Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   80 / 1152
(#) vladcepes hozzászólása Júl 29, 2010 /

Köszöntem a választ.
Azt viszont észre vettem hogy a Fan-3 as az működteti a legjobban a ventilátort.
Aztán a Fan 2-és a Fan 1- kevésbé mint a többi.
Ez így helyes vagy mi történik? A rendszerbusz hűtőbordájára máris teszek egy kis ventit(van itthon -igaz hogy használt de rárakom ideiglenesen)
(#) _ampervadasz_ válasza mukamaki15 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Ezt valahogy pontosítsd, mert így nagyon nem érthető hogy mi történt.

A dolog úgy veszi ki magát mintha kiakartad volna takarítani a CPU hűtőt, de kijött CPU -is, nem raktad vissza, bekapcsoltad magában a gépet és semmi nem történik.

Kérlek valahogy pontosítsuk a dolgokat.

Kiakartad tisztítani a hűtőt, CPU kiesett, visszaraktad, és a rendszer nem nyikkan.

Kérdésem a következő:

-A hűtőt hogyan távolítottad el? Lépésről lépesre írd le.
- A porci hogyan esett ki? A hűtő levétele után magától? Nem volt mellette egy kar ami merőlegesen állt ki a CPU foglalatból?
- A CPU visszahelyezése után a kart úgy hagytad ahogy van, vagy csináltál vele valamit?
- Használtál e pasztát a hűtő visszahelyezése után, és ellenőrizted, hogy a hűtő felfekszik a CPU homlokfelületére?
- Máshoz nem nyúltál e esetleg?
- Ha igen mihez? -egyébként ha nem akkor ellenőrizted e, hogy minden eszköz benn van helyén passzentosan?
- Ad ezek után valami szaggatott sípolást, vagy egy rövid ideig történő, morze szerű sípolást?

Idézet:
„A cd az kattog nem tudom miért”

A CD azért kattog, mert a CD meghajtóban lévő mikrovezérlő elindít egy lemezellenőrzést táp ráadása után (az az a gép bekapcsoláskor), hogy behelyeztek e valamit, ha érzékeli, akkor elkezd bootloader -t keresni, ha nem talál semmit akkor semmit nem csinál a továbbiakban mindaddig, amíg az IDE vezérlőtől nem érkeznek inicializáló parancsok, vagy be nem helyezel egy lemezt.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Igen Annyi, csak egy tizedest képzelj oda pluszban.

Javítottam.
(#) mizsei.robi válasza didyman hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

A videókártya ebben az alaplapban nem működött eddig.Másik alaplapban működik rendesen.
(#) mukamaki15 válasza didyman hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Már megvan valószinüleg a proci ment tönkre.Majd felújitom a gépet úgyis akartam több ramot meg egy jó videokártyát
(#) mukamaki15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Amikor ki akartam pattintani a hűtőt a proci rá volt sülve a hűtőre és amikor kiszedtem jött vele a proci is.
Úgy jött ki a proci hogy a kar a helyén volt én sem értettem hogy jöhetett ki. Amikor vissza raktam az biztos hogy jo volt .De már megvan hogy a proci ment tönkre.De azért kössz
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Szia! Köszi a linkeket de sajnos nekem nem a cikkben szereplő kártyám van és sokszor nem jelentkezik a probléma napokig sem. Nvidia geforce mx4 64Mb de eddig semmi probléma nem volt vele.Aztán egy kártya csere után valószínűleg eltört egy érintkező a VGA soltban és leállt a venti amit nem vettem észre.Szóval meg főtt a proci egy kicsit,de tönkre nem ment vagy nem teljesen.Minden tesz hibára negatív.
Dram clock-ot átállítottam +33M re SDRAM cycke lenght-et 2-re mert a POST ban ezt javasolta.Jószerivel ekkor kezdődtek a problémák,de akkor folyamatosnak kellene lennie nem?és nem csak mikor rájön az öt perc legalábbis én így gondolom.
Üdv
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Azt csak példaként küldtem, nem kell szószerint venni szóval, hogy létezik ilyen, és az arra ilyen megoldás lett és kiderült az oka, de ha a tied eddig működött, akkor lehet, hogy amiket írtál, azok közül okozza valami a dolgot
(#) didyman válasza mukamaki15 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Nincs rásülve az, csak rátapadva. Kivétel előtt oldalirányba csavarod, oda-vissza, el fogja engedni.
(#) belfi2 válasza mukamaki15 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Szia! Nem biztos hogy tönkre ment! Lehet hogy csak arról van szó hogy nem ment vissza a helyére ,mert a reteszelő nem engedi.Ahhoz hogy vissza tudd tenni lekell venni a hűtőről.Nálam ugyan ez volt a helyzet,akkor én egy éles késsel feszítettem le óvatosan.Letakarítottam a megkeményedett pasztát .A kis kart felhajlítva a procit vissza raktam egy félborsónyi hőálló zsírral meg kentem.A kart vissza húztam és ment rá a hűtés.
Üdv !
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Ha a gyári maszatba lett belenyomva a proci , akkor biztosan 100% , hogy úgy jön ki. 5 böl 5.

Ellenben elromlott procit már évek óta nem láttam, égettet már igen .Az AMD ATHLON , és ATHLON XP procik régen könnyen haltak.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Dehogy, csak ismerni kell a módját, de ezt már leírtam. Oldod a reteszt, a hűtőnek lesz pár mm holtjátéka a keretben, ez bőven elég arra, hogy csavarással a ragacsot elszakítsd. Foglalatnak nem lesz baja, ennyi lábon jól eloszlik a terhelés, kb. 5N-nyi csavaró erő már elég szokott lenni.
A64 relatív gyakran hal el, a memória felől nagyon érzékeny ESD eseményekre és pl. a RAM tápjának elhalására is. Van itthon pár kiszenvedett darab. Turion is elég gyakran pukkan meg, az meg a tartós meleget nem bírja jól.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Ha a proci benn van és a hűtő rajta akkor nem tudod kioldani a reteszt. S478 procik rendszeresen úgy jönnek ki , hogy egybe vannak nőve a hűtőbordával. BOX Gyári hűtő ,és a paszta esetén. Ezt eltakarítva ,és rendes szilikonpasztát használva , már jól működik a dolog.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

A hűtő reteszéről beszélek egyfolytában, nem a CPU-foglalatéról.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Jaj már értem.
(#) belfi2 hozzászólása Aug 3, 2010 /

Sziasztok! Még mindig monitor.Nagyon idegesített már a képernyő időnkénti elsötétedése és mivel hibát nem találtam kínomban vissza tettem a régi BIOS-t.És láss csodát,azóta egyszer sem lett sötét a kép (egyenlőre).Viszont a naplózást újra kezdte.Csak azt nem értem miért.Ha jól tudom a BIOS csak az indulásnál játszik szerepet aztán csak van,de akkor mi tüntette el a képet a monitorról.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Aug 4, 2010 /

Sziasztok
Az miért van, hogy a XP a töredezettség mentesítést nem csinálja meg normálisan? Csak feliből- nagyjából.
Mikor bekapcsolom a gépet kb 5 percig racsnizik, mire bejön a mozilla, vagy egyéb program, de alapvetően nem lenne lassú a gép, csak mikor sok vinyómunka lenne, nem fogja vírus.
Töredezettség mentesítés nem oldja meg a problémám, lehet, hogy kijár egy gyalulás, vagy van esetleg egy opció amit be kell pipálni : "csináld már meg a töredezettségmentesítést normálisan waze" igen/nem
Van valakinek véleménye?
üdv
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Biztos, hogy nem a töredezés miatt racsnizik a géped. A Firefox aktuális verziói az átmeneti mappák tartalma alapján generálnak titkosításhoz kulcsot. Ez, ha sokminden gyűlik fel ezekben a mappákban, sokáig eltart. A mappákat ürítve jelentősen gyorsul a róka indulása, de érdemes ellenőrizni a DMA mód működését eszközkezelőben és a lemez egészségi állapotát, SMART adatait.
A töredezésmentesítésről: E tekintetben sose az ábrát figyeld, hanem a jelentést és az abban leírtakat. Az XP beépítettje valóban elég buta, de dolgát elvégzi. Egyéb töredezettségmentesítő szoftverekkel lehet elérni szebb dolgokat, de a pár, maximum 10-15 százaléknyi eltérést nem lehet drámaian megérezni. Az ábrán látszó töredékek abból fakadnak, hogy a szabad hely töredezettségmentesítését nem végzi el prioritással az XP, hogy ennek mekkora jelentősége van, az minimum kérdéses, de ettől biztosan nem fog szárnyakat kapni a gép. Töredezettséget amúgy olyan 10-20%-ig nem nagyon venni észre a gép teljesítményén (ez persze függ alkalmazástól is), mivel, ha az ütemezett feladatok nincs ostoba módon letiltva, a Windows XP a gyakran használt állományokat saját hatáskörben és állandóan finomhangolva töredezettségmentesíti.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Meg a gép egész életében. A PNP BIOS-ok óta ugyan az ACPI rendszerek számos ponton átvehetik a kezelést, de egyes alsószintű dolgokban a BIOS marad illetékes elvtárs.
(#) zsoltee0001 válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Szia
Köszi, tehát ne foglalkozzak azzal mennyire marad vörös a mentesítés után.
Firefoxnál nekem be van állítva bezáráskori előzmények törlése opció, szóval üríti a gyorsítótárat, valami mást is be kell állítani?
Egyéb probléma is van a gépemmel, pl ha pendrivet tolok be, felismeri ugyan, de nem ad meghajtóbetűt neki, nekem kell hozzáadni, és ezt minden esetbe el kell játszani.
Valaki javasolta a registri törlését, letöltöttem a Wise registry cleaner nevű programot, lefuttatás után nem vettem észre változást, tudsz esetleg ajánlani jobb alternatívát?
Köszi, üdv
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Registry-t ne töröld, az kicsit durva lenne .
A vöröst ne nézd, a jelentést lesd meg. Ott leírja a töredezett fájlokat is, ezek között sokszor olyan anyag lesz, amit sose használsz. A többit a rendszer menet közben úgyis elvégzi..
Nem a FF előzmények a probléma, hanem az IE átmeneti internetes fájljai. Azokat töröld, valamint a helyi felhasználó temp mappáját. Pendrive betűjelprobléma az jó, gépedben sose járt cuccal is csinálja, illetve ha már egyszer beállítottad egy eszközhöz, azt megkapja aztán? Hálózati meghajtó van csatolva, vagy volt?
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Lassú vinyóműveletek esetén ATA HDD esetén érdemes megnézni az eszközkezelőben, hogy a DMA mód aktív-e. Régebben rendszeresen problémát okozott, hogy (elsősorban kábelhibák miatti) átviteli hibák okán előbb-utóbb visszavette a Win a módot PIO-ra, ami azt eredményezte, hogy drasztikusan lecsökkent a vinyó sebessége, ezáltal "állandó darálás" érzés lett úrrá a rendszeren. Bár ez a SATA-s világban talán már nem létező probléma, de normál ATA eszközöknél mindenképpen ellenőrizendő.
(#) mizsei.robi hozzászólása Aug 4, 2010 /

Sziasztok!
Az alaplapom (P4I45GV) amikor belerakok egy régebbi AGP vagy PCI videókártyát nem kapcsolja le az integráltat. Biost átnéztem , frissítve is volt már. Szerintetek hogy lehet megoldani hogy lekapcsoljon az integrált videókártya?
(#) S.Roland válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Minek akarod lekapcsolni bedugod a másikba és megy legalább tudod majd használlni dupla monitorral a gépet. Amúgy meg op rendszerben kiválasztod az elsődlegeset és elméletileg következő indításnál már lekapcsolja.
(#) mizsei.robi válasza S.Roland hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Azért akarom mert nincs még 1 monitorom és a VGA kártya drivere általában összeveszik az integráltal , és inkább játékkal meg sem próbáltam mit csinál.
(#) S.Roland válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Próbáltad már akkor OP rendszerbe lekapcsolni?
vagy töröld a másik drivert úgyse akarod használlni nem minden alaplap kapcsolja le automatikusan.
(#) Stewe válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Azonos típusú megjelenítők szokták egymást automatikusan tiltani, de párhuzamos használatuk nem isten ellen való vétek. Az operációs rendszerben is lehet hardvert tiltani, de a bios beállító menüjében lehet egy "Onboard devices" vagy "Integrated peripherials" vagy hasonló pont ahol az integrált kártya mellé egy disable, és már bootoláskor sem hívja meg.
(#) mizsei.robi válasza Stewe hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Az OS csak az integrált VGA kártyát ismeri fel mint hardver ,de használja mind a kettőt. A biosban semmi integrált VGA ra vonatkozót nem találtam.
(#) Tomi20 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Heló
Akkor windows eszközkezelőben tiltsd le, akkor biztos nem fog összeakadni a másik driverrel.
(#) Dióda válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Volt ilyen alaplapom és tudom mi a megoldása.
A biosba be és az Advanced menüben a Resource Configuration alatt ott a Primary Graphics Adapter.
Azt állítsd át . Ha jól emlékezem akkor van pci meg internal vga és agi . De mivel ez a lapkakészlet eredetileg nem tudja az agp-t és az asrock tette hozzá plusszba ezt az agi portot így nembiztos hogy komálni fogja a kártyádat.
De ha átállítod akkor azt fogja boot-olni és a másikat nem használja. Attól a driver-jét valamiért telepítéskor mégis kéri és jelzi hogy ott van de nem használja ha minden oké.De akkor képet nem is ad ki rá csak boot idején de akkor mindkettőre .Utánna csak a beállított fog menni.
Következő: »»   80 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem