Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   794 / 1320
(#) danci1995 válasza watt hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

A műszerembe cseréltem elemet illetve édesapám műszerével is megmértem és ott is ezeket az értékeket kaptam.
(#) tardis válasza tardis hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

(#) watt válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Akkor, ha két műszerrel is ezt mérted, akkor a 7805-ből egy eléggé lefelé szóró példányt fogtál ki. Próbáld meg egy másikkal. A Vpp feszültség megfelelő, de a 4,7V az egy kicsit kevés.
(#) elektroláma hozzászólása Aug 29, 2010 /

Ha ennek az 1-2 lábára rákötöm jelet, majd egy 5K a pic tápja után, azt meg 5-ös lábra ezt rákötöm, és 4-esláb meg megy a pic bemenetére, az jó? Akkor ha 1-2-n adok jelet, a picen is akkor lesz 1 a jel?
6-ost nem kötöm be.
(#) watt válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Próbálkozz a kezdő kérdéseknél, mert ez nem PIC kérdés és erősen kezdő is.
(#) vicsys válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Nem, nem lesz jó. A tranzisztorok emittere testre a kollektor felhúzva pl. 4,7...10k-val. A kollektorokon logikai L szintet kapsz ha vezérled az 1-2 lábakat. Azaz lehúzod a PIC bemenetét.
(#) elektroláma válasza vicsys hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Ok, köszi! Adatlapon is így láttam. Akkor keresek valami mást.
(#) watt válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Az eszköz tökéletes, csak te nem jól akartad bekötni! De most komolyan, miért nem kérdezed meg másik topicban, ne ezt tedd tönkre!
(#) Panhard hozzászólása Aug 29, 2010 /

Sziasztok!
Megoldható-e, hogy egy 16F876-os PIC analóg bemenete
10 bitesnél nagyobb felbontással mér?
Azért kérdezem, mert van egy akkutöltő project: EZ összetákoltam próbapanelon, és az LCD-n az akkufeszt 0-13V között 0,001 felbontással jelzi ki. akárhogy is számolom, de ehhez minimun 14bites felbontás kell.
(#) Hp41C válasza Panhard hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Szia!

Amennyiben kimondhatjuk, hogy a zavar nem függ össze a jellel, az átlagolás megoldhatja a problémát. A 14 bites felbontás eléréséhez jól átgondolt mérés, külső pontos referencia, gondos peneltervezés kell. 256 egymásutáni mintát kell átlagolni - de legalább az osztás egyszerű lesz. Overslamping
(#) Panhard válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Köszi, utánaolvasok, ki fogom próbálni, talán sikerül...
(#) szilva válasza tardis hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Idézet:
„A procik, amivel kipróbáltam:
16F818
16F819
12F627
12F509
12F877”

Gondolom a következőkről lenne inkább szó:
16F818
16F819
16F627 *
12F509 *
16F877

A csillaggal jelöltekhez van "ICD header board"-od is? Mert azok egyébként nem debugolható típusok (mármint a kereskedelemben kapható változataik).
(#) tardis válasza szilva hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Bocs! Nem 12F627, hanem 12F675. (Valahogy rossz számot szültem a 629-ből és a 675-ből )

12F509-ben igazad van. Bamba vagyok, azt csak fel kellett programozni.
Most nézem, hogy a 675-öthöz is kell Header.

A 818, 819 tuti. Ezekkel fejlesztettem. Az újabb firmware-eknél ezt írkálta ki, ha debugolni akartam:
PK3Err0040: The target device is not ready for debugging.

A 877 most sem akar talpra állni, de ez valami más gubanc lesz.
(#) danci1995 válasza watt hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia Watt!

Kicseréltem a 7805-ös IC-t 2× is (mert épp ennyi volt itthon) és meglepődtem a számokon.

Induljunk ki az eredetiből.(ez elején rosszul irtam mert nem 4,76V volt hanem 4,65V. Ezért elnézést is kérek .

Tehát: 4,65V
1. csere: 4,78V
2. csere: 4,82V

Ez a 4,82V szerinted elég?? Vagy még vegyek egy párat és próbálgassam???

Előre is köszi!!!

ui. Szeretnék megrendelni hozzá egy PIC-et hogyha kész, rögtön ki is tudjam próbálni. Ezzel nem is lenne baj, csak a honlap ahonnan rendelem 2 fajtát is kínál nekem. Melyikre van szükségem ha elektromos dobókockát szeretnék építeni??? És mi a külömbség a kettő között???
(#) Hp41C válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia!

PIC12F629-I/P 8 lábú DIP tok, furatszerelt kivitel,
PIC12F629-I/SN 8 lábú SOIC tok, felületszerelt kivitel .
Töltsd le az adatlapját, a Packaging fejezetben találod a rajzokat.
(#) Hp41C válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia!

C1 rendben van? Ha bekapcsolod, R1 melletti LED világít? Mérd meg a feszültséget az U1 1. és U2 2. lába között, az U1 3. lába és U2 2. lába között és írd meg. Lehet, hogy a szűrés nem jó, a jel nem egyenfeszültség, hanem hullámos, és az átlagértékét méred... Nincs véletlenül megterhelve az U2? C3, C4 be van ültetve, jó? Próbáld meg kicserélni őket, de legalább átnézni a forrasztást a kivezetéseiknél. Ugye nem ellenállások? A két stabilizátor fém háza között nem lehet fémes vezetés. Ha tudsz, egy-két képet tegyél fel.

A 4.82 is kevés, mert a Q2-n esik 0,2 - 0,3V, és máris nem lesz meg a 16F628 minimális 4.7V-os előírt feszültsége a teljes törléshez.
(#) danci1995 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia!

Mindjárt ellenőrzöm ezeket a dolgokat amit írtál.
Az az igazság hogy amit irtál:"A két stabilizátor fém háza között nem lehet fémes vezetés" ezt én elkövettem, mert forrszemes nyák-ra készítettem el a kapcsolást és nem fért volna ki a nyák-ra és egy ellenállás levágott lábával kötöttem össze őket. Ezt mindjárt helyettesítem egy vezetékkel.
Az probléma lehet hogy a C1-es kondiból csak 50V-osat kaptam???

Nemsokára jelentkezem, ja és köszi!
(#) icserny válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Ha nem lehet közöttük fémes vezetés, akkor vezetékkel se kösd össze!
(#) danci1995 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

MŰKÖDIK!!!

Szia!!!

Köszi a tanácsokat. Mindenre ráforrasztottam egy kicsit meg küldtem még rá egy kis ónt és lám.... Működik. Nem tudom szerintem valamit nem kötöttem össze. Minden esetre működik!
Köszönök mindenkinek minden aki segített és ilyen sokat bajlódott velem

Teszek fel róla képeket! (Első nyákos projektem.A piros vezetékek mennek majd a tápra.)
(#) pako válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szerintem Hp41C arra gondolt, hogy ha ugyanarra a hűtőbordára szerelted, akkor legalább az egyiket elektromosan szigetelni kell, pl. hővezető csillámmal.
(#) elektroláma válasza watt hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Megtettem, kaptam választ is. Nekem nem volt jó felhúzva, és tudtam az eredeti(felhúzott) bekötést. Gondoltam vki már illesztett ilyent lehúzva PIC-hez. Este tesztelem a PIC-el.
Mikrobasicet használ innen valaki?
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok
én szeretnék némi információt kérni tőletek arról hogy, a Pickit2 software, és az egyéb Pikkel kapcsolatos kezelőprogramok MPLAB, CCS COMPILLER stb. futtatható-e Windows 7 alatt?
vagy erre még kicsit várni kell?
válaszokat előre is köszönöm
(#) watt válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

(Bár annak nem szoktam válaszolni, aki kisbetűvel kezdi a mondatot), de igen, az MPLAB és a PK2 fut W7 alatt. A CCS Compiller nem tudom, azt nem használom, de a Hi-Tech C fut ami már gyárinak számít.
(#) Blade666 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok!
Asm-ből hogy lehet hex-et csinálni? Tudtok vmi jó fordító progit?
(#) Norberto válasza Blade666 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Igen, tudunk. Az MPLAB-ban van egy kiváló eszköz erre, de önállóan is működni képes.

MPASMWIN a neve.
(#) Blade666 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Köszi, összejött
(#) mazso1988 válasza watt hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Köszönöm a válaszod, bocsi a mondat hiba végett!
(#) dinokal válasza danci1995 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szia! Örülök hogy működik! Az első 7805-ös is megtette volna a magáét egy kis trükkel. A kimenet és a föld közé két ellenállásból feszültségosztót készítesz, és a kettö közé kötöd a 7805-ös föld lábát. Ha jól számolod ki az ellenállásokat, akár hajszálpontos 5 voltot is elő tudsz állítani. Számolgatás helyett használhatsz potmétert is. Csak azért írom ezt, mert néha fontos lehet.
(#) watt válasza dinokal hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

A hiba nem a 7805-ben volt. Volt egy két forrasztási hiba, valamint a két 78xx hűtöfelületei össze lettek kötve. (olvass vissza)
(#) dinokal válasza watt hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Szia! Már előtte is elolvastam. Csak azért írtam le a trükköt, mert néha pár tized vagy század volt hiánya is okozhat galibát egy ilyen áramkörnél, néha pedig szükség van pontos referenciafeszültségre is. Ezzel egyszerűen meg lehet oldani.
Következő: »»   794 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem