Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1268 / 3599
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Idézet:
„mostanság elég sokszor van 1-2s-os áramszünet”

Nálatok is?
Nálunk is, bár nem hinném hogy azért mert túl lenne terhelve az eon (bár ki tudja).
Múlthéten, mikor hazajöttem a kis pártíz km-es biciklizésből, mondom halkan kapcsolok be zenét a gépen és lepihenek egy kicsit. No ekkor tudtam meg mire lenne jó még a szünetmentes tápegység
Kicsit idegesítő volt.

szerk.: merrefelé laksz?
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ez szerintem hülyeség, a védőáramkör úgy is úgy van beállítva, hogy bizonyos kapacitás még teljes kisütés esetén is marad az aksiban és nem okoz kárt. Én a telefonokat is addig hagyom merülni, amíg nem jelez, vagy ha megfeledkezek róla, akkor csak 1-2 nap múlva veszem észre, hogy ki van kapcsolva.
(#) (Felhasználó 4577) válasza zenetom hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Nálunk nagyon ritkán van ilyen, ha van is olyan rövid, hogy csak az izzón látom, hogy villan, a gép meg se mukkan, mert a táp 400V-os pufferéről még elmegy addig.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Itt meg minden vacakra érzékeny ez a táp...
Majd kicserélem benne a kondikat
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Tomi! Nem láttam, hogy jelentkeztél volna a talira. Baj van?
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Nincs baj, abban reménykedek hogy addig sikerül eladni a programot, amit írtam most egy plázának PC-re [reklámokat meg rádiót játszik be, kissé megbonyolítva] de ha addig nem jön össze, akkor majd megoldom valahogy.
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Keress meg priviben ha kell segíteni!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Majd megoldom, de köszi, nagyon rendes vagy! :yes:
(#) Gafly hozzászólása Júl 23, 2010 /

Jön valaki hetedikén Kecskemétre? Mert én igen
(#) hadnagyakos válasza zenetom hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Mostanában nálunk is sok van.
Múlt héten egy napig az egész utca aggregátorról ment, mert tönkrement az utca végén a trafóállomás.

Az áramszüneteken kívül pedig hihetetlen nagy ingadozások vannak, szinte villognak az izzók.

(A szünetmentes tápegység jó, nagyon jó!)
(#) zenetom válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Majd beszerzek egy UPS-t. Vagy csinálok
Vagy csinálok saját erőművet. A felesleges energiát meg eladom olcsó pénzért
(#) hadnagyakos válasza zenetom hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Atomerőmű, szélerőmű vagy fosszilis?
(#) zenetom válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ötvözöm a 3-at, így sose áll le a generátor
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Természetesen, hogy kevés, és a processzor lassúságát akarják kiváltani egy gyors nagyméretű memóriával.

Ez olyan alkalmazások számára nem gyógyír, ami nem memóriaéhes, viszont kéne neki a processzor erőforrás.

Minden esetben érdemes olyat választani amiban egy erős legalább Intel Dual Core processzor van, és egy kompromisszumos memóriasebeséget, és nagyságot.

Például Dual Core Core 2 Duo 1,6 - 2 Ghz 2 GB RAM 800Mhz DDR2

A videókártya ( ha nagyon számít a grafikus teljesítmény) legyen cserélhető, és alaból ATI Rodeon legyen mindenféleképp. ( az envídia szerintem nem jó választás e téren, mert sokat fogyaszt, és olyan hőtermelése van, milyet még félvezető nem produkált.)

A többi igényt meg már könnyű megválasztani.
(#) (Felhasználó 4577) válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Találtam ezt, de ez már túl drága és az a kék tető sem tetszik.

Olyat lehet csinálni, hogy megveszem az 1.9GHz-eset és esetleg később veszek bele egy Dual Core 2 Duo 1,6 processzort?
Ha igen, elég csak a processzort cserélni, a hűtőt nem kell?
Mennyibe kerül egy ilyen processzor?

Vagy talán jobban járok, ha használtan veszek, akkor viszont személyesen el kell menni és jól meg kell nézni.
(#) Mzolee hozzászólása Júl 23, 2010 /

Sziasztok!
Valaki a közelmúltban belinkelt egy topicban egy szálra húzott alu előlapot, amire nyákvasalásos technikával felvitt feliratot és ezt lelakkozta. Segítsetek légyszi, hogy melyik topicba lehet ez a fotó ha bárki emlékszik?!

Elég sokat nézelődtem és nemlett meg.

Szerintem elég korrekt kis gép.

Ami egy kicsit sok benne az a memória. Szerintem 2GB -nál több nem kell. Ennek arányában lehetne több a háttértár.

Szerintem van más színben is, érdeklődni kell.

A processzor cserélgetős, hűtés modding dolgot szerintem napoljuk. Olyan gépet kell venni ami a későbbiekben is kielégíti az igényeket.

Idézet:
„Szerintem elég korrekt kis gép. Ami egy kicsit sok benne az a memória. Szerintem 2GB -nál több nem kell. Ennek arányában lehetne több a háttértár. Szerintem van más színben is, érdeklődni kell.”

Lehet, hogy van más színben is, de sajnos most nincs rá annyi pénzem. :no:

Idézet:
„Olyan gépet kell venni ami a későbbiekben is kielégíti az igényeket.”

Ebben viszont igazad van, egyszer kell venni, de akkor normálisat, ami sokáig jó lesz. :yes:
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Köszönöm!

Örülök, hogy tudtam segíteni. Sajnos ennél már csak sokkal drágább masinák vannak, legfeljebb Centrinóval találtam hasonló árban, de azt a processzor típust nem szeretem.
(#) Doncso hozzászólása Júl 23, 2010 /

Urak, nincs valakinek ilyen nyomtatható táblázata, tranyókról kellene, az itthon használatos, hagyományos alaptipusok, BC, 2n, BF lábkiosztás, tokozás, alap adatok.
Köszi.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Idézet:
„Ebben viszont igazad van, egyszer kell venni, de akkor normálisat, ami sokáig jó lesz.”

Ha gari lejárta után pár hónappal be nem mondja az unalmast és többet nem indul el... Tudom ritka az ilyen, de ezzel is számolni kell főleg egy laptopnál. Elég sok alaplaphibás gépet láttam már eladót.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ez jó ötlet! Én is vadásztam már, de nem leltem sehol
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ez sajnos igaz, szerencsére nálam 10 hónap után került sor cserére, azóta 3 éve szüntelenül működik, sokszor eléggé extrém körülmények között.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Nekem májusban mondta be az unalmasat a vga chip és azóta is a szekrény tetején pihen a gép. Működni működik, csak éppen kép nincs. És mindez úgy történt, hogy este kikapcsoltam semmi gondja nem volt előtte, majd reggel már fekete képernyő fogadott. Rádugtam külső monitorra, ott is szintén feketeség, még be sem kapcsolta a monitort készenlétből. Itt tudtam, hogy vége.

Értem.
Én pedig köszönöm a segítséget!
Még meglátom mi lesz, hogyan alakulnak a dolgok.

Milyen laptop az amin elromlott a GPU?
Nem tudom mennyire kivitelezhető, de egy donor alaplapot kéne szerezned, majd beszélni itt egy kompetenssel, aki eltudná neked vállalni a GPU lecserélését. A youtube -on láttam egy ilyen laptopról videót.
Igaz, ott egyértelmű, hogy a GPU mondta be az unalmasat, mert bekapcsolt a kijelző, és sávosan megjelentek rajta a meleg mozgalom színei, míg teljesen fehérbe vissza nem ment szép lassan. A GPU cseréje után, már ment is tovább a lapos.Egyszerűen nem találom a linket.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Itt egyszerűen bedöglött teljesen a gpu, nem is melegszik, semmi életjelet nem ad ki magából. Ebay-en fogok majd venni bele gpu-t ha lesz pénzem és akkor kicseréltetem. A laptopban van cd lejátszó funkció is, hogy külön gombbal bekapcsolod berakod az audio cd-t és elindítod lejátssza, hangerőt, számot is lehet léptetni. Ebből következik, hogy proci memória és a többi szükséges dolog működik, csak a gpu nem.

Idézet:
„audio cd-t és elindítod lejátssza, hangerőt, számot is lehet léptetni.”

Ez nem olyan biztos. Az nem lehet hogy ez magába az íróba van beépítve, mert ha tápot kap akkor akkor elindul a gép többi főegysége nélkül is.

Szerintem előtte mérd ki a laptopod tápágait. Lehet hogy jó a GPU, csak a tápellása szűnt meg.

Amúgy hallod is a windóz bejelentkezési hangot stb. ?
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

No ha találok, küldöm.
Következő: »»   1268 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem