Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Még megnézem a homokvárat, holnap hazahozom a szkópot (ma nem mentem be érte), aztán ha az rendben, akkor valszeg tényleg marad a dekóder IC. Csak az a gáz, hogy itt vidékön nehéz ilyesmihez hozzájutni, rendelve meg el kell telnie pár napnak, mire idetalál... Áááááá.....
Sziasztok!
Bocsi hogy eddig nem írtam, most jutottam nethez :S őőh köszönöm a tippeket mindenkinek Mire ki tudtam volna próbálni őket, faterom elvitette a tévét a biztosítóval Majd meg látjuk mi lesz belőlle, ha javíthatatlan, legfeljebb alkatrész :-/ nna mind egy mostmár :-/ azért köszi mindenkinek
Szia. Csak türelem. Még egy tanács. Ha az IC nincs foglalatban , akkor tegyé foglalatot. Annyit megér hogy biztos nem megy tönkre az új cucc.
Hello mindenkinek olyan kérésem volna ha valaki tud küldjön már nekem egy meghivot az elektrotanyára. Elöre is köszönöm.(garamszegiroland@freemail.hu)
Töltsd ki a tesztet és nem kell meghívó.
Sziasztok! Van egy Samsung CW-29M66 típusú tv, ami a hálózati kapcsolójának bekapcsolása után nem akart indulni, csak halk kattogó hangot adott, készenléti üzemmód sem volt. Szétszedtem, a sorvég tranzisztort zárlatosnak találtam, de egyéb (általam kimérhető) hibát nem találtam. Kérdésem, hogy mitől mehetett tönkre a tranyó, hol keresgéljek még, hogy az új tranyó berakása után ne nyírja ki azt is?
Szia!
Mielőtt az új tranzisztorral elindítod, ellenőrizd kapacitásméréssel a kollektorára kötött kondenzátorokat. Előfordulhat még sortrafó-hiba is (zárlat). A tranzisztor védelme érdekében a sortápfeszültséget érdemes lenne egy 60W 230V-os izzón keresztül ráadni a sortrafóra, és közben figyelni a tranzisztor melegedését. Ebben milyen sasszi van? K55A?
Köszi a választ! Igen, K55A sasszi van benne. A kondenzátoroknál a 2kV-os MPP kondikra gondolsz? Egyelőre még nincs meg hozzá a tranyó mert rendelni kell hozzá (FJL6920), de ezeket a kondikat leellenőrzöm. A sortrafót ki lehet valahogy mérni, vagy csak következtetni lehet a zárlatra?
Leginkább csak következtetni lehet a trafó zárlatára. Ha a lámpával hajtva melegszik a tranzisztor, akkor trafóhibára kell gondolni. Igen, a 2KV-os kondikat mérd ki.
Rajz: Get Manual
Rendben, köszi! Majd jelentkezek, hogy mi a helyzet.
Ja, még valami. A táp primer/szekunder elkóit érdemes cserélni?
Cserélheted az elkókat, az nem árthat. Még annyit, hogy az izzós indításkor mérd meg a sortápfeszültséget, hogy nem-e magas. A tápegység megfutási is tönkreteszi a sortranzisztort.
Szasztok,
már hiányoztam, mi? Megnéztem szkóppal a dekódert, megvan rajta a homokvár... (2V/cm ill. 20uS/div) Akkor IC csere - gondolom...
Köszi Akkor marad ez... Mostmár csak be kell szerezni...
Szia kadarist!
Segítség kellene. Van ez a grundig tv, aminek e/w hibája van. A rajz amit küldtél oké, de. végigkövettem az alkatrészeket a sortrafó E lábától az IC440 5 lábáig, minden jó, namost láttam, hogy a raszter potija az 5-ös lábon van, gondoltam ott kell keresgélni. A poti forgatására nemreagál, elkezdtem egyesével kivenni az alkatrészeket (R421, C421, C422, R423) semmi sem változik. Arra gondoltam, hogy nemlehet az IC a rossz?
Én hiányoztam mert most én is benne vagyok a sűrűbe.
IC. csere, de ne feledd a foglalatot.
A "E" láb vonalán mindegyik alkatrész jó? kimérted a csatolókondit is (C567)? Ellenállás, Zener? Az IC megkapja a tápját? Egyik E/W poti tekergetésére sem reagál? Ha mind jó, akkor IC-csere. Ha esetleg más is követi az eseményeket: Rajz
Megnézem amiket leírtál, de lehet, hogy csak holnap délután. majd írom a fejleményeket. Addig is kösz.
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy felesleges uPC1298 IC-je? Bontott is jó lenne!
Mégegy (remélem, egyelőre utolsó kérdés): hol érdemes ezt a TDA4680-at keresni? Sini-nél megnéztem, elsőre sokallom a 2400+ -os árat, de ha ennyi, akkor ennyi. Csak gondoltam, hátha valahol máshol óccsóbb...
Hello.Mitől lehet az hogy egyszer csak gondol egyet a tv-m és elmegy a kép.Hang van.Aztán pár másodperc múlva vissza jön.Aztán megint elmegy.
Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem, adott egy Philips 82cm 16:9 pixel plus tv pontos tipusát nem tudom. ehhez kellene nekem tápegység alaplap. sassziszám :3104 303 37036 Esetleg ha valakinek akad otthon megvenném előre is megköszönöm a segitségeteket, szép napot
Hát nehéz okosat mondani. Ha keresgélsz a neten számtalan árat találsz.
Szia. Csak a kép vagy a fény is elmegy?
Teljesen elsötétül.
Gondolom szabálytalan időközönként csinálja. A 3 RGB
nem valószínű, hogy elmegy. de a sorkimenő sem áll le. Lehet a fűtés a G2 és a fókusz. Valószínű, hogy kontakt hiba okozza, a képcső panelon, vagy a fűtés körben ami kissé érinti a fő panelt is. Keresni kell forrasztási hibát. A fűtés csatlakozása is szokott gond lenni, sőt maga a nyák fólia is.
Igen ahogy mondod.Szabálytalanul.NA mind egy amíg nem lesz gyakoribb a hiba addig marad így aztán lehet hogy ránézek majd.
Sziasztok,
Van egy Sharp 54DT-25S tipusu TV-m es bekapcsolas utan hangosan sercegett es vizszintes feher csikok voltak a kepen.Hasznalat alatt miutan "bemelegedett" elcsendesult a serceges/sipolas es a kepen mar csak alul maradt 1 csik ami nem zavart anyira.Most mar be sem kapcsol de halkan serceg es a stand-by led sem gyul ki. Kerem valaki segítsen hogy mi lehet a hiba. hatha valaki talalkozott mar ilyesmivel. Csatolom a rajzat: |
Bejelentkezés
Hirdetés |