Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   45 / 254
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

MIND
(#) kisgeri válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Nem szándékozok megválni tőlük. Egy pillanatra azt hittem, hogy te árulod ami a vaterán van, mert ugyanaz a kép, ráadásul vízjel nélkül. Én még jóval korábban jutottam hozzá, de messze nem ennyiért. Nem olcsón adja....
Tetszik ennek az órának a leírása, pedig még csak a legelején tartok. Viszont ha KIT-ként vetted, akkor sajna a PIC programját megszerezni alighanem reménytelen. IN-18-akat hol vetted? Rég nézem, de ez sem egy olcsó cső. És itthon csak egy helyről tudok ahol hozzá lehet jutni, aranyárban.
3015F adatlap
(#) MrBrown válasza kisgeri hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Elárulod hol kapható?
Én az ebay-en szemezek vele (duplájáért mint a vatera ) ahol az IN-18-akat is vettem még 4 éve amikor olcsóbb volt meg persze a dollár-forint arány is sokkal kedvezőbb volt!
A KIT egyébként szintén az olcsóbb korszakból való az USA-ból ha jól emlékszem 11ezer volt szállítással együtt!
(#) CIROKL válasza kisgeri hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Idézet:
„IN-18-”
Hát 1 darabra befizetnék ám én is egy szép nagy egyszemes órának .

Szinte kizárólag 6-osával lehet kapni nagyon-nagyon ritkán 4-esével és szinte soha sem 1-esével
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Gondolom egy vagyon ! Sebaj majd épitek pici csővel karácsonyig még van idő.

Annó darabja szállítással együtt 6-ra jött ki most kb 12 lenne
(#) Hp41C válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Szia!

Jó oda a 74LS47 is, az még kapható és a saját fogyasztása is kevesebb mint a fele... A 74LS247 -ben szebb a 6-os. Sajnos a CD4511 és a CD4543 nem a bírja szegmensenkénti 8 mA-t, pedig a 4534-ben a 9-es is szebb...
(#) sooty válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Lehet azt egyesével is kapni, csak rámegy a gatyád is... Ebay
(#) MrBrown válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Köszönöm a részletes választ! Ezek szerint Te is azt mondod hogy simán beteszem 74LS47-et vagy 247-et a 74141 helyett és megy az óra?
Mennyire érzékenyek ezek a kijelzők, kap egy 7805-öt és elmegy sokáig?
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Akkor így már nem is kell a sima 7447 , többet fogyaszt

Magán a kijelző megvételén is erősen gondolkodom még. Sok minden, sőt minden az itt kapott pozitív vagy negatív véleményektől függ ami a megépítés bonyolúltságát illeti.
Csak annyira jól mutatna a 7 szegmenses kijelzőjű revox C221-em tetején valamelyik csöves erősítőm mellett. A ZM1000-nek aminek eredetileg ezt a helyet szántam találok mást
(#) Hp41C válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Szia!

Az összes Common kivezetés a +5V-ra, a szegmensek a dekóder aktív alacsony kimenetése. Kb. 8 mA / bekapcsolt szegmens @ 36 bekapcsolt szegmens = 288 mA. Egy külön 7805 (min. 3V * 288mA kb. 1W veszteséggel) vagy valamilyen egyszerű kapcsoló üzemű táp.
A kapcsolás nem tud arról, milyen kijelzőt teszel rá. A külön kis pontszerű csövek helyett használhatod a megfelelő szegmens tizedespontját is.
A csövek árára való tekintettel előbb meg kellene mérni, hogy 5V-nál mekkora szegmens áram áll be - labortáppal 8mA áramkorláttal. Ha így nagyobb áram állna be, a dekóder és a cső szegmens kivezetései közé tett ellenállással a kívánt áram korlátozható, mint a led-eknél...

Köszi.
Igen CIROKL is és én is ezt alkalmaztam mikor a Z573M nixie csőnek a tizedespontját használtuk fel a dcf vétel indikálására led vagy glimm helyett. Nem egy korszakalkotó ötlet de frappáns és kompakt!

És ha "a csövek árára való tekintettel" alapból picit nagyobbra veszem az "5V-ot" és beleteszek valamekkora ellenállásokat, mint az elektroncsövek fűtőszál kímélésénel használt eljárás ami a bekapcsoláskor a hideg fűtőszálon (nálunk most szegmensen) fellépő áram ugrást korlátozza?

Esetleg érdemes lehet picit aláfűteni őket (4,7V) élettartam meghosszabbítás érdekében? Vagy nem szereti?
(#) kisgeri válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Ezt az oldalt pedig biztosan imered, itt. És csak hatosával lehet venni. Viszont ebay-en sem láttam olcsóbban. Ha véletlenül tudsz, szólj

Amúgy sajnos régebben amikor még nem volt felkapott téma a nixie-csöves óra, hát messze nem itt voltak az árak. Csak pl. és sem tudtam még akkor ezekről a csövekről.
(#) Honki hozzászólása Aug 17, 2010 /

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, milyen DCF vevő modult használtok és milyen formában továbbítja az adatot az órának? Köszi!
(#) sooty válasza Honki hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Nekem a conradban kapható modul működik. 3 vezetékkel kapcsolódik az órához (gnd,vcc,dcf) A dekódolást az uwe nagel féle algoritmus végzi , ami a vicsys féle órában is van. ( eldönti, hogy a moduláció 200 vagy 100 ms-ig emelte fel a pic bemenetét logikai 1 értékre. Ezt a jelet minden másodpercben kisugározza a dcf77 adó az 59-ik másodpercben nincs moduláció.)dcf77 :yes:
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Én ezt a csoffadtat vettem 28 dolcsiért IN-18
(#) kisgeri válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Ezeket simán alul lehet fűteni, nem kényes rá mint egy elektroncső, hanem megnő az élettartama. Max kicsit vörösebb lesz a fénye, és kicsit halványabb.
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Bízom benne, hogy egyszer jó áron hozzájutok minimum 4-hez (én meg most nézem nem te vitted el a cső packot?....) Direkt nem mentem rá mondván az már a tiéd...
(#) lajos1969 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

SZia!
Amit felraktál lay-t ahhoz jó a z560M-es nixie cső?
(#) sooty válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Az nem jó hozzá, illetve át kell tervezni. A Vicsys félében z573m van, a z560m foglalata jóval nagyobb. :no:

z560m és IN-12B foglaltok sprintben
(#) MrBrown hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok,
közzéteszem a lomex-ben vásárolt műanyag dobozka cikkszámát ami olyan tökéletesen passzol a conrados DCF vevőhöz mintha hozzá gyártották volna :yes:
47-02-06
Úgy látom sokan használjuk ezt a modult ezért gondoltam hátha hasznos az infó.
(#) MrBrown válasza sooty hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Az újaknak 40 dolcsi felett van az áruk, de jól látom hogy valakinek nem volt hozzá foglalata és forrasztotta a lábait ?
Mi lesz belőle single digit vagy gyűjtesz még hozzá 3-at vagy 5-öt?
(#) sooty válasza MrBrown hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Igen, féltem is, hogy eltörik, mert igen puhák a lábai és jól össze voltak taknyolva. Lepucoltam és valószínű single digit lesz belőle. Most így, hogy meg tudtam nézni élőben mindkettőt a z5660m jobban tetszik.
(#) CIROKL válasza sooty hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Idézet:
„féltem is, hogy eltörik,”
Hát igen szép összegbe kerül sajnos ! A Barna engem is megfertőzött a nixie csövekkel és addig ugy sem leszek nyugottan még nem lessz nekem is 1 olyan szép nagy brutál csövem legalább egy darab, szépen mutatna a már 3 darab nixie órám mellett .
Bővebben: Link
(#) sooty válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Nagyon szépek az óráid! Már régebben is néztem a fémmegmunkálás milyen profi rajtuk. Egyébként: RODAN CD47 RULEZ !

cd47-xx.jpg

(#) CIROKL válasza sooty hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

RODAN CD47 RULEZ ! Már láttam,de ez csak álom . :hide:
Következő: »»   45 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem