Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1267 / 3599
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Idézet:
„aminek a bruttója áfával 990ft + kezelési + szállítási + ügyintézési + - minden”

Úgy akartad írni, hogy minden lyuk!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 23, 2010 /

Meg van a tökéletes kézfogás képlete .
Matekosok számolni!
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Na, ezek sem tudják jobb dolgon törni a fejüket az 5 órai teázásokon.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Annyi biztos ha Matyi itt lenne (!), és erről jutott eszembe, hogy hogyan hívja az informatikus könyvtáros a könyvet?

Na? Vannak tippek!? Meg ne kérdezd, hogy jutott ez eszembe, ez saját poén!
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Lapokra osztott memória. (32gramm/m2)
(#) zoz11 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Bár csak ott lennék már
(#) zoly15 hozzászólása Júl 23, 2010 /

Üdv mindenkinek! Már régebb óta érdekelt, de most eljutottam oda hogy megkérdezzem. A HE mi alapján írja azt, hogy az egyén hány másodperce, vagy perce volt itt?
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

A legutolsó aktiv tevékenység alapján.
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Júl 23, 2010 /

Milyen márkájú laptopot érdemes venni a HP-n kívül?
(#) maTaKee válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Apple
(#) (Felhasználó 4577) válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Windows-osat szeretnék mindenképpen.
Én teljesen meg vagyok vele elégedve, semmi bajom sincs a Windows-al.
(#) szabi83 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

MSI-t
(#) (Felhasználó 4577) válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ez nem rossz, az ára is nagyon jó, de egy kérdés felmerült bennem.
"Celeron Dual Core T3100 1,9GHz"
Ez annyit jelent, hogy 2*1.9GHz (vagyis 3.8GHz-es) vagy a két mag együtt 1.9GHz?

Egy ilyen laptopnak az akkuja átlagosan meddig bírja egy töltéssel?
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

igazából nem tudom pontosan, mert a régi gépem 1,6-os dual volt, ott 2X800-at írt egy program, a mostanin meg 2X1,2Ghz-et ír, a proci meg elvileg 1,2GHz-es és dual-os. Általában kb 3 órát bírnak ezek netezéssel.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Itt azt írják, hogy 1.9GHz. Nem tudom, az lehet, hogy egy kicsit kevés, de memória az van benne dögivel.

Bővebben: 4gb ram

nekem AMD van, kezdettől fogva 100-105 percet bír, intel is kb ennyit bírhat gondolom.

proci 1.9ghz 2 mag

Idézet:
„Max TDP 35 W”

P3 1ghz-nek is ennyi

Értem.
Én nem vagyok AMD párti.
Csak azért, mert az Intelt programokra hegyezték ki, én pedig utoljára általános iskolás koromban úgy 6-7 éve telepítettem fel játékot a gépemre.

A 2*800MHz processzora kicsit lehet, hogy gyér.
Szerintetek?

Az micsoda?

Ez azt jelenti, hogy kevés áramot fogyaszt?

Itt szerintem az a lényeg, hogy nem adódik össze a sebesség, csak együtt dolgozik a két mag és így több szálon több számítást tud végezni. vagyis gyorsulnak a program futtatási idők. Szerintem annyira nem kevés az az 1,9GHz, nekem csak 1,2GHz-es AMD kétmagos van, 13W-ot disszipál a proci és simán fut rajta még a GTA4 is. Nekem 3 giga memória van, de ebből max 40%-ot használ a gép Win7 alatt, játék futtatás közben.
Szabi83: csak 100-110 perc?? Az kicsit kevés szerintem. A régi gépem használt újracellázott aksival ment 3 órát. És az ráadásul többet is fogyasztott, mint a mostani gép, de ez is megy annyit, mint az ment. Szerintem neked olyan, mintha nem menne az energiagazdálkodás, nem venné vissza a teljesítményt, amikor aksiról megy és nem megerőltető dolgot csinál a proci.
Szerk.: mostani procim "adatlapja". Bővebben: Link

TDP, ennyit fütt..

Idézet:
„A 2*800MHz processzora kicsit lehet, hogy gyér.”

Nem... 1.9 ghz / 2 mag. Ált egy mag dolgozik a második mag akkor dolgozik ha kell, pl videókódolás, stb...

Ezzel most megnyugtattál, akkor jó lesz ez nekem.

Egy másik kérdésem is volna az akkuval kapcsolatban.
Ha pl tudom, hogy sokáig nem fogom használni az akkut, hanem töltőről működtetem, akkor érdemes kiszedni belőle az akkut, hogy ne melegítse fel a gép és feleslegesen ne csepptöltse, vagy melegítheti nyugodtan?

Értem, így már világos. Köszönöm!

Elvileg kiveheted, feltöltött állapotban tedd félre. Néha azért nem árt lemeríteni és feltölteni. Én csak azért nem veszem ki, mert néha viszem ide-oda a házban és nem lenen praktikus mindig ki-be tenni az aksit. Főleg ha véletlenül elfelejtem berakni és lehúzom a töltőről. Plusz mostanság elég sokszor van 1-2s-os áramszünet és az sem tenne jót a gépnek.

Akkor jó.

Én már hallottam mindent, volt ahol azt olvastam, hogy a Lithium - Ionos akkut nem szabad lemeríteni, mert tönkremegy, volt ahol azt írták, hogy pl havonta egyszer le kell meríteni teljesen.

Akkor mégis le lehet meríteni?
(#) szabi83 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Idézet:
„Plusz mostanság elég sokszor van 1-2s-os áramszünet és az sem tenne jót a gépnek.”

Azt mondta az e-on -s, hogy másfélszeres terhelés igénnyel sem lenne probléma.. Érdekes! Akkor miért megy el néha 1-2 secre?? nonszensz...

Hát ha nem merítheted le, akkor hogy használnád? Általában ha akkuról megy a gép, akkor amíg az elektronika az aksiban le nem kapcsol addig megy a gép(nálam). A lényeg az, hogy ha lemeríted, akkor utána mielőtt félrerakod, azelőtt töltsd fel.

Én arra gondoltam, hogy például ahogy a PDA-m Li-Polymer akkujára is mondták, hogy 20%-nál lejjebb nem szabad meríteni.

Igen, azt tudom, hogy egy akkut se szabad eltenni hosszabb időre úgy, hogy nincs feltöltve.
(#) Ricsi89 válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Az is előfordul elég sokszor, hogy a hálózati fesz leesik kissé. Nagyjából egész nap megy a kis ventilátorom, hogy adjon egy kis fuvallatot és nem egyszer hallom, hogy leesik a fordulata pár másodpercre. Szerintem az itteni rendszer nem igazán bírkózik meg a mai terhelési viszonyokkal.
Következő: »»   1267 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem