Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv!
Kapcsolás nem készült, viszont nyákterv van az eredetiről. Mint írtam azt szeretném, hogy fordítva működjön, amikor mély van akkor vegye el az áramot a motortól egy pillanatra.
Sziasztok
Én egy 50 Infra ledet üzemeltető áram generátoros kapcsolás megépítésében szeretnék segítséget kérni. Ilyesfajta kapcsolást még sose építettem, úgyhogy jól jön a segítség. Az áram ellátást egy 6v, 4Ah aksi biztosítaná (megoldható 2is, azaz akkor 12V). A ledek e-bay-ről rendeltem, amit róluk lehet tudni: Emitted Colour : Infrared Size: 5mm Lens Color : Water Clear Forward Voltage (V) : 1.5~1.7 Forward Current : 20mA Wavelength: 850nm View Angle: 30~45 degree. A segítséget és az esetleges kapcsolástért előre is köszönet.
Szia! Legjobb lenne szakemberrel megnézetni a villamos hálózatot. Előfordulhat egy laza nulla kötés és ez okozhat gondot. (FŐLEG többfázisú rendszereknél. De ezt most nem részletezném mert akkor az egész lakásban gond lenne.) Egyfázisú hálózatban egy ilyen laza kötés csak kontakthibát okoz, ami a készülék rendellenes működésében nyilvánul meg. Ez szélsőséges esetben akár a készülék tönkremenetelét is okozhatja. De mint írtad, A mikrónak egyelőre semmi baja nincsen.... Ha a tekerőgombos változat akkor annak nincs készenléti és óra funkciója, igy kikapcsolt állapotban sincs fogyasztása. Igaz amikor meg jelentősen terheli a hálózatot. Ha modernebb digitális a készülék, akkor annak órája már jelezhetné ha gond van az elektromos hálózattal. PL a mellé dugott fogyasztó bekapcsolásakor az órája alap helyzetbe áll. Pont mint áramszünet esetén. Lehetne még feszültséget mérni a dug aljban. De kellő hozzáértés hiányában én ezt inkább csak felvetem mint lehetőséget.
De az is lehet, hogy azokkal a készülékekkel nem volt szerencséd és rövidebb volt az élettartamuk a várhatónál. S azzal zárom a hozzászólásomat amivel kezdtem... Legjobb lenne szakemberrel megnézetni a villamos hálózatot." ![]()
Ohh az nagyonjó
![]() ![]()
Az, hogy "100W-os", még nem jelent semmit. Ha pontos típust tudnál mondani, talán közelebb kerülnénk a megoldáshoz.
Egy ilyen klészüléknek valószínű kettős tápra van szüksége, vagyis 2 db egyforma feszültségű akkumulátorra, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy 2x12V-ra. Jobban jársz, ha veszel vagy építesz egy 12V-os erősítőt.
Hello,
Elég egyszerű kérdésem lenne, hogyan oldhatom meg, hogy ha a kapcsolót megszakítom akkor világítson egy izzó, ha pedig zárom akkor, ne ?
Szia.
Ehhez egy két áramkörös kapcsoló vagy pedig relével lehetne egyszerűen megoldani. A relének is két áramkörösnek kell lennie és amit kapcsolgatni akarsz azt arra az érintkezőre kötöd be amelyik alap esetben zárva van. Üdv.
Valami egyszerű sematikus ábrát tudnál mutatni ?
Ma már nem. De holnap teszek fel. De lehet addig valaki majd lerajzolja neked.
![]()
Oké, előre is köszönöm.
Sziasztok belinkeltem egy hangfalat na most az lenne a kérdésem hogy van egy ilyen sor hogy Mély hangszóró: 12" ez mit jelent hogy mekkora hangszóró átmérője de még is mi lehet 12 mi?Bővebben: Link
Üdv
A következő lenne a gondom. Még sose használtam FET-et és azt hiszem, most csak ezzel lehet megoldani (ha mással is akkor hallgatom). Egy akku celláról (1.2V) szeretnék hajtani egy áramkört. Az áramkör "kapcsolója" egy FET lenne, mert NPN tranzisztorral próbáltam, lehet hogy rossz típussal (BC337-40TA) de 0.03A-nál nem megy több át rajta. A tranzisztor bázisát 5V hajtja (persze ellenállás van rajta). Az áramkörhöz kb 0.4-0.5A kellene hogy áthaladjon. Ha egy FET-tel kicserélném az NPN tanzisztort az megoldást jelentene? Köszi
Az nem lehet hogy a kis feszültség miatt nem nyit?
1.2V potenciálkülönbség nem túl nagy. Valami másik típusú tranzisztort kellene beszereznem?
Jó meleg nyári napot kívánok
![]() Vettem egy trafót, amilyet életembe nem láttam. Az a lényeg, hogy nekem a vas kel belőle. Az azonban nem EI ésI idomokból áll.Olyan mintha egy kör vas lenne. Hogyan lehet ezt szétszedni? Izeg
nem dehogy, mst jöttem rá, hogy eléggé hiányosan fogalmaztammeg
![]() Szóval. Rendes, lemezelt álló kivitelű transzformátor, aminek a középső "oszlopán" van a csévetest a tekerccsel. Csak a lemezeknem nem látható illesztési vonala.
Olyan FET-et keresek ami 100-200A-t bír kapcsolni és minél kisebb legyen az ellenállása 7-12V feszültséggel.
Mondjatok típust kérlek
Akkor az egy M-vasmag lesz. A középső oszlopon van légrés. Ügyesen szét lehet szedni.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy kb 100W-os házimozi erősítő, hány v-al működhet?(Régebbi típus, DVD-s. Mert ebből nekem a mélynyomó kéne. Szerintetek egy egy 12V-os kocsi akksiról elmenne? Válaszotokat előre is köszi!
Örülnék ha kapnék választ!!! Mert már 3 napja nem kapok! Megköszönném! Üdv!
Szia.
Miért nem méred meg? Ha ugy is aksiról akarod hajtani akkor a trafót ki kell kötni és mielőtt ezt megtennéd megméred a feszültséget. De az is lehetséges hogy 12V-ról is elmegy, csak kissebb teljesítményt fog leadni.
Valami típusszámot, vagy fényképet, vagy a végerősítő IC típusát add meg.
7-12Volt feszültséggel lehessen bekapcsolni, vagy ekkora feszültséget kellene kapcsoltatni vele?
Ne lay-be tedd fel a nyákot, hanem jpg-be. Nem mindenkinek van nyáktervező programja, amivel megnyithatná ezt a fájlt.
Mindkettő
![]() 50A-ig le lehet menni
Ne viccelj! 2-en is válaszoltunk a problémádra és nem 3 napja, hanem tegnap
![]()
Köszi a választ mindekinek ! Megmérni nem tudom, mert meghalt. De maga az erősítő nem! Majd képet csinálok, de nincs nálam. Orion házimozi DVD-vel. Divixet még nem játszik le. 2 scart, usb term. nincs rajta. így most hirtelen nem tudok többet mondani. Szűrkés színű. Ezt is úgy kaptam. Tehát márt használt volt. Egy kicsit nekem müködött, de aztán vmi elmen benne. Remélem nem az erősító, mert akk azt kiszedem, és valahogy életre keltem.
Bocsánatot kérek, én átnéztem, de nem vettem észre. ![]() Elnézést... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |