Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1262 / 3599
(#) poros válasza Stadi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Munkatársam gyári készüléket /puffer tartály,szivattyú, vezérlő elektronika, fagyálló/ építetett . Pályázaton nyert támogatással 2,5 millát költött rá tavaly előtt. Nyáron a gáz bojlert nem kell üzemeltetnie, de elmondása szerint mínuszokban már nem érezhető a hatása.
(#) Frankye válasza deguss hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Idézet:
„...mindezt egy >45°-os tetőn kb. ugyan ekkora hőségben...”

Hát ez nagyon nagy szöveg volt!
(#) Iszkakof István hozzászólása Júl 21, 2010 /

Kedves fórumtársak
A gombaevéssel nagyon vigyázzatok!
Pénteken gombát evett egy 73 éves férfi, a felesége, fia, két lányunokája és egy rokon. A 73 éves férfi hétfő délutánra meghalt. A feleségének csak egy veséje van, amelyik felmondta a szolgálatot. Válságos állapotban van. A fia, csodával határos módon, nem betegedett meg. A két lányunokája közül a kilenc éves, mára virradóra meghalt. A tizenhárom éves, még életben van. Egy rokon is evett a gombából egyetlen darabot, két nap múlva ő is kórházba került, de már haza engedték.
Mindkét kislány, szüleiknek egyetlen gyermeke. A tizenhárom éves Krisztinának az édesanyja már négy éve meghalt.
A falu lakossága le van sújtva. Csak ténferegünk. Csoportokba verődünk és reménykedünk, hogy hátha valaki tud valami jobb hírt. De nem tud senki.
(#) hapro válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Van egy hőcserélő egység, és a napkollektroban fagyálló van a víz helyett, és a hőcserélőben meg ahogy a nevében is van átadja a hőt a víznek a fagyálló.
Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy nagy réz tömbbe 4 cső csonk, ami két külön "hálózat". Az egyiken átfolyik a fagyálló, a másikon meg a víz, de ide már kell a keringető szivattyú.
(#) Szebence hozzászólása Júl 21, 2010 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy valahol mintha hallottam már róla, de lehet, hülyeségeket beszélek... Mintha a Google-nek lenne egy olyan funkciója, hogy feltöltök egy képet és a Google kilistázza a neten fellelhető a képhez hasonló képeket... Ilyen van, működik, vagy csak képzelődök?
(#) Macsek71 válasza poros hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Ahova nyaralni járok, a házigazda két éve rakatott fel ilyen vákuumcsöves-hőcserélős napelemcuccost.
Az öreg elmondása szerint szezonban a ház melegvíz ellátását fedezi a rendszer (~15 szoba).Szezonon kívül amíg sütöget a nap az ő lakrészük fűtését is
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Azt a pudingot én is megenném!
Egyébként most kezdtem el mélyebben beleásni magam a témába, mert ez most fontos lenne és működik a dolog, csak nem úgy (egyelőre) ahogy leírtam. A Picasa albumokban már benne van ez a funkció! Nem úgy működik, hogy feltöltök egy képet és kikeresi a hozzá hasonlókat, hanem pl ha Paris Hiltonra akarok rákeresni, akkor nem listázza ki a Párizsról készült képeket, hanem csak olyan képeket dob ki, amiken arcok vannak.
Pl azt már nem tudom, hogy kell így keresni, mert nincs Picasa albumom, de ha csak annyit írsz be, hogy Paris és beállítod ezt a szűrőt, akkor csak Paris Hiltonról fog találatokat adni, Párizsról nem!
(#) (Felhasználó 4577) válasza Iszkakof István hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Évente jó ha négyszer eszek pizza-t, szóval nem gyakran.
Hétfőn ettem gombásat, de csak egy kis szeletet. Utána három napig, hát hogy is mondjam, megszívatott.

Azért ez durva. Ki kell nyomozni, hogy honnan szerezték a gombát és megetetni az összeset azzal, aki árulja...
(#) (Felhasználó 4577) válasza hapro hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Na ez nekem új, hogy itt is használnak ilyet.
A keringető szivattyút esetleg lehet kapcsolni egy átfolyásmérővel a túloldalon, bár szerintem nem ad rögtön melegvizet.
(#) tbence3 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Ha rákeresel a napkollektorra akkor látni egyes brosúrákban, hogy miként is épül fel a meleg vizes tartály. Van ahol dupla hőcserélő van. Egy leadó és egy felvevő.
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Júl 21, 2010 /

Ezt _ampervadasz_-nak küldöm a múltkori sütemény miatt.
Akkor este úgy éreztem magamat, mint a kiskutya, aki szájkosárban van kolbászok közt.

IMAGE_020.jpg

(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Bár vásárolták volna a gombát! Nálunk a cigányok árulnak gombát, de senkit sem mérgeztek meg. Mindent mondanak ilyenkor, de az a valószínű, hogy az elhunyt nagytata szedte. A néni, aki jobban van, azt mondta, hogy nagyon finom volt az a gomba. Csak azért nem evett többet, mert a nagy melegtől nem érezte jól magát.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Iszkakof István hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Tényleg nem szeretném őket bántani, de akkor valamennyire maguknak is köszönhetik a bajukat.
Mivel az ismerőseim közt már nincs olyan, aki gombát szokott szedni, így csak azt a példát tudom mondani, hogy én biztosan nem vennék például háztól maszekul szedett gombát, mert nem biztos forrás, annál inkább vennék boltból.
Ezt sem bántásból írom, de egy idős ember már nem biztos, hogy meg tudja olyan biztosan megkülönböztetni a gombákat, mint fiatal korában. :yes:
(#) poros válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Hát én nem tudom mennyire lehet hatásos egy ilyen rendszer. Az biztos ez a kollégám nem egy Háry János. Azt Ő is mondta amíg sütöget a nap rásegít a fűtésre Ez ugye elég relatív kinek mi a nap sütögetés,de a befektetett összeg elég soká fog megtérülni ha egyáltalán bírja addig hiba nélkül . Egy ilyen rendszer amit deguss most épít nekem jobban tetszik és talán belátható időn belül meg is térülő befektetés
(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Nem bántódtam meg, csak voltam a temetésen. Ott megtudtuk, hogy meghalt a 13 éves Krisztina is. Pár percre rá ismét hír, meghalt a nagymama is. A mérgezés mérlege a következő: két nagyszülő, két unoka, akik egymással első unokatestvérek voltak.
Testvérbátyám a falu egyik legjobb gombaszakértője, aki megjegyezte, hogy annyi mérges gomba van az idén, mint még eddig egyetlen évben sem. Mindegyik a maga trükkjével és álcájával. Ilyenkor a lakosság a másik végletbe esik: soha többé...
Szinte minden veszélyt rejt. Az autózás, motorkerékpározás, még az elektromos áram is. Mégis műveljük. Megfelelő ismeretanyaggal minden veszély kezelhetővé válik.
(#) Norberto válasza Iszkakof István hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Hú, ez a történés nagyon lesújtó...
(#) hapro hozzászólása Júl 21, 2010 /

Tudtok róla, hogy lehetne házilag készíteni égéskésleltető-égésgátló anyagot kémiai tudás és vegyészmérnök végzettség nélkül házilag egy átlagos háznál található anyagokból??? Papírhoz kellene. Ha tudtok ilyenről akkor ne tartsátok magatokba, hanem írjátok ide szépen le nekem.
Köszi

Ez itten kérem éppenséggel fára vonatkozik, de biztosan megy papírral is, vagyis ugyan ez vonatkozik rá.
Pontosan sajnos nem írja, hogy milyen sókeverék, utána kell nézni.
(#) hapro válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Köszönöm. Én borax+bórsav? feloldását vízben...találtam, és borax épp van itthon...mondtam, hogy mi egy átlagos háztartás vagyunk. De akkor rakok bele konyhasót is mellé és kész. Kipróbálom.

Én először amikor a cikkben olvastam, hogy só, egyből konyhasóra gondoltam de nem akartam leírni, mert lehet, hogy nagy hülyeség.
(#) zoly15 válasza hapro hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Kályhákhoz samottpor+ vízüveget szoktak keverni.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Sosem lehet tudni. Lehet össze is dobok egyet.

És ha felgyújtom a műhelyt ,akkor mennyi részét állod a felújításnak?
(#) hapro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Papírkályha

Minek fűtsem még az így is meleg levegőt kint? Csináljak még nagyobb hőséget?
(#) vicsys válasza hapro hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Úgy tudom a gipsz is ilyen tulajdonsággal rendelkezik. Gipszkarton lapokkal szoktak készíteni tűzfalat is ami meggátolja a tűz továbbterjedését. (Bár én csak laikus vagyok és nem vizsgáltam)
(#) poros válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Annó mikor még samott pórt sem lehetett kapni agyaggal kenték ki a sparhelteket . Ahhoz tényleg raktak konyha sót. De ,hogy miért azt nem tudom.
(#) (Felhasználó 4577) válasza poros hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Azt én sem tudom, hogy miért. Szerintem azért amiért a fűrészport, hogy ne repedezzen.
(#) Iszkakof István válasza poros hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Azt mondták, hogy nem repedezik meg a sár, az eszükbe sem jutott, hogy a vas hamarabb rozsdázik.
(#) vicsys hozzászólása Júl 21, 2010 /

Nincs meg véletlenül valakinek? Égen földön keresem, de sajna nem lelem: Bővebben: Link
Következő: »»   1262 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem