Fórum témák
» Több friss téma |
Tessék parancsolni uram. Bizonyíték, nem igéret.
És valóban jó! (Persze nem is kételkedtem, csak a képminőséget akartam megtudni.)
Örülök neki, hogy sikerült. :yes: S akkor ez megmarad neked, úgy adták oda? Mert ha igen, akkor nagy szerencséd van, hogy nekivágtál a javításnak!
Szia!
Így látatlanban nehéz megállapítani. Lehet törés is, de ha a vezető sínből kijött elképzelhető ekkora mozgás. Szétszedés közben ajánlott egy térkép készítés, könnyebb az összerakás. Üdv: Gábor
Szia, olvass vissza ezen az oldalon, már készen is van.
Szia. Nekem is ugyanilyen fényképezőm van és csak a lakásban lehet vele fényképezni, mert sajnos leejtettem.
Szeretném tudni, hogy meg lehetett --e javitani a te gépedet vagy feladtad?
A kameraszerviz.hu-t csak jó konfliktustűrő embernek ajánlom. A fickó egy igazi bunyós pityu. Amikor beléptem a szervizbe, az első, amin megakadt a szemem, egy tonfa volt. A fickó mindjárt letegezett, pedig nem ma töltöttem a 18-at (egyébként ő sem).
Egy Canon S5IS LCD-jét kellett volna javítani. Lelkendezett, hogy van is hozzá alkatrész, lengette a kibelezett donort, azt mondja, 20 ezer Ft. Mindjárt hozzátette, hogy a Canon márkaszervíz 35 ezerért javítaná meg. Meg is várhatom akár. Mondtam, nincs nálam 20 rongy, inkább visszajönnék. Megbeszéltük az időpontot, eltette a gépet. Én meg vártam a papírt. Néz rám, hogy mit akarok még. Mondom, valami papírt esetleg...? Miért, nem bízok benne? Őt a fórumokon mindenki csak dicséri! Mondom, én azért csak kérek papírt, jó kis gép ez. Kérdezi, ÁFÁ-s számlát is kérek róla? Mert akkor 25 ezer + ÁFA. Mondom, az hogy jön ki? Ha a nettó ára 20 rongy, akkor ha nem akarok adót csalni, még a nettó ár is megnő? Kiegyeztünk abban, hogy nem kérek számlát. Elkezdett firkálni, közben nem hagyta abba a szívózást. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom. Megmondtam. Azt mondja, "és ha hozzád bemegy valaki, hogy..." Itt elfogyott a türelmem, mondtam neki, hogy legyen szíves, ne oktasson ki, nem ezért jöttem ide, írja alá és hadd menjek. Erre megsértődött és visszaadta a gépemet, hogy nem hajlandó megjavítani. Ekkor már azt is szóvátettem, hogy letegezett, bár nem őriztünk együtt libát. Ekkor megint jött az öntudatos öntömjénezés, csak hogy értsem, hogy ezt ő megteheti. Hát megteheti. Nem azért, mert igaza van, hanem mert ilyen a szabadság. Csak sajnos én nem tehettem meg, hogy elkerülöm ezt a tulkot. Ha kicsit felemelem a hangomat, talán még a tonfával is kapok. Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy közben csörgött a telefonja, egy elégedetlen ügyfele telefonált. Amikor letette, jól kiosztotta előttem. Feltételezem, engem is szid az utánam betérő ügyfelek előtt.
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a Canon PowerShot A300-as gépem időnként ilyen elmosódott képeket csinál, a következő próbálkozásnál meg rendeset? http://lh4.ggpht.com/_ZS5leGwEqQ4/TGwbWmApjhI/AAAAAAAAAYM/ZbeN9e319ZU/s576/rt.JPG http://lh3.ggpht.com/_ZS5leGwEqQ4/TGwbLk0E4wI/AAAAAAAAAYI/hM4gqdN_MCQ/s576/t.JPG
Valószínűleg a CCD-sorozathiba áldozata lett. További infó: Bővebben: Link
Köszönöm a gyors választ.
Úgy tűnik, gyógyítható a dolog, s nem is túl drágán.
Sziasztok!Itt elég sok digitális géphez találáltok szervízkönyvet.
Egy kedves TMK-s ismerősőm erre azt mondaná, hogy "Kérte az erőt!"
Van egy AZTEC markaju digitalis kompaktom ami erdekes jelenseget produkalt. Bekapcsolt, minden funkcioja mukodott elokep is volt a kijelzon, exponalas utan viszont az egesz kep fekete. A kovetkezo kepet toketelesen keszitette majd 3iknal megint fekete s igy tovabb. Ezt csinalta egy darabig azutan mar az elokep is fekete volt s a keszitett kep is. (A kijelzoje mukodik a beallito menut lehet hasznalni, zoomol, vaku is megy csak a kep fekete.) Valami otlet?
Nézd meg, mennyire fekete a kép. Ha egy képmanipulálni tudó programmal (mondjuk Irfanview) fényerő-kontraszt-gamma beállításokkal láthatóvá tudod tenni a képen az alapzajt, akkor érkezik jel a képérzékelőtől, és feltehetőleg a zárszerkezet ragadt be valamiért. Ha tökéletesen fekete a kép, nincs zaj, akkor inkább a képszenzor (CCD/CMOS) hibájára gondolnék.
Tokeletes fekete. Ha a kepszenzor a ludas azt lehet javitani vagy csak csere johet szoba? Mennyibe fajhat egy ilyen erzekelo, megeri egyeltalan?
Tekintve, hogy nem hallottam még erről a márkáról (ez alapján lehet, hogy csak fantázianév az az Aztec), nem hinném, hogy szervizhálózata vagy pótalkatrész-ellátása lenne (persze ha van garanciapapírod róla, akkor más lehet a helyzet). A #773203-as hozzászólásban láthatsz egy beárazott javítást.
Én úgy gondolom, hogy az esetleges javítás költsége összemérhető egy új alsókategóriás kompakt árával. Ez a saját véleményem, lehet, hogy van, aki másképp gondolja (ha van hivatalos/egyéb szervíz, megkérdezheted, hátha rámcáfolnak). Ha minden kötél szakad, ügyes kezű amatőr (te/ismerősöd) is megpróbálhatja szétszedni, hátha valami triviális probléma (pl. kicsúszott szalagkábel); illetve ugyanilyen, törött optikájú/képernyőjű gép is lehet alkatrészforrás.
Sziasztok!
Egy HP Photosmart R707-es nem mai kis fényképezőgépem egészen idáig tökéletesen működött, de most úgy tűnik megadta magát. A készített képek a normál színek helyett sötétzöld árnyalatúak/színűek lesznek bármilyen beállítást és vakuzási módot kipróbálva is. Ha tudtok rá valami javítási módot, illetve hogy érdemes e egyántalán javíttatni,.... a munkámhoz kellene és feleslegesen nem vennék egy másikat.... köszi manyam
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy LCD kijelző hibát kb. mennyiért javítanak. Féléves a digigépem, még garis, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt a hibát garanciálisan javítják. Táskában volt a gép, és a buszon nekiütődött a korlátnak, amitől az LCD kijelzőn hajszálrepedések keletkeztek. A monitor fekete, bekapcsolás után is, csak a fehér repedések láthatóak. Egyébként minden tökéletesen működik, de kukucska nincs rajta, így egyelőre nem tudom használni.
Szuper volt a javaslat, már meg is javították. Díjmentesen.
Sziasztok!
Canon A420-as készülékem van. Az lcd kijelzőn a képkészítés előtt minden rendben van. De az elkészült kép csíkos lesz (keresztben), valamint világosabb. A videó felvétel jó. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja? Valamint érdemes-e megjavíttatni? Illetve házilag meg tudom-e javítani, kell-e bele új alkatrész? Köszönöm!
Sziasztok!
Most regisztráltam,így nem tudom,hogy ez a kérdés felmerült e itt nálatok.Egy Panasonic FZ 30-as gépemnek az LCD kijelzője fehér és függőleges csíkok vannak benne mosódva.Mi lehet a hiba (bár sejtem,hogy LCD kuka)és lehet e orvosolni,valamint kb. ez mibe fájhat nekem?Hol javítják barátian?Köszi a választ előre is!
U.A. a hajó nálam is, csak 430 -al.
Ha valamire jutottál, írd meg légyszí.
A Canon A4x0 sorozatának (legalább A410, 420, 430, de talán a későbbiek is) jellemző hibája ez, ha körbenézel a hibásan eladásra felkínált ilyen típusú gépek között, szinte mindnek ez a baja. Ebben a témában, ha visszaolvasol (#765483 hozzászólás) láthatod, mi okozhatja (szalagkábel elszakad az optikában). Mivel "régi", alsó kategóriás gépek, a szerviz valószínűleg nem éri meg.
Szia Fayek!
Nekem egy samsung digimax i50-es gépem van és ugyan ez a problémája. Állitólag ez szoftver hiba. Nekem annyit mondtak, hogy ez tipushiba ezeknél a gépeknél. Még nem jöttem rá,hogy lehetne szoftver frissitést csinálni.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, samsung digimax s800-es gépem van és nem működik a zoom,néha meg
gondol egyet és teljes zoomolást produkál. Csak a kikapcs segít, Vajon ez egy komoly hiba, vagy??
Hali,ccd hiba,cserélni kell.Nekem van s700-as bontva,de nem tudom vajon megegyezik-e a tieddel?Küldök képet a ccd-ről mailban.üdv
Sziasztok!
Érdeklődnék. Olympus X-775 ös gépem van. Vásárlás után nem sokkal elkezdet "fagyni". Pár kép elkészítése után becsíkozódott a kijelző és úgy maradt. Eleinte az elemek kivételével és visszahejezésével meg oldódott a probléma de később már nem húzta vissza az " akármit ami ott elől kijön belőlle" (nem értek hozzá ) .Visszavittem garanciába, megjavították. Gari lejárta után nem sokkal újrakzdte. Jelenleg már be sem kapcsol, vagy ha mágis rá lehet birni akkor az első képnél lefagy. Kérdésem az lenne, hogy javítható e illetve érdemes vele foglalkozni?? Kenderesen lakom. Esetleg van valaki közületek aki foglalkozik ilyesmivel itt a környéken??
Sziasztok! Egy haveromtól kaptam egy Olimpus D-305 ös f.gépet, és az a baja, hogy eláztatta tejföllel. Semmi nem működik rajta. Mit lehet vele csinálni? Én a kukára gondoltam, de hátha van javítási lehetőség még.
Ha kalandor vagy, akkor szétszedés, mindenhol alkohollal kitakarítani, összerakni, ha működik, akkor örülni neki, ha nem, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni.
Amúgy hadd kérdezzem meg, hogy a p*csába ment bele tejföl? (Az én laptopom reggeli közben kapott fél liter tejet) üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |