Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Idézet: „ha kiveszem az elemeket a termosztátból, kikapcsolom magát a fűtést, és hivatalosan csak a használati melegvíz átfolyós része aktív,” Ezt a részt nem értem. Miért is kell kivenni az elemet a termosztátból? Csak a meleg víz hőfok van beállítva? A fűtési előremenő hőfok nullán van? Milyen termosztát vezérli a kazánt?
Üdv!
Ha kicsit hülyébb lennék a kazánhoz, akkor már hűtene fűtés helyett. A lényeg az, hogy eddig azt játszotta, hogy termosztát nélkül meg se mozdult a fűtés, ha pl. egy téli éjszakán lemerült a termosztát eleme, reggel rohadt hidegben ébredtünk. Ezért gondoltam, hogy kiszedem, és akkor nem fog fűteni egyáltalán - pedig fűt! Viszont ha jól gondolom, akkor nem is foglalkozik azzal, mennyit fűt, nem is tudom, mi alapján kapcsol ki, illetve be. A termó Computherm néven futó alaptípus, semmit nem lehet vele, csak beállítani, hány foknál kapcsoljon. A fűtési részt nem tekertem le, de azt tavaly se kellett, ha kikapcsoltam a fűtést, akkor csak használati melegvizet csinált, eszébe se jutott fűteni...
Idézet: „A fűtési részt nem tekertem le, de azt tavaly se kellett, ha kikapcsoltam a fűtést,” Pedig mintha pont fordítva kellene ezt csinálni. A termosztáthoz nem nyúlni és csak a fűtési előremenő hőfokállító gombot nullára tekerni. Nincs meg véletlenül a doksija, hogy megnézd az ide vonatkozó leírást a helyes használathoz? Azt kellene megnézned, hogy ha letekered a fűtést nullára, akkor is bekapcsol-e? Talán a motoros szelep nem áll át megfelelően meleg víz készítésnél és beereszt a fűtési rendszerbe.
Megpróbálom letekerve, hátha segít... Az viszont igaz, hogy többször tapasztaltam zuhany stb. után, hogy melegvízhasználat végén játssza ezt a hülyeséget: csap elzár, ott egy pillanatra megáll, aztán újra bekapcsol, és megy a fűtés a csövekbe.
A doksija valahol megvan, csak elő kellene túrni.
Sziasztok! Fég C24 Központi fűtéshez be tudom kötni a Computerm termosztátot? Ha igen, mik a tapasztalatok vele? Kell valamit variálni a kötésekkel? Ha jól tudom, a C24 három vezetékes, a Computerm pedig csak kettő.
Kérlek, ha válaszoltok, dobjatok meg egy privivel, mert elég keveset látogatom a fórumot. Köszi!
A harmadik az a nulla.
A régi termosztátoknál csak az esetleges jelzőlámpához, és az éjszakai üzemmódhoz tartozó ellenálláshoz kellett. Tehát az újba nem kötöd be.
Köszi! Akkor az 1-2-re pedig csak sima rövidzárat ad, és rövidzárnál fűt?
Igen rövidzárnál fűt, de azt hirtelen meg-nem mondom hányas kapcsok...
Köszi, az már könnyen mérhető
Sziasztok van egy saunier duval fas 25 kazánom indirekt tárolót szeretnék a motoros szelepet motorját felraktam bekötöttem ahogy kell és állandóan megy nyit zár már tiszta meleg . miért nem áll meg ?
Talán ha szépen, magyarul írnál, akkor megértenénk, és tudnánk segíteni. Ötször elolvastam, de nem értem.
Szia megpróbálom még egyszer,van egy gáz kazán hozzá egy indirekt tároló használati meleg vízre, kazánon beépítve egy háromjáratú ami vezérli mikor mit melegítsen, radit vagy tárolót a motort nekem kellet berakni bekötni megvolt mindennek a helye, a motornak ugye egyszer nyitni, vagy zárni kellene, de ez kb 6 mp- ként nyit és zár egy kicsi melegvíz ide ,oda.
Ha csak a háromjáratú szelepet raktad bele, az kevés lesz.
Érzékelő a tárolóba, vészkapcsoló a tárolónál, és az elektronika felkészítése a tároló kezelésére hiányzik.
Sziasztok!
Van egy SAVIO GAIA 424A kazánom természetesen olasz! És mikor közeleg a tél kezd vacakolni:- vagyis most azt produkálja hogy engedem a kádba a meleg vizet oké működik, akarok hozzá engedni meleg vizet letilt! Vagyis kigyullad a zavar lámpa.És nagy trükközések hatására engedi újraindítani magát. Nincs valakinek ötlete hogy mi a hibája? Vagy esetleg leírása, alkatrész jegyzéke. Vagy netán kallódó ilyen típusú kazánja? Előre is köszi
Meg van valakinek a FÉG C24 kapcsolási rajza? Köszönöm előre is annak, aki tud segíteni! :yes:
http://www.va-ra.hu/eng/c-24h.html
szia most per pill ezt találtam vagy van a régebbi barna c24 http://www.va-ra.hu/eng/pics/C-24H_users_manual_eng.pdf
Köszönöm, átnézem. Vettem egy digitális Computherm termosztátot, de hiányolom róla a fűtéskori (akár piros) világítást, miszerint megy a kazán. Ezért kell a három ér bekötése, hogy lopjak róla áramot vagy egy glimmlámpa részére, vagy ellenállással ejtve egy piros lednek.
Lophatnék a belső elemekről is, de nem szeretném az élettartamukat csökkenteni. Viszont ami kis láng ikont mutat a kijelzőn, az nekem kevés, mert éjjel nem látom, hogy működik-e?
Most látom, hogy nekem nem is ez a C24 van, hanem még a 80-as évek beli, felül fekete rácsozott, amiben nincs digitális cucc.
Szia!
A régivel ne bajlódj, mert tirisztoros volt, az új meg triakos és az ilyen panelon van. Az utókeringést be lehet állítani a panelon lévő potival.
Én nem utókeringetést szeretnék, hanem a digitális termosztátot rákötni
És emellett a feljövő vezetékből szeretnék valami világítás részére áramot lopni. Ugyanúgy, mint a régi tekerős termosztátnál világított anno a glimmlámpa.
Sziasztok.
Segítséget kérnék FÉG K 24 cirkó javítása ügyében. HIBÁJA:Mind fűtési,melegvíz üzemmódban csak max üzemmódban működik,potmétereket lejebvéve mágnnesszelep beremeg,készülék csattog,leáll. Viszaolvasva a fórumon egyes tipusoknál kondi, ellenálás stb.okozz hasonló hibát. Ehez kérnék segítséget ill. kapcsolási rajzot.
Szia!
Nem félsz, hogy felrobbansz? Fordulj szakemberhez! Egy gázkazánt, még a hozzáértők sem kezdenek el csak úgy tekergetni!
Sziasztok!
Ismét szeretném kérdezni,- SAVIO GAIA kazán ügyben tudna valaki segíteni? hali
Sziasztok!
Beretta Ciao 24kw-os cirkóbank hőcserélőt cseréltem, mert lyukas volt. Sajnos az elektronika is kapott egy kis vizet, de a hiba keletkezésekor azonnal áramtalanítottam és akkor még biztos hogy működött mert villogtak a lámpák rajta. Miután minden a helyére került és be akartam üzemelni meg sem nyikkant. Levettem a panel hátulját és láttam, hogy kiment a biztosíték. Kicseréltem azt és utána amikor bedugom kattan egyet és nem csinált semmit, hanem az egyik dióda el kezd füstölni. A biztosíték ép maradt. Persze csak egy pillanatra csináltam és azonnal áramtalanítottam újból. Látni is lehet hogy melyik az. Gondolom annyi a vezérlésnek. Ha valaki ért ilyennek a javításhoz vagy tudja hogy mit csinálltam rosszul azt kérem segítsen. Természetesen nem ingyen gondoltam. Ha lehet a címemre válaszoljatok: feri.levelei@gmail.com Előre is köszi a segitséget :yes: Feri
Sziasztok!
Keresek egy SAVIO GAIA 424 kazánt alkatrésznek. Ha tud valaki írjon,(alkatrésznek kellene.)
Üdv! A hőcserélő visszatérő oldalán akkor rakódik ki ez a kénes savas szennyeződés vízgőz hatására ha nagy a hőmérséklet különbség az égő és a kazántest között .Magyarul: 60 C alatt egy szokványos kéményes vagy zárt égésterű kazánt nem szabad használni!
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe került a kondenzátor? Meg vagy vele elégedve?
Szia!
A kondi ára kb 100Ft, de lehet, hogy 200Ft volt, már nem emlékszem pontosan, de ilyen nagyságrend. Azóta is tökéletesen működik a kazán, eleinte és is féltem tőle, hogy nem csak ennyi a javítás. (legalábbis remélem még jó pár évet kibír a kazán.)
Sziasztok!
Egy régebbi tipusú FÉG kazánunk van, minap teszteltem a fűtési szezon előtt, hogy minden jól működik-e és azt vettem észre, hogy a szivattyú kikapcsolt állapotban kattogó hangot ad, amit a közelében a csövön érezni is, ahogy kicsit rezeg. Ez normális dolog? A másik dologról, ami érdekel, már olvastam más témákban, miszerint ha lecserélem a régi MMG-s termosztátom egy pl: Q3-ra, akkor elég két vezetéket bekötnöm a három helyett. Itt is az előbbi dolog aggaszt, mert mikor megnéztem, hogy melyik a fázis, az egyikben valóban volt áram, egyikben nem, a harmadiknál pedig ugyanaz a villogás volt a fáziskeresőnél, ami a rezgésnél is. Lehet, hogy valami nem jól van bekötve a kazán vezérlőjénél? Egyébként működik, tehát be-kikapcsol és megy is a szivattyú. Előre is köszönöm a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |