Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   326 / 1274
(#) bladzser2 hozzászólása Szept 5, 2010 /

Na már megint elakadtam...
Hiba a következő. Adott egy tv. Tunert bedugom. bekapcsolom, bejön a kép a hang pedig nincs, géppisztolylövés szerű sorozatos durrogás jön ki csak a hangszóróból.
hangerőszabályzásra nem reagál.
Akkor lépett fel a hiba, amikor az euroscartot kihúztam belőle. Azt kell még tudni a tv-ben két hangszórónak van hely egyik sem volt benne, külső hangszóróvolt rárakva 2db 8 ohmos párhuzamosan szóval 4 ohm ellenállást képviselt.

Ebbe a tv-ben ilyen panelokra van építve a tv különböző funkciójáért felelős alkatrészek.

Kiszedtem az egyiket, ezen van az euroscart dugó TDA4504 Ic kiséretében, és ezen van a végfok ICis (innét megy ki a hang)TDA1701 es IC vel, gyenge hűtéssel... Én arra gondolok hogy kiment a végfok, mert erre elvileg két soros 8 ohmos lehett rátéve, nem pedig 4 ohm. A NYÁKon hangszóróhoz menő csatlakozónál a datasheetben 16ohmos hangszóróvan feltüntetve...

Csak azt nemértem miért akkor ment tönkre amikor bedugtam a euro scartot

Valakinek valami ötlet? Biztos a TDA 1701 a hibás, boltban elég drága, ha netán valakinek van felvenném vele a kapcsolatot, vagy esetleg helyettesíteni lehetne valamivel.
Fénykép kell a panelról?
(#) lapose válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!

Idézet:
„Csak azt nemértem miért akkor ment tönkre amikor bedugtam a euro scartot”

Mert hibásan lettek tervezve, egy kis sztatikus töltésre pillanatok alatt elpukkan. Tipikus hibája ezeknek az Orion TV-knek.
(#) kadarist válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!
Mutass egy fényképet arról a mosódott képről.
(#) gyuri86 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Idő közben utána olvastam és rájöttem hogy a tv felbontása túl nagy a dvd-hez képest és emiatt olyan amilyen. Ami viszont még érdekelnie hogy javíthat e a digis képminőségen ha S-video-t használok a beltéri és a tv között?

Próbálj állítani a DVD-ben a progressive scan-beállításon, ha van ilyen. Az S-video nem hiszem, hogy számít.
(#) imikee10 hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok!

Van nekem egy sony kv-x 2981k tévém ae3 sasszival.
Már volt régebben róla szó de most vettem elő megint.
Kadarist írta is, hogy mit nézzek meg.
Az R601 ellenállat volt meg szakadva amit kicseréltem és előtte a Q601 tranyót.
Hogyan tovább? Zárlatot nem mérek sehol.
Köszi előre is.

Üdv ImiRajz
(#) bladzser2 válasza lapose hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Akkor most mi lenne a megoldás, TDA1701 csere?

Szinte 100%.
(#) gyuri86 hozzászólása Szept 5, 2010 /

Üdv.
Ha a digis beltérire kötnék egy SCART - Component Video
adaptert és ezen keresztül az LCD-re az már elvárható javulást hozna nem? IGaz itthon nem kapható ilyen megoldható. Ilyen átalakítóval javulna a digis adás?
(#) kadarist válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Na most ezzel mi is volt a baj? Nem csinál semmit a készülék? Egy jobb rajz: Bővebben: Link. Ne nyomj írás közben Entert!

Esetleg olcsóbban nem tudnám beszerezni valahol az alkatrészt? Valakinek nincs otthon bontott?

Nem javulna, mert a Scart alapból tudja ezt a funkciót. Állítsd be a digis beltériben a videó-formátumot RGB-re, és akkor érezhető javulást fogsz látni. Persze ez csak akkor működik, ha a kábel mindkét végén Scart dugó van, és teljes kiépítettségű a kábeled. Ezt nézd meg.

Találtam egy oldalt, van nekik egyetlen darab.

Bővebben: Link

Ez bontotott, bár olcsóbb nemtudom megmerjem ezt rendelni?!

Idézet:
„nemtudom megmerjem ezt rendelni?!”

Ebben sajnos nem tudok segíteni(nem ismerem őket), talán beszélni kellene velük telefonon.
(#) imikee10 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!
Bocs össze kevertem mert kv-29c3d gépről van szó és AE4 sasszival, valahogy a másik ragadt meg bennem.
Erről lenne szó. Ja és a sor tranyó kollektor körében az 1nF-os kerámia kondi cserélve mert valaki írta.
Nincs több enter

Írtam nekik mail-t majd csak válaszolnak...
(#) kishugi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

CK-5073 T
(#) kadarist válasza kishugi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Ha van elszántságod a javításhoz, akkor próbálkozhatunk. Először vizsgáld meg, hogy a Q401-es sorvégtranzisztor kollektora nem-e zárlatos a testhez (tuner fémháza) képest. Rajz:Get Manual
(#) elektroboy hozzászólása Szept 5, 2010 /

Üdv!
Nekem egy samsung CK-21H1T vel van gondom a kis fesz körben Ha tudna esetleg valaki rajzot kérem jeleze . Se kép se hang kis fesz rész nem kap feszültséget a 3SO680RF power FET ig átnéztem addig jó. Valakinek valami ötlete hogy még mit érdemes megnézni hogy be induljon a kisfesz?
Köszi!
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

14v az r819 jó
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

A 9-es lábon most mekkora feszültség van? 5V-nak kellene lenni.

a 9esen 2V
(#) kadarist válasza elektroboy hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!
Rajz: Bővebben: Link. A KA3S0680RF az nem power-FET, hanem tápegység-IC. Ellenőrizd, hogy a C801-es pufferkondin van-e feszültség, valamint az R801-802 páros jó-e. A C802 elkó is lehet rossz. Indíthatatlanságot még a szekunder oldali szűrőelkók hibája is okozhat, nameg a szokásos sortranzisztor zárlat.

Ott 5V-nak kellene lenni, a nyolcason meg 12Voltnak. Lehet, hogy az IC rossz, vagy zárlat van a 12V-os vagy az 5V-os ágon.

Diodavizsgálóval a 9 es láb és a test között zárlat van

kiveszem az ic et és megnézem úgy

leválasztottam az IC röl az 5 v os és a 12 vos kört ,igy az IC 8 és 9 es lábán 2,5v van

Az 5V-os vonalon találtál zárlatot, igaz? Nem az IC a zárlatos? Ha nem, akkor az 5V-os vonalon keress zárlatos alkatrészt.

H a egy 78005 össel próbálok neki 5 vot csinálni,mennyi esély van rá hogy valami tönkremegy?
Következő: »»   326 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem