Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   107 / 1138
(#) mizsei.robi válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
A gyári XP drivert raktam fel hozzá a neve : HP PrecisionScan LT Software
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Ja még olyan HP nyomtatóról hallottam ami pl csak ie6 ig volt hajlandó működni vagy legalábbis a szoftver valamelyik része mert magát a szoftvert annyira integrálták a windowssal hogy az IE7 re váltáskor nem volt jó neki az új ie... gondolom valami beépített rutinokat használtak...

Próbáld megkeresni mondjuk hogy SP3-at támogat-e...pl azzal talán az ie7 is települ úgy tudom...
(#) trabi007 hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy a gépemen ami eddig AGP-s videokártyárol ment, most nem hajlandó semmit csinálni egyel sem, csak ha egy PCI-ost rakok bele akkor van kép , a bisban semmi nem lett elállitva vagy letiltva azt tudom, de a hibára nem tudok rájönni ha valaki esetleg segítene az nagyon jó lenne, előre is köszönöm.
(#) marcall válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Üdv!
Nem hiszem,hogy a Biosban elállítottál volna valamit mert VGA-nak azt sínt használja ami éppen aktív!
Szerintem próbáld megy egy másik AGP-s kártyával vagy a te kártyádat próbáld meg máshol!
Ha máséval nem megy akkor lehet a sínnel van gond!
Esetleg próbáld meg "kitakarítani" sűrített levegővel vagy fültisztító+tiszta alkohol!
Van valamilyen jelenség amikor az AGP sínt használod!?
Sípjelekre gondolok!
De egy BIOS resetet is meg lehet próbálni!
üdv marcall
(#) dangermind1 válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Ha régi az alaplapod és valamiért visszaállt a bios akkor könnyen előfordul, vagy esetleg nem próbáltál jumperolgatni valamit az alaplapon? A biost a DEL gombal tudod előcsalni átlagban, de van amikor F2 billentyű.
A legrosszab variáció hogy behalt a vidókarid
(#) belfi2 válasza trabi007 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Hali! Nem biztos hogy át kellet állítani lehet hogy lemerült az elem és ha ki volt húzva a gép, akkor alapra állt a bios.Javaslom nézd át a BIOS beállításokat.De ha már itt tartunk valaki tudna ajánlani egy PCI-os videó karit ami úgy viselkedik mint egy AGP-s.Nem expressz hanem régi típusú olyan aminek van saját memóriája legalább 64 Mb.És hogy hol lehet beszerezni?
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Az a legritkább aminek 64 Mb ramja van. 16 megásnál nagyobbat nemigen találsz . Dugig vannak a bontók effélével.
(#) Dave87 hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
Sziasztok! Van egy kis gondom... 3 vinyó van a gépemben. 1db 160GB-s és egy 250GB-s ATA és egy 160-as SATA. Win7 telepítés után eltűnt a SATA vinyó. A BIOS látja, de a windows már nem. Szerintetek mi lehet a gond? Magát az eszközt nem látja a win, így még betűjelet sem tudok hozzárendelni...
(#) kadarist válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Sajátgépre jobb gombbal-->kezelés-->lemezkezelés. Itt tudsz meghajtókat hozzáadni a rendszerhez. XP-nél így van, tudtommal Win7-nél is.
(#) greatman válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Alaplapi driverek fent vannak? Ha nem látja a SATA vezérlőt, akkor nem a HDD sem. Attól, hogy Win7, még nem természetes a SATA driver megléte. Főleg mint a szavaidból kivettem, valamelyik IDE vinyóra telepítettél, így a telepítés közben nem biztos, hogy észrevetted a driver hiányát..
(#) marcall válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
A telepítéskor leformáztad és most a win nem lát rajta partíciót!
2 megoldás van a dologra(ha nincs valami gond a HDD-vel)!
Az egyiket már kadarist vázolta!
A másik meg vissza a win cd erről bebootolni és beállítani a partíciókat ill. méretüket!
(#) Dave87 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
kadarist: sajna ez nem fog menni, mert magát a hardvert nem látja a win7... a partition magic sem látja w7 alatt, csak ha WinXP PE-ről bootolok. Akkor meg full hibásnak írja mind a három vinyót. Szóval valami nagyon meg van kavarodva. Valahogy meg kellene oldani adatvesztés nélkül, mert nem tudom mire lementeni a dolgaimat. Megpróbálom ezt a sata vezérlős dolgot, de furcsállnám ha az lenne a baja, mert eddig tökéletesen működött mindenféle vezérlő nélkül. Kösz a segítséget mindhármódoknak! Majd jelentkezem. Jaj mégvalami! Telepítéskor nem lett leformázva az a partició amit nem látok. Egyedül a rendszerpart. lett formázva.
(#) marcall válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
üdv!
indítsd el boot lemezről aztán válaszd a recovery consolot és próbáld megjavítani a HDD-t!
mondjuk ezzel a paranccsal: chkdsk
Hátha sikerül helyrehozni a hibát mert lehet nem hardveres!
(#) belfi2 hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
Sziasztok! Most A Flash Player miatt szeretném kikérni a véleményeteket.Az a problémám hogy akad a lejátszás.A legújabb lejátszó van feltéve Firefox böngészővel de nem tudok egy videót sem normálisan megnézni annyira akadozik.A gép:2GHz proci 768Mb RAM Nvidia MX440 128Mb videó kártya.A proci a lejátszás alatt 100%.on van.Van valakinek valami ötlete?
(#) marcall válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Üdv!
Hú egy kis nosztalgia!
Az volt az első "jobb" VGA-m!
Na viccet félre téve nem lehet driver gond!?
Driver fent van!?
Próbáld ezt a drivert!
DRIVER MX440
Divx-eket viszi rendesen nem akadozva!?
(#) belfi2 válasza marcall hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Hali!
Ha jól láttam az amit belinkeltél az 9x és nem XP.A gépen lévő videók tökéletesen működnek.csak a flash videók akadoznak de azok nagyon.Azért köszi.
(#) Retskaszni válasza didyman hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Ez megvan: USB\VID_0C45&PID_613C\5&192F622A&0&1
Mit lehet ezzel kezdeni?
(#) marcall válasza marcall hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Lehet elnéztem!:$
Próbáld meg egy másik böngészővel pl. Opera!
(#) Kovidivi válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Nekem is hasonló konfigom van, csak integrált videóval.
A beágyazott flv fájlok nálam is szaggatnak, de ha leszedem, és pl. anyflv playerrel nézem, akkor megy rendesen. Próbáld ki szerintem.
(#) belfi2 válasza marcall hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
A legtöbb oldal amit használok FireFoxra van optimalizálva így nem igazán jó nekem az Opera.
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
A Neten barangolva rájöttem hogy ez nem csak nekem probléma.de igazi megoldást nem találtam sehol.Mindenki csak az fújja hogy cseréljek Flash lejátszó programot.A NEt-em 6Mb-es de az első csak 1Mb-es volt de az sem akadozott ennyire.
Most Ismét belenézve valamit változott mert a proci csak 66%-on fut, és nem is akadozik.Nem értem ezt az egészet.
(#) belfi2 hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Más.
Ma turkáltam az eszközkezelőben, és észre vettem hogy az elsődleges IDE csatorna csak UDMA 4 en fut. Na mi lelte a merevlemezt, gondoltam, majd meg néztem. Semmi baj csak, rosszul raktam össze,mert a CD ROM ment róla, nem a merevlemez.BOOT sorrend viszont HDD 0-ról indult ami ugye az elsődleges IDE csatorna.Akkor miről indult be a PC?Ez már lassan egy X(P) akta lesz.
(#) CsemanAttila hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!

Olyan idegesítő gondom lenne, hogy mikor bakapcsolom a gépet, nem lép be egyből a wondows-ba, hanem feljön egy kis ablak ahol felhasználónevet és jelszót kér. (nincs jelszó) Le okézom ezt az ablakot, és csak ezután lép be. Tud valaki segíteni, hogy hogyan lehet ez kikapcsolni? Előre is köszönöm!
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Start menü, futtatás: control userpasswords2, megjelenő ablakban pipa ki a felhasználónevet és jelszót blabla elöl, majd beírod a felhasználóneved és a jelszót aztán oké.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
A HDD0 nem fizikai pozíciót jelöl (az az IDE0 lesz), hanem a logikailag legelső merevlemezt.
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Mert az Opera és a róka által használt flash beépülő egy sz.r. Az IE-hez írt activeX vezérlő sokkal alacsonyabb CPU-használatot ad, érdemesebb régi gépen ezért IE alól nézni jutyúkot is.
(#) szilva hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Az öcsém laptopjában kezdi teljesen feladni a DVD író. Egy Toshiba L40-ről van szó, amibe (ha jól láttam a neten) még nem SATA-s optikai drive kellene. Hol lehet manapság ilyet venni, lehetőleg újonnan? Jó lenne, ha kb. 2 héten belül lehetne szerezni egyet, mert szülinapja lesz, és most ez lenne a legpraktikusabb ajándék neki. Tud valaki ötletet adni?
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Értem! Tehát ha Én a HDD0 adom meg első BOOT eszköznek az lényegében mind egy melyik IDE csatornán van.Eddig a HDD0 az Elsődleges IDE Mesteren volt csak én rossz csatlakozót dugtam be és átkerült a Másodlagos IDE Mesterébe .Itt kavartam be egy kicsit.De így már megvan.
Köszi a kiigazítást.
(#) neutrox hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
ASUS K50IJ. Win7 el. néha kék-halál, le ment a memóriát és újraindul. eleinte azt hittem hogy a hangkártya számol félre és azért mert akkor jelentkezett a gond amikor zene ment, de nem az volt. Az után a flash re gyanakodtam ugyanis a legtöbbször youtube videó közepén fagyott le, de nem az volt. mindent frissítettem amit lehetett de nem oldotta meg a problémát. de végül rájöttem hogy az internet okozza... pontosabban a wi-fi. a gép közelében ugyanis több hálózati ajzat is van (én azokra gyanakszom) most vezetéken jön a net és eddig nem volt problémám de azért mégis jó lenne valahogy megoldani a dolgot... van valakinek tanácsa? vagy lehetséges egyáltalán az hogy a wifi okozzon kék-halát?
(#) eSDi válasza neutrox hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Üdv!

Nekem egy Acer notim van, az is csinált ilyesmit, csak az a kártyaolvasóra javult. Mikor eltávolítottam a tálcaikonnal, majd kivettem, egyből jött a kék halál. Csodálkoztam is, hogy 64bit-es Windows alatt is sikerült kék halált produkálni (eddig még nem láttam...). A problémát az oldotta meg, hogy megkerestem hozzá a legújabb driver-t. Persze ez nem az Acer oldalán volt fent, hanem a kártyaolvasó gyártójánál. Szerintem nálad is valami ilyesmi okozza a gondot.
Következő: »»   107 / 1138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem