Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor a paka nem 24 V-os volt, mert ha 24 voltos pakat 24 voltrol hasznalsz nem szabad felizzania. En sima 110 voltos halozati pakat hasznalok 110 voltrol es csak a rosszul meretezett pakak szoktak szetegni, de nem azonnal hanem egy rovid hasznalat utan. Ja nalam 110 volt a halozati feszultseg.
Udv Vili
Szia!
Pedig igaza van Peti.Janka-nak. Még középsuliban én is dolgoztam 24V-os 50W-os kattogós wellerrel,aminek PIROSan izzott a vége. Nehéz elhinni, de így van, meg is voltunk lepődve rendesen. Üdv Kiborg ui:a pákában természetesen van hőérzékelő. Köszi a megerősítést, hogy használható a dolog, már csak azt kell eldöntenem, hogy melyik módszer mellett döntök, de legalább két út van előttem.
Hali
Ez termeszetes mert a Weler ugy van meretezve, hogy a 7-es vastag hegyet is felfutse, tehat szabalyzas nelkul tul fog futeni. Ezert kell hozza szabalyzas. Udv Vili
Nekem egy wsp80 as van, ami 24V 80Wos és ha állandó 24 voltra rakod felizzik, A tied gondolom állandó űzemüre van tervezve, de ez szabályozósra, ezért szabályzás nélül természetes szerintem.
Tiszteletem Vili
Köszönöm.http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=801&ppid=670622&pop=1#
Hali
Ez termeszetes. Az en pakaim sima, kozonseges halozati pakak. De mindig szetegnek szabalyzas nelkul. Amugy a hegyek nem rossz minoseguek, de ha siman hasznalom akkor gyorsan tonkremennek. Viszont az aruk is eleg alacsony. Egy Weller hofokszabalyzos arabol 10-15 sima pakat tudok venni. Amikor megyek alkatreszt vasarolni mindig veszek 1-2 pakat. Vannak kulonbozo kialakitasuak es jobb-rosszabb hegyuek. Szoktam SMD-t is forrasztan veluk (jo nem mindegyikkel). Ezzel a szabalyzoval 1/2 ev-1 ev a hasznalati ido. En kitapasztaltam kb hany szazalek szukseges a kulonfele alkatreszekhez. Beprogramoztam 4 szazalekot es kesz. Nagyon gondolkodtam a Weller pakakon. Otthon hasznaltam kb 20 evig 2-3 pakat. Itt csak a hegy tobbe kerul a 3 evi pakaszuksegletemnel (napi 10-12 ora hasznalat). Meg mindig kinai pakat hasznalok. Van egy par marka ami nem szemet, tehat maradok ennel. Udv Vili
Ne érts fére én nem akartam a te megoldásodat leszólni, ötletes, csak nekem adott ez a páka, meg ha jól gondolom kiborg kolegának is. Egyébként az publikus, hogy hol élsz hogy 110V van?
Szia!
Na ma szétnéztem a cégnél. Van WD1-es állomásunk és WSD151-es állomásunk. És van WS51-is, de gondolom ez nem játszik,mert analóg. A WSD151 az olyan lehet, mint amit te is mutattál. Csináljak róla pár képet ? Érdekel ? Üdv Kiborg
Sziasztok !
Tudom nem ide való , de van weller vezérlőm; érzékelőm ;páka hegyek; tű páka a vezérlőhőz csak 24v trafó kell , gyári cuccok.Ár vezérlő 4000Ft páka 15000Ft
Szia!
Sajnos nem egészen olyan, mint a tied, de szerintem a legfontosabbakra választ kapsz a képekből. A vezetékeket egyértelműen látod szín szerint, hogy hova mennek, kivéve a zöldet középről, ami a hűtőbordán a védőföldre megy. Üdv Kiborg
Köszi a képeket! A proci rész más, de ami engem érdekelt úgy nézem ugyan az. Már csak az érdekelne, hogy a zöld kábel hová megy? Mégegyszer köszi!
Szia!
Írtam A zöld kábel a hátra megy a hűtőbordához, ami a védőföldre megy. Üdv Kiborg
sziasztok !
Páran jeleztétek ,hogy jó volna ha képeket tennék fel. Ime
Szia!
Akkor így képek alapján. A hosszú vékony hegyek azok a kattogós ún. TCP pákákhoz valók ha jól tudom, a vastag rövid(aminek lyukas a közepe) pedig az ónszívós vákuumos típushoz. A panelod az egy WSP50 (vagy 51)-be való. Ha jól tévedek. Nem hiszem hogy jó lenne a 80Wos pákához. Ez egy analóg állomás vezérlője. Bár lehet, hogy csak hozzá kellene hangolni, de nem tudom. A pákát nem ismerem fel. LR-21 vagy WSP80as ? Hány wattos ? Esetleg pontosabb tip és adat a panelról és a többiről ? A hosszú hegyes pákahegyeknek milyen szám van a végében ? Üdv Kiborg (ugyanis ha magnasztat (TCP) pákához való,akkor az határozza meg a hőfokot)
Szia !
Bocs a pontatlanságomért. Akkor sorba : Páka MLR-21 25w 24v Zacskó ami a foton van :LR-21 páka markolat kábel és panel rögzítővel. A panel valóban neked lesz igazad WSP 50 a szám ami rajta van MTL 31/03 Hegyek a többség ETK-1 és ETL-1 van két jelölés nélküli tű páka hegy 1db PTH 7 A többi a kiforrasztó állomás hegyei 4-es kúpos és menetes véggel de ezt valószínű egyben teszem fel eladásra a kompresszoros vezérlővel . Ha jól emlékszem még kell lenni hő fok érzékelő nek és fűtő patronnak is . De annyi az elektromos cuccos ,hogy nincs helyem .Ha kell valami kérdezz .Én inkább vezérlésekben és PLC -ben utazok de vannak mikro vezérlőim is meg rengeteg aktív és passzív elektronikai elem. Üdv Robi Ui :És köszi ,hogy segítettél a beazonosításnál.
Szia!
Ige, így korrekt és kerek a dolog. Üdv Kiborg ui: igazából nekem csak vezérlő kellne (80Wos pákához) Másra nem nagyon van szükségem. De azért köszi.
Hello
robix999 panelje lehet akár 80W-os is! A PU81 trafónak a panelképe. 7 polusu csatlakozóval a 80W-os. Az 50W-os 6-os csatlakozóval (igy a 80-as pákát nam lehet csatlakoztatni) és kisebb trafóval készült.
Most néztem a panelt 7csatlakozos valóban.Köszi az észrevételt azért ti többet forogtok ebben a témába .
Szia!
Köszi a kiegészítést és javítást. Ezt nem tudtam, de igaz nem is látszott a képen. Kiborg
Sziasztok!
Weller TCP-S pákával kapcsolatban kérdezem, hogy a Curie-elemet, a fűtőbetétet vagy a mágnest károsítja-e ha egyenáramról járatom? Azt tudom hogy a kapcsolónak nem tesz jót az ív miatt, ezért azt gondoltam hogy beépítek egy FET-et, az fog kapcsolni, a kapcsoló meg csak vezérel. Egy másik, ugyanilyen pákával olyan problémám van, hogy a kapcsoló gyengélkedik, van amikor nem kapcsol be, pedig élete során végig váltóáramról ment. Annyi eltéréssel, hogy 24V helyett 18V-ról, ami miatt bekapcsolt állapotban 24W körüli teljesítményt vett fel a rákarcolt 50W helyett. Ez okozhatja a kapcsoló meghibásodását?
Szerintem használhatod DC-ről, én is csak a kapcsoló miatt aggódnék.
A kisebb feszültségről járatás nem hiszem, hogy ártott a kapcsolónak, hiszen így lassabban fűt föl, ritkábban kapcsol. Lehet, hogy túl vizes szivaccsal használod, azt nem szokták szeretni: felcsapódik a gőz és az korrodálja a belsejét.
Szia,
engem érdekelne, mert ilyen pákát szeretnék venni. Köszi előre is!
50W -os weller (ETS) hegyek. Nem kattogós weller
Sziasztok, épp az a nagy dilemmám, hogy vegyek vagy építsek forrasztóállomást (még nincs páka sem szóval minden paraméter nyitott), azt szeretném kérdezni, hogy ehhez a kapcsoláshoz (3.3) milyen trafó kell? Még mindig sokkal drágább boltban venni, mint építeni? Mennyi a differencia (kb)?
... természetesen szóbajöhet direktbe 230-ba dugós is (nem mondom hogy villásdugós mert az ilyeneknek van földelése is (remélem)), de mintha azt olvastam volna, hogy olyat nem érdemes.
Hi Mesterek!
Kellene egy kis segítség, van nekem egy weller páka amiben a hőelem/termisztor ellenállás van. Hidegen 20 ohm melegen 40 ohm az ellenállása. Azt szeretném megtudni hogy van e különbség a termoelemes és a termisztoros páka között vagy az ugyanaz az. Szóval EZ a kapcsolás jó lehet az Én pákámhoz? Segítséget előre is köszönöm
Szia!
Nem jó hozzá, mert az hőelemes pákához van. Van különbség... a termoelemes feszültséget ad le melegre, a termisztoros pedig váltotratja az ellenállását.
Hi
Akkor mi lenne jó hozzá, van itt fent olyan kapcsolás? Ami a topik elején van azt már összeraktam de nem megy!! Valakinek van bármilyen működő kapcsolás annak örülnék Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |