Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
itt van hozzá egy nagyobb felbontású kép ahol olvashatóbb a szöveg: Link
Aha értem aleírásban az van hogy nyomjak közé ragasztópisztolyal és akkor nem üt át az jó?
Én is megnéztem jó lenne megépíteni de ez a IS471FE elég egy komplikált dolog ic és IR érzéklő egyben és nálunk nem hiszem hogy lehet kapni.Ja és ezt mivel robotokhoz tervezték nincs értelme 15-20 cm nél nagyobb hatótávolságnak.
Ha kellően óvatosan kezeled nincs rá szükség. Érdemes egy műanyag dobozba szerelni. Persze, ha akarod, ragasztózhatsz is, így elszigetelve minden érinthető fém részt.
Hellosztok azt szeretném kérdezni hogy ez a chipek mire velók valami vilógó kütyüt össze lehet e belőle hozzni ? Kép csatolva
![]()
Szép kis gyűjtemény. De jó részük speciális feladatra készült s csak arra jók. De a 74-es sorozatú IC-kel talán még lehet kezdeni valamit...
Ezzel tudnék dolgozni?
Bővebben: Link de ezt csak soká tudnám megépíteni ![]() a végén lehet hogy kihúzok mindent a falból, csak a gépet hagyom, és kimegyek nézni a villanyórát egy stopperrel, hogy mennyit forog ![]()
Ahhan és mit lehetne vele csinálni ? Tudom z ic k közöt van bios, billentyűzet chipt is . De a 74 sorozat számú ic kell mit lehet kezdeni ?
![]()
Tudnak valaki segíteni, hogy az hogy melyik a fázis és melyik a nulla bekötésnél az lényeges e? Mivel ugye váltakozó áram, illetve a dugaljt is egyszer ilyen irányba egyszer olyan irányba dugjuk be szóval nem értem mi ennek a jelölésnek a lényege? Vagy ez csak amolyan elméleti ábrázolás?
Van egy bekötni való fémhalogén lámpám, ahol a trafóra kell kötni a fázist, a másik vezeték meg a nulla. Most akkor itt valahogy meg kellene keresnem melyik vezeték a fázis és arra kötni, nem mindegy?
Nem igazán számít a működést illetően a fázis-nulla helyzete. A védővezető bekötésére viszont figyelj oda!
Az a földelés ugye?
Még egy kérdés: a lámpa fojtóját egy régi PC tápegységbe raktam (földelt, hűtő venti is van benne), és a bekötött vezetékek a bekötés helyétől kb azonnal 90fokban megvannak hajlítva (csak így fért el) és egy kis kb 0.5mm es vezeték darab szabadon van a hajlítás következtében, ez a tápegység fémdobozától kb 2.5mm távolságban van. Nem fog átívelni? 150w-os a fojtó.
Igen, a földelés. A hálózati oldal biztosan nem ível majd át. A gyújtási oldalon sem lehet gond a hozzá adott szilikonvezetékekkel. Azért az fontos lenne, hogy a gyújtó a lámpához legközelebb helyezkedjen el.
Több IR led? passz de azért van ára az ic nek.Vegyünk 500 at úgy kevesebb mint a fele
![]()
Sziasztok!
Én egyáltalán nem értek semmit az elektronikához, csak egy nagyon laikus kérdésem lenne. Az elképzelhető, hogy egy konnektor rosszul van bekötve (vagy valami más baja van) és sorra tönkreteszi a háztartási gépek motorját? A konyhámban van egy hármas konnektor, az egyikbe a mikró van bedugva, a másik kettőt használom robotgéphez, stb. Másfél éve lakom itt, ezalatt egy turmixgépnek és egy botmixernek égett le a motorja. A mikrónak egyelőre semmi baja nincsen.... Elképzelhető ez vagy a gépek voltak rosszak? Elnézést, ha nagyon nagy butaságot kérdeztem, de nem értek hozzá és már nem merek semmit használni ott ![]() Nagyon köszönöm ha valaki válaszol egy kétségbeesett nőnek ![]()
Én is erre gondoltam, megpróbálkozom 4 leddel 2 helyett.
Sziasztok engem az érdekelne hogy mi a jelentős különbség a pic az avr es az eeprom között.Köszi
Vannak erre külön topikok is, de tömören az eprom az memoria a többiről meg összefoglalva itt
Ezt ajánlom neked!
![]()
Köszi
Sziasztok!
Lehetne egy kérdésem? Valaki tud nekem küldeni meghívót az elektrotanyára? Megköszönném. ![]()
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy kb 100W-os házimozi erősítő, hány v-al működhet?(Régebbi típus, DVD-s. Mert ebből nekem a mélynyomó kéne. Szerintetek egy egy 12V-os kocsi akksiról elmenne? Válaszotokat előre is köszi!
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy mikrofonos műveleti erősítő(?) tl071-el, a kimenetére moc3020-on keresztül rá van kötve egy BT137. Zenére minden basszusnál kapcsol, elindít egy kis 230voltos motort. Hogy lehetne azt megoldani, hogy a basszusra ne ráadja az áramot a motorra, hanem az legyen mindíg rajta, és amikor mély van akkor elvegye azt tőle. Előre is köszi az esetleges válaszokat.
Én nem értek hozzá és ha senki sem válaszol az nem feltétlenül azért van mert nem olvassuk el hanem mert ez inkább egy mikroelektronikával foglalkozó oldal de tedd fel még egyszer a kérdésed mert általában csak arra válaszolnak ami elől van.
![]()
Szia! Nem működne. 1) általában 17V feletti feszültségüek a trafó szekunder oldalai 2) és a nagyobb probléma, hogy ott neked szimmetrikus tápod van. Esetleg 2 akkumlátorról megszólalhatna.
Sok féleképpen meglehet. Akár egy inverter ic-vel is vagy kapus IC-vel is. Akár tranzisztorral is felépíthető ugyan ez, esetleg egy másik műveleti erősítővel és szerintem még soknak lenne ötlete.
Szia!
Szerintem a robotgépek a gagyi márkák. Viszont szerintem a kérdésed tedd fel ITT. Itt a többiek szivesen segítenek, és jobban is értenek az ilyen jelenségekhez. Az a topik jobban specializálódott a hálózati dolgokra.
Az összes mellékelt IC-vel lehet astabil multivibrátort építeni.
Konkrét kapcsolás nélkül elég nehéz jó tanácsot adni...
De ahogy nagy_david1 is mondotta: [i]"Sokféleképpen meglehet. ... " ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |