Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És mi van akkor, ha nincs is feszültség alatt a vezeték?
Egy szavatok sem lehet ,a gumicsizma rajta van!! Amúgy haláli honnan tanulta ez a villanyszerelést vagy egyáltalán mi a szakmája?
Mi van akkor, ha lábat ásztat de meleg vízben szeretné? Az elektromos áram az pedig fűt
Láb újai közé becsúsztathatna egy pár fűtőszálat .Egyébként ha jobban megnézed mintha az orra már szenes lenne
Azaz! Én el tudnám képzelni még másnak is Pl az ellenkező nem kezében
Rájöttem miért van a lába a vízben! ESD védelem
Bővebben: Link Ő is oda jár termelni?
Tudod, van a muff, amibe télen bedughatják a kezüket a nők, hogy ne fázzon. Tovább gondolva, akkor azt a zöld ellenállást kéznek kellene hívni, amit a pamparamba dugva fel lehet melegíteni...
Bocsi, ha kicsit durva volt! :pirul:
Nem, nem hiszem. Egyébként neki sem lenne messze
Még hogy télen a muffba Elég érdekesen nézni ki Pl a buszon :hide: Én mára beadom a kulcsot. Jóéjt mindenkinek!
Azon a kulcscsomón, amit beadsz, rajtavan a MÉH-telep kulcsa is?
Bővebben: Link
A "téli muff" az nálam ilyen... Nem tudom, ebben mi az érdekes, ha buszon csinálod!
Valaki tud nekem segíteni számítógép BIOS-al kapcsolatban?
Esetleg ebben a topikban: Bővebben: Link
A hétvégi napkollektor szerelés egy pár képe, bővebben egy pár hét múlva egy új oldalon...
(a ferde matricát nem mi ragasztottuk fel)
Tegnap lettünk készen egy napkollektor szereléssel. Öcsémmel ketten vettünk egy Grünpower napkollektort, 160 literes tartállyal 18 vákuumcsővel. A gyárilag mellékelt rögzítőelemeket (mint a műa. tipli) szakmai szemeim kétséges terhelhetőségűnek vélték, így nekiálltam ledaraboltam 4 sarokvasat, kifúrtam és rögzítettem a kerethez. 2 napos megfeszített munkával sikerült felvinni a tetőre, kifúrni az elátkozott Bergmann betoncserepeket és lerögzíteni 16-os menetes szárral, mindezt egy >45°-os tetőn kb. ugyan ekkora hőségben. Az üvegcsöveket szappanos vízzel ajánlotta a gyártó benedvesíteni, de ettől még úgy tapadt, hogy nem tudtuk a tartályba tolni, a megoldást végül a JAR mosogatószer jelentette. Nagyon röviden ennyi, a szerelvényezésről még teszek fel egy pár képet, illetve előljáróban annyit, hogy majd lesz lehetőség egy részletes beszámoló keretében a részleteket is megnézni, ötleteket meríteni... Idézet: „a megoldást végül a JAR mosogatószer jelentette.” A JAR-al jobban jár. Szép munka! Engem nagyon érdekel, hogy télen mit tud, illetve hogyan tudja tárolni a hőt télen.
Szándékosan nem oda írtam be, mert igazából nem problémáról volna szó, de beírtam akkor oda.
Tegnap éjjel lett beengedve a 200 liter 14°C-os kútvíz, ma 14:00-kor volt 38°C-os, most estére elérte az 58°C-ot. És nem volt végig napsütés...
Kíváncsi vagyok mit tud majd a télen...
Az nem rossz.
Automatikusan telemegy vízzel, ha a vízszint egy bizonyos szintre csökken? Tavaly voltam egy háznál, ahol volt napkollektor. A műhelyben szereltünk, aminek fémből volt a teteje és ilyen érdekes kattogó és nagyon halk rotyogó hangot hallottam fentről, egész végig azon gondolkoztam mi lehet az. Abban maradtam, hogy biztos a melegtől pattog a fém, a rotyogó hangot nem tudtam megmagyarázni. Megkérdeztem a tulajt és azt mondta, hogy a napkollektor túlfolyója a fém tetőre van kivezetve és ilyenkor délután már forr benne a víz, azért hallom ezt a szuszogást és azért csepeg.
Igen, úgy működik mint egy WC-tartály. Amennyit kiengedsz, annyit utántölt.
Sosem értettem, pl. -20°C-ban mitől nem fagy meg a víz ezekben. Egyébként egy ilyen napkollektorhoz hőcserélő is tartozik, vagy direktben a vízvezetékre csatlakozik, azaz átfolyós rendszerű?
Ezt én sem értem. Biztosan van benne valami szigetelő anyag és nappal utánpótlás is van, de általában éjszaka van hidegebb. A boiler-t is egész jól leszigetelik, 80 fokos víz van benne, de az oldala szinte nem is langyos.
Ez nyílt rendszerű, mint egy WC tartály. A kimeneti víznyomást így csak a statikus nyomás hozza létre (0.1 bar/m) 2 méterrel lejebb a csapból azonban elég jól folyik a víz. A tusoló kicsit gyér ugyan.
Télen leengedem a vizet belőle, ha már <5°C a víz hőmérséklete. Ugyan is a víz most is 60°C-os, de a cső kívülről 22°C, a vákum miatt...>
Van valamilyen hőmérőd is?
Azt is megmutathatnád. :yes:
Ez csak egy eszmefuttatás, épp ez jutott eszembe:
Nem lenne praktikusabb ezeket a napkollektorokat fagyállóval feltölteni? És hőcserélővel lehetne melegíteni a csapvizet. Tudom, rosszabb lenne a hatásfok. Viszont télen sem kellene leengedni őket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |