Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor hasznosítása
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gaben62 válasza robinson hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Az elektronika nincs sehogyan programozva, az a Li-cellák feszültségét, áramfelvételét, leadását méri.
Valamint a gyártók nem évben adják meg az élettartamot, hanem töltési/kisütési ciklusban kifejezve.
Előfordulhat hogy az eredeti laptop akku kibír 1200-1500feltöltést, az utángyártott meg csak 900-at.
De volt már olyan is,amikor az eredeti laptop akku csak 3évig bírta,úgy 900-1000töltést,míg az utángyártott jobb minőségű,túl van az 1200-on, és még most is leadja,eredeti kapacitásának 90%át.
A notebook 3óra 20percet üzemel vele.
(#) lanti válasza gaben62 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A programozott akku halálhoz szólnék hozzá. Texasnak van pár okos kis cuccosa köztük egy akku élettartam számláló is ez a 2568. állapotváltás után a kimenetét alacsony szintre viszi, és azt jelzi a laptopnak hogy az akku halott csere!
(#) Sebi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Zolikám, ez nem a mi világunk...
Nagyon is elképzelhető a megoldás, ahogy nem fogadja el a printer a "lejárt" de új patront (ami a gépben is "meghal" bizonyos idő elteltével. Sok háztartási gépben ott a processzor, ami indításokat vagy üzemórát számlál, így tudja "hibásnak, halottnak" mutatni magát, mint a felrúgott szarvasbogár...
(#) a6futand válasza Sebi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Ajánlanék a témával kapcsolatban egy filmet. Magyarul ugyan csak felirat van hozzá, de szerintem igen is érdemes megnézni. Nagyon érdekes.

Elég szomorú, hogy merre felé halad kis világunk.

http://www.youtube.com/watch?v=D0oxtvpn1ow
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem