Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1357 / 3614
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ugyanmár! Nem figurázom ki, csupán heherészek. Mindenki tudja, hogy elírás...
Van egy jó hírem! Most, tél közepén, elkezdett virágozni a naga jolokia-m. Hurrá...

naga.JPG

(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Jártam már így... Egyszer találtam egy pénztárcát. Hazáig latolgattam, hogy miket fogok venni a talált pénzből. Ha jól emlékszem a forma1-es autó és az űrhajó között jártam éppen mikorra hazaértem és kinyithattam. A következőket leltem benne:
- 1 lei
- egy darab spárga
- egy patyolatos tisztítós szelvény (kb ezer éves)
- zsebpiszok
- egy gemkapocs
Mondanom sem kell, hogy aznap délután nem voltam felhőtlenül boldog.
(#) Gafly válasza vicsys hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Én a múltkor meg egy ezrest találtam a villamoson pénztárca nélkül. Ez valamivel jobb eset...
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szia Köbzoli.

Annyi volt a probléma (és nemigen akart elhárulni), hogy egyszer van maga a link:

http://www.hestore.hu/kat_88.html?parA[]=521

Itt található a kérdéses információk, a navigációs parancsokkal végén, és ebbe szólt bele a hobbi motorja mert bizonyos karaktereket figyelembe vett fölöslegesen.

A hobbi linkje:"url=http://www.hobbieletkrnika.hu]Link[/url"

Amit linkelni akartam:

"url=http://www.hestore.hu/kat_88.html?parA[]=521]Link#2[/url"

Mivel a motor figyelembe veszi a "[", "]" jeleket, ezért a következőképp torzul a link:

A Link#2 név helyett, =521]Link#2 a Linknév, és a maga a link is torzul mert a következőképp hajtódik végre:

http://www.hestore.hu/kat_88.html?parA[ és pont lemarad az utolsó paraméter a ]=521.

Végül a példa a jelenséggel felvértezve:

=521]Link#2

A probléma, hogy "[","]" jeleket bármilyen sorrendben beírhatom, mert így is úgy is végre hajtódik,
az az ez egy baki.

Sziasztok fórumtársak, rohanok dolgozni. :integet2:
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Na Te se kérdezed meg legközelebb Tőle.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

"Öreg modi is megnyalná az LCD-t" tartja egy régi HE-ás mondás, amit most találtam ki.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ampi arra akart kitérni, hogy amit Te linkké alakítottál nem lett jó. Nem arra mutatott amire Ő szerette volna. Ezért is csináltam belőle tinyurl-t...
Tudod mit? Maradjunk a csajoknál.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Milyen igaz!
Látod, milyen áhítattal fogadott, amikor meglátott engem?
Szó szerint ezt mondta: Ahhhhh... Legközelebb a fejed hagyod el, bébi. Na gyere most ki...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 14, 2010 /

Tessék a csajok lett a téma és erre mi történik?
Eltűnik mindenki.
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Elmentünk csajozni...
(#) Georgee hozzászólása Szept 14, 2010 /

Végre itt lehetek az oldalon, kicseréltem a kismegszakítót (60-70-es években gyárthatták). Sajnos nem tudtam lefotózni ezt a villanyászati remeket, a fázis és a nullavezető összeégve (a két kábel egybe). A fázis vezeték kb 3 cm-en szigeteletlen volt, és úgy ment a kismegszakítóba. Kiváncsi lennék rá, hogy amikor a házat építették, a villanyszerelő mennyire volt ittas állapotban
(#) titi hozzászólása Szept 14, 2010 /

Hali!
Használ valaki külső vinyót eSATA porton keresztül?
Van egy ilyenem, de nem tiszta számomra, hogy ki, ill. bekapcsolni csak a gép kikapcsolt állapotában lehet-e? A lényeg az lenne, hogy ha be akarom kapcsolni, akkor előbb ki kell-e kapcsolni a PC-t?
De gondoltam arra is, hogy a PC tápból nyerném számára a tápot, és akkor nem kellene nekem kapcsolgatnom.
(#) Ricsi89 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Mi nemrég alakítottunk át egy helyiséget szobának, ott a falban kb 1mm-re a vezetéktől fúrták fel a fűtéscső tartóbilincsét. Nagy szerencséje lehetett a csávónak, aki fúrta.
(#) tiggersoft válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Elméletileg már a SATA1 is tudta az un. Hot Swap funkciót. Ez annyit jelent, hogy menet közben le-fel catlakoztatható mint egy USB-s cucc.
Sajnos alaplap és driver függő, hogy működik-e, de a vinyók mind tudják ezt a funkciót.
(#) titi válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

A lap egy Asus M2V. Szóval elvileg semmi leválasztás meg ilyesmi, mint az USB esetében? Hanem csak simán lehúzom?
szerk: Ja, és lényegében én akarom a csatlakozást megszüntetni, hanem csak a vinyót kapcsolom ki/be.
Erre is érvényes a Hot Swap?
Azért értetlenkedek, mert pl. telefonoknál az SD kártya leválasztása úgy működik, hogy az eltávolítás pillanatában a proci a kártyafoglalat kapcsolójától kap egy jelet, melyből tudja, hogy a kártya eltávolításra kerül.
Vagy ugye az USB esetében az adatvonalak hamarabb megszakadnak az eltávolítás pillanatában.
Tehát itt nincs a csatlakozó hasonlóan kialakítva? Nem baj, ha csak a táp szűnik meg?
(#) KTobi válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

No ez eSATA, az rögtön beköti. Mintha, benne lenne a gépedben. Nem pontosan, de majdnem, picit lassabb a hosszabb kábel végett.
Sokkal gyorsabb lesz, mint ha USB használnád. Egyszer próbáltam működő gépnél csatlakoztatni a HDDt, lelőtte magát. A táp rosszul kezeli ezt az áramlöketet, még feltölti a kondenzátorokat. Használok eSATAn HDDt de csak backupra, és kikapcsolva bekötöm, használom, kikapcsolom, és akkor kötöm ki.
(#) Stadi válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nálam simán lehúzva, bedugva menet közben működik a dolog. Persze nyilván nem akkor, mikor épp használod a vinyót (vagy valamilyen program használja). KTobi hsz-ára reagálva, az én vinyóm külső tápos, nem a gépről megy.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nekem sajnos egyszer már sikerült keresztül furni a vezetéket, érdekes volt
(#) tiggersoft válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Hacsak éppen nincs használatban...
(#) titi válasza Stadi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Igen, ez is külső tápos, ezért kérdem, mert folyton kikapcsolom, hogy amikor nem megy a gép, minek legyen áram alatt, aztán meg elfelejtem bekapcsolni. Már akkor jut eszembe, amikor megy a gép.
(Közben az előző Hsz-em is szerkesztettem.)
(#) titi válasza KTobi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Én viszont nem csak mentésre használnám. A kikapcsolás lényegében nem is érdekes, inkább a be. A miértjét most írtam Stadinak.
(#) szamóca hozzászólása Szept 14, 2010 /

Srácok ez víruska, vagy képkártya?

Jajjj.JPG

(#) Georgee válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Én vírusra tippelek, ha jól tudom a print screen nem egyből a videókariról lopja le a képet, de javítsatok ha tévedek!
(#) titi válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ez egy pofás "kis" erősítő, de miért ilyen rossz minőségű képet tettél fel róla?
(#) tiggersoft válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Videókártya memóriahiba.

Komolyan, ez nem a videókártya memóriahibája?
(#) Georgee válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Fenébe, akkor tévedtem
(#) titi hozzászólása Szept 14, 2010 /

Jaj! Elfelejtettem megköszönni a korábbi kérdésemre adott válaszokat!
Köszi mindenkinek!
(#) szamóca hozzászólása Szept 14, 2010 /

Köszi a válaszokat. Már több mint 2 éves az XP-m is, a képkártyán meg nem megy a venti már jó pár hónapja, ezért azt hittem túlmelegszik. Mostanság kezdte el ezt produkálni, de újraindulásnál jó megint egy darabig.
Akkor most vehetek AGP-s kártyát valahonnan.

Javítsd meg a ventit, lehet valóban túlmelegedik...
Következő: »»   1357 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem