Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Nem szándékozok megválni tőlük. Egy pillanatra azt hittem, hogy te árulod ami a vaterán van, mert ugyanaz a kép, ráadásul vízjel nélkül. Én még jóval korábban jutottam hozzá, de messze nem ennyiért. Nem olcsón adja....
Tetszik ennek az órának a leírása, pedig még csak a legelején tartok. Viszont ha KIT-ként vetted, akkor sajna a PIC programját megszerezni alighanem reménytelen. IN-18-akat hol vetted? Rég nézem, de ez sem egy olcsó cső. És itthon csak egy helyről tudok ahol hozzá lehet jutni, aranyárban. 3015F adatlap
Elárulod hol kapható?
Én az ebay-en szemezek vele (duplájáért mint a vatera ) ahol az IN-18-akat is vettem még 4 éve amikor olcsóbb volt meg persze a dollár-forint arány is sokkal kedvezőbb volt! A KIT egyébként szintén az olcsóbb korszakból való az USA-ból ha jól emlékszem 11ezer volt szállítással együtt! Idézet: Hát 1 darabra befizetnék ám én is egy szép nagy egyszemes órának . „IN-18-”
Szinte kizárólag 6-osával lehet kapni nagyon-nagyon ritkán 4-esével és szinte soha sem 1-esével
Gondolom egy vagyon ! Sebaj majd épitek pici csővel karácsonyig még van idő.
Annó darabja szállítással együtt 6-ra jött ki most kb 12 lenne
Lehet azt egyesével is kapni, csak rámegy a gatyád is... Ebay
Köszönöm a részletes választ! Ezek szerint Te is azt mondod hogy simán beteszem 74LS47-et vagy 247-et a 74141 helyett és megy az óra?
Mennyire érzékenyek ezek a kijelzők, kap egy 7805-öt és elmegy sokáig?
Akkor így már nem is kell a sima 7447 , többet fogyaszt
Magán a kijelző megvételén is erősen gondolkodom még. Sok minden, sőt minden az itt kapott pozitív vagy negatív véleményektől függ ami a megépítés bonyolúltságát illeti.
Csak annyira jól mutatna a 7 szegmenses kijelzőjű revox C221-em tetején valamelyik csöves erősítőm mellett. A ZM1000-nek aminek eredetileg ezt a helyet szántam találok mást
Szia!
Az összes Common kivezetés a +5V-ra, a szegmensek a dekóder aktív alacsony kimenetése. Kb. 8 mA / bekapcsolt szegmens @ 36 bekapcsolt szegmens = 288 mA. Egy külön 7805 (min. 3V * 288mA kb. 1W veszteséggel) vagy valamilyen egyszerű kapcsoló üzemű táp. A kapcsolás nem tud arról, milyen kijelzőt teszel rá. A külön kis pontszerű csövek helyett használhatod a megfelelő szegmens tizedespontját is. A csövek árára való tekintettel előbb meg kellene mérni, hogy 5V-nál mekkora szegmens áram áll be - labortáppal 8mA áramkorláttal. Ha így nagyobb áram állna be, a dekóder és a cső szegmens kivezetései közé tett ellenállással a kívánt áram korlátozható, mint a led-eknél...
Köszi.
Igen CIROKL is és én is ezt alkalmaztam mikor a Z573M nixie csőnek a tizedespontját használtuk fel a dcf vétel indikálására led vagy glimm helyett. Nem egy korszakalkotó ötlet de frappáns és kompakt!
És ha "a csövek árára való tekintettel" alapból picit nagyobbra veszem az "5V-ot" és beleteszek valamekkora ellenállásokat, mint az elektroncsövek fűtőszál kímélésénel használt eljárás ami a bekapcsoláskor a hideg fűtőszálon (nálunk most szegmensen) fellépő áram ugrást korlátozza?
Esetleg érdemes lehet picit aláfűteni őket (4,7V) élettartam meghosszabbítás érdekében? Vagy nem szereti?
Ezt az oldalt pedig biztosan imered, itt. És csak hatosával lehet venni. Viszont ebay-en sem láttam olcsóbban. Ha véletlenül tudsz, szólj
Amúgy sajnos régebben amikor még nem volt felkapott téma a nixie-csöves óra, hát messze nem itt voltak az árak. Csak pl. és sem tudtam még akkor ezekről a csövekről.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, milyen DCF vevő modult használtok és milyen formában továbbítja az adatot az órának? Köszi!
Nekem a conradban kapható modul működik. 3 vezetékkel kapcsolódik az órához (gnd,vcc,dcf) A dekódolást az uwe nagel féle algoritmus végzi , ami a vicsys féle órában is van. ( eldönti, hogy a moduláció 200 vagy 100 ms-ig emelte fel a pic bemenetét logikai 1 értékre. Ezt a jelet minden másodpercben kisugározza a dcf77 adó az 59-ik másodpercben nincs moduláció.)dcf77 :yes:
Én ezt a csoffadtat vettem 28 dolcsiért IN-18
Ezeket simán alul lehet fűteni, nem kényes rá mint egy elektroncső, hanem megnő az élettartama. Max kicsit vörösebb lesz a fénye, és kicsit halványabb.
Bízom benne, hogy egyszer jó áron hozzájutok minimum 4-hez (én meg most nézem nem te vitted el a cső packot?....) Direkt nem mentem rá mondván az már a tiéd...
SZia!
Amit felraktál lay-t ahhoz jó a z560M-es nixie cső?
Az nem jó hozzá, illetve át kell tervezni. A Vicsys félében z573m van, a z560m foglalata jóval nagyobb. :no:
z560m és IN-12B foglaltok sprintben
Sziasztok,
közzéteszem a lomex-ben vásárolt műanyag dobozka cikkszámát ami olyan tökéletesen passzol a conrados DCF vevőhöz mintha hozzá gyártották volna :yes: 47-02-06 Úgy látom sokan használjuk ezt a modult ezért gondoltam hátha hasznos az infó.
Az újaknak 40 dolcsi felett van az áruk, de jól látom hogy valakinek nem volt hozzá foglalata és forrasztotta a lábait ?
Mi lesz belőle single digit vagy gyűjtesz még hozzá 3-at vagy 5-öt?
Igen, féltem is, hogy eltörik, mert igen puhák a lábai és jól össze voltak taknyolva. Lepucoltam és valószínű single digit lesz belőle. Most így, hogy meg tudtam nézni élőben mindkettőt a z5660m jobban tetszik.
Idézet: Hát igen szép összegbe kerül sajnos ! A Barna engem is megfertőzött a nixie csövekkel és addig ugy sem leszek nyugottan még nem lessz nekem is 1 olyan szép nagy brutál csövem legalább egy darab, szépen mutatna a már 3 darab nixie órám mellett . „féltem is, hogy eltörik,” Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Nagyon szépek az óráid! Már régebben is néztem a fémmegmunkálás milyen profi rajtuk. Egyébként: RODAN CD47 RULEZ !
RODAN CD47 RULEZ ! Már láttam,de ez csak álom . :hide:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |