Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretnék segítséget kérni egy olyan áramkör megépítéséhez amival kb 100 m-en belül betudnám indítani gépem. A távirányító nyákjának kicsinek kellene lennie hogy vmiféle kulcstartóként tudjam használni.
Mindenféle ötletnek örülnék, THX. Köszönettel: Dj Naci
Vannak hasonló feladatokra specializált/kifejlesztett adó-vevő párosok. És nem infrás, hanem rádiós elven működnek. Talán a Conradban lehet ilyeneket kapni, bár ha lehet, szétnéznék máshol, mert iszonyat drágán adják ott. Van egy "pager" (pédzser)...ez a jeladó, és kulcstartóra akasztható...olyan, mint egy ótóriasztó adója. És van egy vevő része, amivel ha jól tudom, reléket tudsz kapcsolgatni. Na egy ilyenre ráteszed a gépedet, és menni fog, ha mindent jól csinálsz...
huh télleg megkérik az árát!
Köszi! Utánanézek! Ez jó megoldás!
Hi!
Szerintem egy vezeték nélküli csengőt kellene felhasználnod. Annak az adó része is viszonylag kicsi. Ha valamit sikerül összehoznod, akkor kérlek oszd meg velem is, mert engem is érdekel.
Hy!
Nem írtad le pontosan mire kell ezért én egy másik alternatív megoldást írok le. Nálunk a cégnél volt oylan probléma, hogy a hálózaton csak az a gép volt bekapcsolva amin épp dolgozott valaki. nos amikor nem ült senki ott és kellett a gépről valami adat, akkor telefonálás, futkosás gépbekapcsolás. nos erre a problémára van egy WoL (Wake on Lan) technika. egy speciális kódot kell kiküldeni a hálózatra és akkor a kiválasztott gép bekapcsol...
Be szkenneltem ujságbol egy távkapcsolós rajzot.Mely végén van hirdetés,és ott lehet kapni kispanelt hozzá.
az télleg jobb lenne ha egy telefon megcsörgetésével tudnám bekapcsolni nem rossz ötlet!van is hozzá egy 3310+ egy pannonos simkártyám valaki segítene hogyan tovább?
Esetleg a rezgőmotor helyett berakni egy relét?
Én személy szerint egy komplett ADÓ-VEVŐ egység megvásárlását tartanám szemelött. Conrad, Stb...
Egy ilyen adó-vevő egység megépítése némi rádiós jártasságot igényel. Persze a szabad használatú frekvenciasávok is eléggé korlátozottak. Ennek mindenképpen utána kell nézni!!! Na igen! A kisugárzott teljesítmény sem lehet akármekkora. És még a KÓD-védelemre is gondolni kell!!! (Bár ezt, a kész modulok nem garantálják. De ha az adó és a vevő "látja" egymást, a kódvédelem könnyen megvalósítható.) Na igen! MEGFIZETHETŐK!!!
Ezt a scannelt rajzot már láttam. Két haverom is csinált már hasonlót ezzel az adó-vevővel.
Az adó-vevő párost érdemes beszerezni és utána építeni valamit.
Sziasztok!
433 Mhz-es adó-vevöpár (vagy 315Mhz-es tökmindegy )beszerzése lenne a reális számodra,de még akkor is ott van a enkoder-dekoder része a dolognak,hogy a zavarokat kiküszöböljük és ne kapcsoljon be a géped akármilyen jelre,csak akkkor,ha a kódot megkapja,ami elözöen beálítottál rajta.Tudnék neked kapcsolást küldeni mert iszonyat egyszerü felépítésü,de a bemérése és a behangolása az adónak és vevőnek már jártaságot és müszert igénylő feladat! (szkóp,frekimérö) A legjobban egy vezeték nélküli csengövel játnál,mivel abba már benne van minden,persze némi hekkelés után.(a hangszóró helyére egy tranzisztor meg egy relé kell csak) Üdv:mrk
Hi! Engem is érdekel ez a csengős téma vert van otthon pár darab. Gondoltam átalakítom valami saját rádiós cucchoz. Tudnál valami rajzot csinálni hogy a tranyót meg a relét hogy kell a hangszóró helyébe kötni? Gondolom a bázis megy a hangszóró egyik felére.
u.i: Csengő helyett láttam olyan konnektorokat amiket távirányítóval kell bekapcsolni. 5 konnektor van egy csomagban. jumperrel lehet beállítani hogy melyik melyik kódra kapcsol. Ezekben gondolom relé is meg minden van. És nem is volt olyan drága.
sziasztok
ez a távirányítós dugalj (majdnem olyan mint egy t-dugó) nálam abszolút nyerő megoldás (interspár vagy teszkós cucc) az aktív mélyláda, az asztaliDVD, meg egy hol ez holaz:_) a távirányitója kicsike, 6 gombos 1 on-off 2 on-off 3 on-off jó megbízható jószág, de mivel infrás a szekrény mögé nem lehet rejteni az elosztót, kábeleket, kell a rálátás. nem is volt drága, de én pc, TV, ilyesmik bekapcsolására nem használnám. (nálam pc, egy lidlis master elosztóba van dugdosva, elméletileg tulfeszvédős is, de nem akarom megtudni a lényeg, hogy ha hibernálom, va kikapcsolom a PC-t mindent (a hangfalat, scannert..többi kütyüt, monitort) áramtalanít.
Ekkora távolságnál már csak a DELTON -nál kapható BESTAR átjelző jöhet számitásba . Ezt kimondottan erre találták ki, és nem túl drága.
Szia G-Lex!
Engem érdekelne ez amit írtál, hogy hogyan is működik, mert én nagyobb távolságból szeretném bekapcsolni a gépet és neten használni messziről. Azt már láttam, hogy az xp-n van olyan, hogy a modem felélesztheti a gépet a készenléti üzemmódból. ez is valhogyan hasonlóan megy? Milyen beállításokkal? Kell valami extra progi vagy ilyesmi? Köszi
én 1 karórába szeretnék adót tenni ami legalább 1 dolgot be tud kapcsolni
Heló mindenki! nekem egy olyan őrültség jutott eszembe, hogy nem lehetne-e megoldani mondjuk egy vezeték nélküli kaputelefonból? (elméletileg működhet...)
Motorkerékpárt szeretnék elindítani távírányítóval...
conradon találtam 2db adó-vevőt de nem tudom hogy jó lenne e HEstore on is van de nem igazán vagyok tisztában h melyik is lenne jó esetleg vmi rövid bekötés? a motor egy gilera runner 12 V os rendszerű előre is köszönöm Éppen elég ha tagoltan írsz, nem kell üres sorokat közé tenni. köb.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |