Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   43 / 74
(#) andras1 válasza kopaszs hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
ha csövet teszel bele akkor az már nem zárt hanem reflex. kivéve ha állványhüvelyre gondolsz, de szerintem nem arra gondoltál.
(#) kopaszs válasza andras1 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Nem álványról van szó hanem reflexről.
(#) sound.man hozzászólása Aug 25, 2010 /
 
Rücsis festést, hogy lehet csinálni?? Vagy valami ahhoz hasonlót. Az például milyen festék amit a garry használ? Vagy valami akármilyen érdekelne ami nem drágább mint a láda volt maga.
(#) minmax válasza sound.man hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Rücsis festést úgy lehet csinálni, hogy az adott festéket hagyod kicsit szikkadni hogy sűrűbb legyen (pl. leveszed néhány órára a doboz tetejét) majd egy egyszerű festékszóróval gyakorlatilag felköpködöd a felületre, persze nem a száddal hanem sűrített levegővel. Hajdanán ilyen egyszerű festékszórót 2 db golyóstoll betétből csináltunk.
(#) sound.man válasza minmax hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Hmm... Ez egész jól hangzik. Képet tudnál mutatni róla? Viszont szerintem pisztollyal nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne ilyet csinálni mert szétszedné a pisztolyt.
(#) sound.man hozzászólása Aug 25, 2010 /
 
Bővebben: Link Ez micsoda? Milyen henger az és mit hengerel? Ezen a képen is látszik valami belőle.
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Bővebben: Link Ezt a festést is érdekel, hogy hogyan kell.
(#) klemo86 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Ez az "otthoni rücsi" Egyszerű festő-hengerrel (Teddy-henger) a már lealapozott cuccra ráfest. Ez konkrétan jó ronda lett, kicsit hígítanék a festéken… Amúgy nem rossz dolog ez, meg nem mai "találmány", de nem fog úgy kinézni, mint a festőműhelyben rücsizett… Amúgy ott se valami húdebonyolult módon készítenek rücskös festést - bármelyik barkácsboltban lehet festett felületre fújkálható pacázót venni (Az se röcsizés, de sokkal jobban mutat, mint egy kopár felület.)
(#) kukac_24 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Helló,
Mit értesz a "pacázó" alatt?
Milyen festékkel lehet lefesteni a hangfalakat szted?
(#) andras1 válasza kukac_24 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Rücsifestést a következőképp lehet a legjobban csinálni:

Bemész a festékboltba és veszel rücsifestéket ( hivatalosan azt hiszem alvázvédő üregelő ) .1 literes speciális aluflakonban van. ( nem olcsó, mert kb 2000 ft/ flakon ) Veszel hozzá rücsipisztolyt ( kb 2000 ft ). A rücsipisztoly az egy nagyon egyszerű szórópisztoly, az aljára menettel feltekerhető a flakon, a levegőnyomással és a fúvókaállással tudod a rücsi finomságát állítani. ezt felszórod a ládára, majd miután megszáradt, a neked tetsző festékkel lefested.

Ez a lehető legolcsóbb-drága megoldás. Előnye, hogy a rücsifesték rugalmas marad, kevésbé sérülékeny. Az igazán profi megoldás a kétkomponensű speciális hangfalfesték, spec. műgyanta alapú rücsivel. Ez a megfizethetetlen kategória felé konvergál.
(#) andras1 válasza andras1 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
(#) sound.man válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Az a pacázó az micsoda, hogy kell kérni? Jól hangzik mesélhetnél még róla.
(#) klemo86 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Szóval az a "pacázó" egy olyan cucc, aminek nem tudom a nevét Bemész a B@umax-ba vagy az Oßi-ba, és a festékszóróknál vannak ilyen spec. színűek, stbstb. Na, ezek is ott lesznek, a felület úgy fog kinézni, mint ha összecsapkodták volna festékkel, de olyan szépen. Az benne a jó, hogy több féle színben kapható, így ha van egy végleges (!) alapod, arra ízlés szerint fújhatsz más színűt (úgy van értelme, ha más színűt fújsz rá).
(#) sound.man válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Matt feketére csillogós fekete.
(#) shalafi.66 válasza andras1 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
1ébként ez egy jó link, köszi, eddig csak a bitumenesről hallottam.
(#) skero válasza sound.man hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Itt ülök a tapétázott fal mellett és tök így néz ki a tapéta rücskei is. Esetleg nem lehetne a hangdobozt ilyen tapétával bevonni ,utána valami lakk ,(hogy erősebb legyen) és festés?
(#) sound.man válasza skero hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Nem tudom mennyire lenne időtálló. Lehet, hogy csak egy pakolás aztán nem maradna belőle semmi.
(#) klemo86 válasza skero hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Nem, mert ebben az a vicc, hogy általában vízállóak, és a karcolgatást is nagyon jól tűrik!
(#) andras1 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Normál roadolás mellett semeddig se bírja ki. Ez biztos. Ha meg úgy kell rá vigyázni mint egy hímes tojásra, akkor megette a fene.
(#) ptesza válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Meg lehet csinálni zománcfestékkel is , csak nem szabad higítani. Felhordás után jól el kell dolgozni , hosszában ,és keresztben is. Pár perc múlva újra átmenni rajta , és akkor jól megtépi. A jó alapfelület itt is fontos.
(#) Hori95 hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
hello én kihangositáshoz szeretnék csinálni egy pár hangfalat vannak ötleteitek?
(#) sound.man hozzászólása Szept 3, 2010 /
 
Ez a láda milyen lehet? Felvenné a versenyt egy rutse-val? Csatoltam róla egy két infót. Azért kérdezem, mert meg van a terve és érdemes-e belefogni, kipróbálni.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Hali!

Olcsó (350 Ft/db) fekete akril sziloplaszt, mennyire képezhet tartós bevonatot? Egy próbakenést már csináltam vele. Olyan senem kemény, senem puha, gumis de nem tapadós tapintású, jó kinézetű bevonatot ad a forgácslapon, viszont száradás után egyben le lehet tépni róla.
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Kérdésben a válasz. Nem tapad => leválik.
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Hali.
A "nem tapad"-ot, nem úgy értettem hogy leválik, hanem úgy, hogy a felhordott megszáradt felület tapintásra nem tapad annyira mint pl egy gumilap. A forgácslapról le lehet ugyan húzni, de ennyi erővel ( vagy egy picit többel ), egy felragasztott filcet, vagy műbőrt is le lehet tépni. Ez volt itthon félig beszáradva, hát kipróbáltam hogy milyen...
Lehet hogy jobb lenne a bitumen-kaucsuk (zsindely tömítő) ? Az jobban ragad és ridegebb keményebb kötést ad, viszont sokkal nehezebb kenni.
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Öööö a "sziló" hosszú távon lekívánkozik magától is, legalábbis én így vettem észre. Akril tömítőt még csak valódi fán teszteltem, ott fennmaradt, de az nem is csoda szerintem. Senki nem nyúlt hozzá a felkenés óta.
A bitu biztos jobban ottmarad. Kicsit melegítve talán képlékenyebb.
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Talán ha jó durva csiszolószalaggal felérdesítem a doboz felületét, akkor megtapad rajta. A bitumenessel elvileg sem javasolt hidegben dolgozni. Majd kipróbálom a legközelebbi ládámnál amiben Em. delta 15 LFA lesz (bassgitárhoz). Végül is kb 4 tubus sziló (max 3000 Ft) elég egy ilyen dobozhoz. Olcsóbb lenne sokkal mint bármilyen textil, vagy bőr plusz a Palmatex, nem beszélve a szabás és a ragasztás nehézkes műveletéről...
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Lényegében szerintem arról lenne szó , hogy a szilkon nem jó , mert nem festhető. (Az ecetszagú cucc) . Az akril festhető de nem fog jól tapadni , mint ahogy ezt már kitárgyaltátok. Inkább valami ragasztó-tömítő anyagot javasolnék. Nemcsak sima tömítőt.

Valami sikaflexes cuccot használnék.

De annál olcsóbb megoldás nincs , mint az szórógittet alvázvédő pisztollyal ,vagy rücsi pisztollyal megrücsizni, és utána megfújni egy selyemfényű , vagy matt feketével. Mondjuk rücsizés alá is kell a jó alapfelület ,mert csak akkor lesz szép.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Hali!

Hát igen, a szórópisztoly lenne a legjobb, ha vóóóna
Majd legfeljebb elviszem a cuccot karosszériás haverhoz alvázvédőztetni, de az majdnem biztos, hogy a következő kombómat nem fogom lebőrözni. Bármilyen szép is, iszonyat munka
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Rakok be estére képet a teddy-s dombor festésről. Hátha megtetszik , és nem olyan drága.
Következő: »»   43 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem