmi bajt
Pedig ott kellene lenni olyan 320V körüli feszültségnek. Mi a tévé típusa?
nem látszik izzás. sassziszáma: 30A14-157646 (ez lehet az?...)
hát most vagy én vagyok a vak, vagy tényleg nincs rajta, mert ilyen 11AK... kezdetű számsort nem látok, csak ezt a 30A14-157646-ot.
Van-e a sortrafó mellett egy olyan pozíciószámú ellenállás, hogy R648? Ez a fűtőáram-beállító ellenállás. Mérd meg szakadásra.
Egyáltalán beindult rendesen a sorvégfok? A C633-on és a C631-en van feszültség?
Rajz:get manual
Akkor nem megy a sorvégfokozat. Gondolom a nagyfeszültség jelenlétét sem lehet érzékelni. A B+ tápfeszültség(sortáp 150V) meg van? A sortranzisztor (Q603) bázisában lévő kis elkót cserélted? Ezt mindig cserélni kell, ha a sortranzisztor elszáll.
ez a B+ tápfesz a 4-es lábnál kell mérni (ugye 10 lába van a sorkimenőnek)? Mert ha ott akkor nincs fesz. Kondi a C826-os? Ha az, azt cseréltem igen.
A C613 van a sortranzisztor bázisában. Ne a táptrafót nézegesd, hanem a sortrafó 3-as lábán mérj feszültséget (B+,150V). A műszered negatív vezetéke a tuner fémházán legyen, a pozitív pedig a sortrafó 3-as lábán. Mit mérsz? A rajz segít.
C613-as kondit is cseréltem. Megmértem a 3-as lábánál és semmi, 0,32V-ot mutatott. (sorkimenő 4-es és 5-ös ami a föld az között mértem a feszt az előbb) Hát a rajzon nem sok mindent látni, mert kicsi a kép felnagyítva meg egybefolynak a dolgok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |