Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató (LPT) port pack

Témaindító: hhkfk, idő: Okt 8, 2006
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Yshteee hozzászólása Ápr 6, 2007 /

mert ugye tudtok segíteni?
(#) raron válasza Yshteee hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /

Fogsz egy 5V-230V os relét, és bekötöd. Nekem egy izzótnak a fényerejét is sikerült veleszabájozni, de olyan hangja volt, hogy lemondtam róla.
(#) Directors hozzászólása Feb 10, 2008 /

Hali
Nem tudom,hogy jó helyre írok e de azért megpróbálom.
Bocsi ha rossz helyre írtam.

Olyan kapcsolás kellene nekem ami a 9-es portomat(ami a gépemen van) át tudja alakítani 25-ös re.Mert a nyomtatóm kábele 25-ös tűs.

Csatlakozóim vannak csak össze kellene kötni őket és ezt nem tudom hogyan kellene.
(#) kobold válasza Directors hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Az a bizonyos 9-es port véletlenül nem egy soros port, 9 kivezetéssel? Valószínűleg az. Márpedig ha a nyomtatód nem soros vagy nem tud soros porton is kommunikálni, akkor ez nem fog menni.
(#) Directors válasza kobold hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

igen 9-es soros port van az alaplapomon.
A nyomtatómnak meg 25-ös van.Mármint ami a nyomtatómból jön ki kábel az 25-ös soros.

Hát ez az... A soros porton át, mint a neve is mutatja, a küldött karakterek bitjei egymás után lépnek ki, szép sorban. A nyomtatókat alapból párhuzamos portra találták ki, ami a gépen is 25 pólusú, és egy-egy karakter kódjai egyidőben, 8 adatvonalon jelennek meg, majd egy engedélyező jelre a nyomtató azt beolvassa.
Vannak soros nyomtatók, az a kérdés, hogy neked milyen van, soros vagy párhuzamos. Ha soros, akkor a csatolt kép alapján össze tudod kötni a géppel, ha párhuzamos, akkor viszont nem lesz így jó.
(#) Directors válasza kobold hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Megmondom a tipusát okés?
Mert én annyira nem értek hozzá.

Kettő van
HP Deskjet 670C s másik pedi Epson C42SX.

Ja és köszi az eddigi segítséget.

Ha más adat is kell a nyomtatókról szólj.

HP
I/O csatoló
Centronics párhuzamos, IEEE 1284
az 1284-B csatlakozóval kompatíbilis

Az Epson-ról hirtelen nem találtam leírást, de azt meg USB-snek említik többfelé. Vagyis a lényeg, a HP párhuzamos portról kellene, hogy menjen, az Epson meg USB-ről.
Átalakító, esetleg driver nélkül egyik sem fog a sorosról futni, de szerintem USB-d van a gépen, nyomtass az Epson-nal, ha az olyan.
(#) Directors hozzászólása Feb 10, 2008 /

Sajnos nem olyan az Epson se az is ugyan olyan mint a HP.

Hát akkor szerintem marad a printer kártya.
Majd veszek egyet.

Köszi szépen a segítséget.
(#) zenetom válasza Manyoc hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Sziasztok!
jajjj de jó hogy van ilyen topic, végre megtaláltam (Manyoc -nak köszönhetően) hogyan kell dll-ből az LPT portot meghívni!!
(#) kobold válasza zenetom hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Több verzió is van: torony hívja LPT-t, gyere ide, LPT, és hasonlók...
Melyik dll, milyen programnyelv???
(#) zenetom válasza kobold hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

oda irtam hogy Manyoc-nak köszönhetően, olvasd el a hozzászólását az első oldalon! de megkönyitem a dolgodat : http://mselectronic.uw.hu/ itt levan írva nagyon tuti!!
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

jah és Elektronika=>LPT Port elerese NT alapu rendszereken
(#) kobold válasza zenetom hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Elég érdekes módja a segítségkérésnek, hogy "menj el erre a hsz-re, onnan a linkre, onnan újabb linkre, ott a dll, meg két minta is, találd ki, hogy nekem mi kell, és írd meg..."
Ha warn-t kapok, akkor is megkérdezem, hogy mi a jó francért nem lehet egyértelműen, világosan, és egy helyen egyszerre elmondani, mit szeretnél? Mert hogy milyen nyelven akarsz a dll-hez hívást intézni, az speciel egyetlen hsz-edből sem derült ki eddig, pedig bazira nem mindegy.
(#) potyo válasza kobold hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Ő nemis kért segítséget...
(#) kobold válasza potyo hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Hm... Izé...
Miután privátban is ugyanerre jutottunk, ezúton szeretnék utólagosan bocsánatot kérni zenetom-tól.
Én ugyanis elolvastam eddig:
Idézet:
„jajjj de jó hogy van ilyen topic, végre megtaláltam (Manyoc -nak köszönhetően)”
, majd a hátralévő részt, valami rejtelmes sugallat hatására, kérdésként értelmeztem.

Még egyszer bocsánat; megyek, főzök egy kávét, és elszívok egy cigit, hátha halványul bennem, mekkora egy emeletes barom vagyok...
(#) zenetom válasza kobold hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

semmi baj, bárkivel előfordulhat, vita lezárva
(#) dtomi86 hozzászólása Feb 10, 2008 /

hello
találtam még régebben egy elég komoly lpt vezérlő szoftvert. 8 kimenetet vezérel, az kezdési időket lehet beadni, következő "sor" kezdéséig aktívak. én 8 ledet vezérlek róla,pl: futófényt. nálam 30ms a legrövidebb idő amit tökéletesen vezérel, alatta már necces.
jó mulatást!
(#) dtomi86 hozzászólása Feb 10, 2008 /

még valami: ennél a proginál 30ms a legkisebb jól működő idő (legalábbis nálam). tudjátok hogy mekkora az a legkisebb idő amin stabilan működik az lpt port e 8 kimenete? kisebb ledmátrixot vezérelnék, max olyan 8x8asat. plz help! (esetleg ha van vkinek progija hozzá azt megköszönném )
(#) kobold válasza dtomi86 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Maga a port pár mikroszekundum alatt is állapotot válthat, az időzítéseknél a Windows "tolja el" a dolgokat.
Időkritikusabb progiknál a multimédiás időzítők, és a TimeBeginPeriod / TimeEndPeriod hívások útján 1 msec környékére is le lehet menni, ennél nagyobb pontosságra már vagy a QueryPerformanceCounter hívások és számolgatás, vagy a PC időzítőjének assembly-kódú módosítgatása (védett mód) ad lehetőséget.
(#) zenetom válasza dtomi86 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Szia!
Írhatok neked progit, csak írd le hogy csináltad meg a LED-mátrixot, (gondolom multiplexbe csinálod) hogy tudjam, hogy adjam ki a jelet...
(#) krobi78 hozzászólása Ápr 10, 2008 /

Sziaszttok!

Tud valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal, ha párhuzamos csatlakozós nyomtatóra szeretnék nyomtatni egy soros porttal rendelkező terminálról?

Előre is köszi!
(#) piciusmarcus hozzászólása Dec 23, 2008 /

hello mindenki!
nem tudom pontosan jó helyen járok-e (elég laikus vagyok még ebben a témában), de remélem tudtok nekem segíteni...
1 olyan modult keresek amivel nyomtató port kimenetei által lehet vezérelni kisebb feszültségeket (4-6V). Létezik-e egyáltalán ilyen? ha mégsem lenne ilyen, tudtok nekem valamilyen rajzzal szolgálni?
előre is köszi
(#) kobold válasza piciusmarcus hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Szerintem nézz át ebbe a témába, illetve más keresési eredmények között is válogathatsz.
(#) gerry válasza piciusmarcus hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Szia!

Ezzel a kapcsolással olyan feszültséget kapcsolsz amilyet akarsz. Ha túlságosan nagynak találod a rajzot, ott a forrás(brd), át lehet szerkeszteni. Vannak hasonló kifinomultabb kapcsolások, csak keresgetni kell.
üdv
(#) acdc hozzászólása Aug 15, 2010 /

Sziasztok!
El tudná nekem magyarázni valaki részletesen, hogy hogyan kell beállítani azt a winampos kivezérlésjelzőt?
Letöltöttem egy tömörített file-t és abban van több kisebb progi is és ott olvastam, hogy van ilyen, de nemtudok mit kezdeni vele...
Köszönöm a segítséget..
Üdv.: Peti
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Hali!
Nah, sikerült, működik...
csak nem tudom beállítani, hogy jó legyen a villogás..
(#) cocus hozzászólása Máj 4, 2014 /

sziasztok! olyan problémám van, hogy letöltöttem különbözö lpt port vezérlőket, az itteni relaistimert is. de nem jelenik meg a kimeneten. Néztem az ezközkezelőt, elvileg minden rendben. xp-n próbálkozom. Lehetséges hogy win-es Dll. hiányzik csak nem kapok visszajelzést?
(#) zenetom válasza cocus hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Meg van egy kis memória probléma is.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) erzsé hozzászólása Szept 22, 2017 /

Sziasztok! A munkahelyemről kaptam egy hp 1100 lézernyomtatót. Sajnos a nyomtatókábel nem volt meg. Gondoltam nem baj, mert úgyis USB portról használnám s ezért vettem egy USB-IEEE 1284 es átalakítót. Sajnos nem figyeltem, hogy ez B típusú s nekem C kellett volna. Kerestem azóta ilyen csatlakozójút, de nem találok sehol, csak az USA- ban, vagy Angliában, de ott nagyon drága. Illetve az USA- ból nem is postáznak ide. Kérdésem, hogyan tudnám átalakítani a csatlakozót B-ről C-re? Gondoltam apa-anya csatlakozóra kábellel. Működne-e ez szerintetek? Mire kell figyelnem? Gondolok itt lábkiosztásra, kábel hosszra. Várom a segítségeteket. Köszönöm!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem