Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ugyanilyen fúrónk volt nekünk is hosszú éveken keresztül.
Elpusztíthatatlan darab. Éveken kersztül nyúztam egyet én is csak fenn maradt valamelyik padláson. Vagy lenn valamelyik pincében? Nehéz kábeltvs idők voltak azok...
Sziasztok pákászok.
Volt tegnap valakinek sávszélesség kiesése tegnap? Az adatkicserélő szerint este 8 körül elszállt a teljes fogalom a telekomáéknál, vagy csak az adatbázis szerver mókázott egyet? Úgy néz ki hogy igen, mert minden hoston ugyan akkor észlelni a forgalomkiesést.
Szerintem csak az adatbázis szerver, de ki tudja. Az általam nézett szolgáltatóknál is űr tátong ott.
Szerintem, ha a forgalom kiesik, akkor nem ennyire durván hirtelen ugrik meg a terheltség, mint ahogy látszik az ábrán, hanem fokozatosabban "élednek újra a vonalak". Szerintem a statisztikával lehetett inkább valami.
Úgy gondolom jómagam is.
Nekem egy Black & Dacker van. Ha jól tudom az első ütvefúró gép A amit már ment. Úgy kaptam. Mikor megkaptam szétszedtem megnézni mi hogyan áll benne. Hát mit is mondjak, a hátsó csapágy annyit forgott hogy a kosár elkopott és a golyók kiestek belőle. Kicseréltem és működik A kommutátora még szép vastag!
A mai gépekkel az a probléma ki spórolnak belőlük mindent. A profi szerszámok meg arany árban vannak. Régen azt sem tudtuk, hogy mi az a profi szerszám mégsem kellett az első furás után vissza vinni az üzletbe. Még a gyengébb minőségűt is sokat lehetett nyüstölni. Saját tapasztalatom mikor négy öt furat után cserés lett a gép . Kettőnek a hűtő ventilátora repült szét egy meg csapágyas lett a praktikusok mérgelődtek mert mindhárom ugyan azon a napon sorban egymás után ment tönkre.
Sajnos ezt a világot éljük Egyébként én jól el vagyok. Szkóppal zenéket vizsgálok Érdekes hogy a zenében felfedezhető szinte minden ütemben a sinus...
Helosztok.
Tudtok olyan progit PDA ra, (HP IPAQ hw6515d, WinMobile 2003) ami time lapse felvételeket tud készíteni?
Az 500W-os tescos néhány ezer forintos fúrógép a 8mm-es fúróval lefullad ha fát fúrok...A fúró éles. 5cm vastag fát kellett volna átfúrnia.
Két éve vettem a Tescoban egy 2000W!-os fúrót. Még aznap kétszer visszavittem, mert egyszer nem működött az ütvefúrás, másodszor pedig két lyuk kifúrása után kitörtek a kefék a helyükről. Most a harmadik van nálam, ennek már nem működik a szabályzója és elolvadt a kábele kontakthiba miatt. Rájöttem, hogy nem is érdemes vele foglalkozni, ha visszaviszem, amit kapok helyette ugyan olyan sz@r.
Mindez azért, mert "hiányzik" az áttétel...
Azért ki lehet fogni a Tescoban is a jót.. Kb 1.5 hete vettünk egy rezgőcsiszolót hogy 24m2-t fel tudjak vele csiszolni. Egész jó gépet vettünk! Nem csörög, nem csattog, nem zörög, nem ordít. Még tartalék szénkefe is van hozzá. Egyébként Straus márka..
Idézet: Furcsa is lenne másképpen hiszen a hang is szinusz hullám. „Érdekes hogy a zenében felfedezhető szinte minden ütemben a sinus...”
Nocsak! Ezt még nem tudtam Most van először szkópom, még sok felfedezni valóm van :hide:
Ha négyszögesedik a jel, akkor van az, hogy torzít
Áhá Egyébként mértem a PC ből kijövő négyszög jelet is.. Valami förtelem!
Ezért van 2 hitvány "műhelygépem", és egyiket se használtam még soha
Én erősen gondolkodom azon hogy most menjek le kicsit szerelni..
Olcsó gépet súlyra kell vásárolni. Általában a nehezebbek jobbak. Van bennük anyag. Az árnak néha semmi köze a valós műszaki tatalomhoz. Van például egy 10 éves flexem 1999 Ft-ért vettem, már nem emlékszem melyik multinál. Az amennyit dolgozott bármelyik profi gépnek becsületére válna. Egyszer eltörött a hálózati vezetéke. Nagy munkában voltam gyorsan kellett a gép nem akartam a javítással vacakolni, hát elkértem a szomszédomét. Az egy vágástól lefeküdt. Úgyhogy megjavítottam a régit. Aztán a Tuskóban vettem másnap kettőt egyet neki egyet nekem. Pofára ugyanúgy nézett ki mint a régi, de csak itthon tűnt fel, hogy a súlya kb. fele a réginek. A szomszédomé két nap múlva az enyém kb. egy hónap múlva pusztult el. A tíz éves javított még mindig megy. Mindketten azt használjuk ha kell.
Mondjuk ezt már hetedikben kellett volna felfedezni fizika órán, de most sem késő.
Én is, de visszariaszt a sok szúnyog. Végre nem tudom hány hónap után ismét csináltam nyákot és készül az órám. Ja és végre nem bakelit nyákot kaptam a boltban, hanem rendes üvegszálast.
Fizika órán? Hát arról inkább nem is beszélnék hogy mit csináltunk akkor.... Egyszerűen semmi ilyesmiről nem tanultunk..
Akkor ez egy jó nap a számodra Nekem egy darab szúnyog sincs sem a műhelyben, sem itt fenn Milyen jó az a szúnyogháló! Pedig az ablak most is tárva-nyitva van.
Ha már szerszámokról volt szó. BUMAC elnevezésű készletet senki se vegyen. Az öt gépből 2 már az első bekapcsolást sem élte túl. Annyira semmitérők, hogy még a hálózati kábelüket se tudtam használni. A flex pl NYÁK vágás közben megszorult s elfüstölt.
Az már igen Nem is értem hogy mernek ilyen gépeket eladni. Az ilyen gyárakat úgy zárnám be hogy nem igaz. Nekünk van egy több mint 20 éves "Flex2 márkájú flexünk. De az még most is úgy megy mint a meszes
A FLEX az egy márka nem pedig gép típus. Amire ti gondoltok az sarokköszörű
Nekünk van egy nagy, márkátlan. Apukám mondta róla, hogy ami a háznál vas van azt mind azzal vágta.
Kedvenc gépeim az orosz fúrógépek. Azoknak nincs akadály. A kisebb pár hete adta meg magát, 1970-ben vette nagyapám! A nagyobb isten tudja mikori, acélban lazán viszi a 14-15-ös fúrókat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |