Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   112 / 1154
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Hali!
Mint említettem most kifogástalanul működik a maradék ram-mal, mind a két slotban.Nem "kékhalál"-al állt le hanem már az asztal bejelentkezése kor. Észre vettem hogy a procihűtő egyik rögzítő pecke letört és lehet hogy túlmelegedett a masina javítottam minden OK.Köszi ptesza
(#) belfi2 válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia!
Szerintem a böngésző csinálja (IE).
Fálj/kapcsolat nélküli munka pipa kivesz.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Örülök, hogy minden pöpecűl sikeredett.

További kellemes pákászást.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Köszönöm! Viszont!
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Ez meg is volt.

Kapott egy új kondi készletet a Sound Blaster CT2290 -es hangkártya.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 20, 2010 /

Sziasztok!
Észrevettem egy hibajelenséget a laptopomnál. Nem nagy gond, de lehet akár egy hiba előjele is. A képen látszik minden. Először a hiba.jpg képen látható csíkok jelentkeznek, majd frissítés után eltűnnek. Attól tartok, hogy valami videokártya -memória gond lehet... Remélem nem. Vagy csak driver gond lenne? Köszi!
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Nem is feltétlenül driver gond. Inkább a Windows problémája ez, mindenesetre én számtalanszor találkoztam már ezzel a jelenséggel.
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia.

Semmi probléma nincsen.

Ez egy "erőforrás takarékos" megoldás, ami csak annyit jelent hogy bizonyos időközönként frissül az asztal teljes tartalma (illetve az a lefoglalt memória terület mindig ahová a rajzolás történt, pl egy üzenetpanel megjelenítése), hogy ne terhelje a rendszer fölöslegesen, főleg ha semmit szinte nem is használsz az asztalon, vagy legalább is azon a rétegen ahol az ikonok megjelennek.

Ez egy gyenge gépnél, igen nagy problémát jelentene ha nem így lenne sajnos, viszont a mostani erősebb gépeknél, ez gondot nem jelent. Azt nem tudom hogyan lehetne automatizálni, hogy bármilyen asztali műveletnél frissítse az asztalt (vagy is a teljes memóriaterületet). Jelenesetben az F5 funkciógombot nyomd meg ha ilyet látsz és lefrissül az asztal (és az összes megjelenítési réteg).
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 20, 2010 /

Ha már ebben a topikban jártam volna egy érdekes hibajelenségem.

A probléma a következő:

Ha audio tartalommal bombázom a hangkártyám, az meg is szólal, és "tökéletes" is, mindaddig amíg egy megszakításkérelem nem érkezik, és fel nem függeszti a kártya működését. Olyan mintha nem pufferlene adatot a hangkártya, mert a hang is teljesen kiesik szinkronból.
Hozzáteszem ez a képmegjelenítésre is igaz, amikor húzom az ablakot, akkor amikor a hang is "beszakad" akkor az ablak sem moccan.

Eléggé idegesítő tud lenni böngészőben, de leginkább akkor amikor egy alacsony szintű megszakítás érkezik.

A konfiguráció hardveresen nem változott meg, már négy éve így használom, de a probléma csak mostanában jött elő.

Feltételezem, hogy a megszakítás kezelésben van a hiba, csak az jó kérdés hogy mi okozza ezt a hibát.

Érdekesség kedvéért leírom a konfiguráció jelentősebb részeit:

ASUS P5B deszka
2X1GB DDR2 800Mhz -es RAM modul
Dual Core Core 2 Duo 2,4Ghz CPU

Hangkártyát (még) külön nem használtam, egyenlőre csak az alaplapit használom.

err_.mp3

(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Köszönöm a válaszokat. Csak megijedtem, mert egy gépemnek elszállt a videokártyája, és ott hasonló jelenségek voltak, csak hatványozottan durvábban. 640x480x8bit-en meg tudta jeleníteni az asztalt, viszont lila csíkok voltak sok helyen.

Szívesen.

A lila csíkokról csak annyit, hogy az a VRAM tipikus hibája okozza.

Ha egyenként cseréled a RAM -okat és teszteled a videokártyát akkor biztos, hogy tovább fog működni rendesen.

A PCI os kártyámnak ugyan ez volta problémája, igaz ott egy kicsit könnyebb volt forrasztatgatni a memóriákat.

Ami gépre utaltam az előbb, az egy fujitsu laptop alaplapra integrált videókártya volt

Értem.

Csak függőleges lila csíkok voltak, és semmi más?

Látható volt rajta a kép? Mármint arra gondolok, hogy ugyan úgy láttál mindent, csak ott volt pluszként egy pár sor lila csík.

ebben az esetben is a külső memória csipeket érdemes cserélni.

A következőképp vittem véghez a feladatot:

Lecineztem a lábakat, és mind a két oldalt melegen tartottam, míg el nem tudtam taszítani az ic -t.
Ezután csipesszel kiránt.
Ezután lecinezem, majd ónszívóval leszedtem a fölösleget.
ezután jöhet rá az ic, némi fogyasztószer, és csak rá kell melegíteni a lábakat.

Ezután izzítottam és készen is voltam.

Ez egy ATI radeon 9550 -es 256 megás videokártya volt.

Mára pihenőt rendelek el, jó éjt mindenkinek.

Néha bejött a kép, aztán véletlenszerűen lefagyott, máskor meg nem is volt kép egyáltalán, viszont a gép felállt. Tehát a videókártya és/vagy a memóriával volt a gond. Próbálták már javítani, de nem sok sikerrel...A javítást az nehezítette, hogy egy laptop alaplapról volt szó, integrált BGA tokos videóprocival... Azóta már jártam pár kört, cseréltem is már javított lapra 3x, de egyik sem volt tökéletes (hűtés nem ment, aztán nem megfelelően ment, a harmadik pedig a 20. bekapcsolás után már be sem kapcsolt...) Azóta eladtam a laptopot alkatrésznek, a rossz alaplap meg pihen...A kék LED-ek még jók lesznek, meg a kondik Egy asztali gép videokártyáját azért egyszerűbb javítani szerintem.
(#) coyote55 hozzászólása Okt 21, 2010 / 1

Nos, ha már szóba került a videókártya: most képeztem át magam torkos bociba egy ATI Radeon 9600PRO kártyával kapcsolatban...
A hibajelenség: bekapcsoláskor a képernyőn furcsa karakterek jelentek meg, néha színesben, néha nem, az XP logójában függőleges fekete csíkok, a háttérkép - nincs jobb kifejezésem rá - "szőrös" volt.
A kártya szemrevételezésekor találtam három púpos elkót, gondoltam egy csere megoldja a problémát.
Kicseréltem olyanokat is, amelyek még nem voltak púposak, visszatettem a gépbe, és kiderült, hogy semmit sem ért, amit csináltam. Illetve ez így túlzás, a boot, illetve a POST alatt színes, vagy olvashatatlan karakterek már nem voltak láthatók, de látványos javulás nem volt.
A nagyobb felbontásoknál bizony becsíkozódott a kép, az XP logó is maradt csíkos, és szép, szaggatott függőleges kék vonalak vannak a monitoron...
Én RAM-hibára gyanakszom, de annak javítására már nem vállalkozom, de a kefét eszem, hogy a "könnyen" javítható kártya így kitolt velem!
A hűtőbordát, ventilátort átnéztem, a GPU nem melegedett túl.
Esetleg valami egyéb ötlet (a kukán kívül!)?
(#) abcdabcd válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Egy olyan ötletem van, hogy próbáld meg másik monitorral, ugyanis nekem van egy kártyám ami elég megmagyarázhatatlan de csak az állandóan használt monitorommal produkál bootoláskor mindenféle "tiritarka" színes képernyőket csíkosakat, aztán meg teljesen jól működik, viszont ugyanez a kártya másik monitorral (kb 3 fajtával 2képcsöves 1 lcd) egyikkel se produkált ilyet többszöri tesztre se, a monitor amelyikkel meg csinálja másik kártyával szintén nem csinál ilyet, többek között azzal se amelyikkel már egy pár éve rendszeresen használom... Viszont hogy neked win alatt is előjöttek ilyen dolgok lehet tényleg ram hiba, vagy esetleg még másik monitorkábellel próbáld meg...
(#) coyote55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ez a kártya cimborám gépéből került hozzám, abban ugyanazt produkálta. Másik gép, más monitor, más kábel...
A három púpos kondi bevitt az erdőbe, azt hittem némi forrasztással megúszom a dolgot, de hiú ábránd volt, égek most rendesen...
(#) _ampervadasz_ válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ez bizony tipikus RAM hiba. Sajnos túlságosan átütött egy jó pár FET azért van a probléma.

Ha cseréled egyenként a RAM modulokat akkor kiderítheted hogy mi a probléma.
(#) coyote55 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Az tuti, hogy én nem fogom cserélgetni a beforrasztott memória IC-ket, maximum az általam berakott kondikat szedem ki, mert az még jó lehet bárhová...
(#) jancsi8511 hozzászólása Okt 21, 2010 /

Sziasztok!
Nemrég vetem egy 1Gb-os geforce videokártyát aminek van valami "XFX" driver-e.Lehet hülye kérdés de mi ez az Xfx??
(#) coyote55 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ez: http://****.***/

Link kérésre eltávolítva.
Frankye
(#) abcdabcd válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Bocs de szerintem ez nem jó cím eléggé "álkeresős" kinézet ahol az ember kattingat, hogy "mennyi érdekes oldalra lehet itt bukkanni", de jobb esetben ugyanoda jut vissza csak közben "egy pár reklámoldalt" meglátogat...
(#) belfi2 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Google a barátod!
Bővebben: Link
(#) coyote55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Én csak arra válaszoltam (volna), hogy mi az "XFX"...
Nem drivert akartam linkelni, hanem csak a cég honlapját.
Nem értem a felzúdulást, de ez legyen az én bajom.
Bocs, ha valakinek ezzel beletapostam a lelkivilágába, legközelebb nem linkelek, hanem ajánlom a Google segítségét.
(#) abcdabcd válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 22, 2010 / 1

Lehet régen ez a cég honlapja volt de most nézd meg mi az ami azon a címen van amit linkeltél egy sablon kamu oldal, olyan, mint ami pl ha "híres" webhelyek nevét elgépeled 1-1 betűvel jön be, ilyen címekre szoktak ilyen kinézetű weboldalt regisztrálni olyan témákkal "mintha ott lennél ahova akartál menni" ha nem figyelsz átvernek... Nem ellened irányult amit írtam!

Esetleg inkább erre gondoltál, bár én nem tudom mi pontosan ez az xfx...
(#) coyote55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Igazad van...
(#) jancsi8511 válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Hát bocs ha miattam volt ez a kis incidens!!
A driver-e nekem is megvan,csak nem tudom mit is csinál ez a gépen.Mert google-al én is találtam róla egy hektár dolgot de nem derült ki mi ez.
(#) belfi2 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Az XFX egy számítástechnikai gyár úgy mint Pl: ATI;ASUS.Ez is gyárt mindenféle terméket így videó kártyát is.Úgy kell elképzelni mint a Suzukit.Japán autó Magyar bedolgozás illetve gyártás, csak neki van hozzárendelhető márkaneve.(XFX Radeon;Geforce Radeon ;ATI Radeon) De ha nem jól tudom javítsatok ki
(#) coyote55 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Valószínűleg az XFX változtatott valamit az adott videókártyán, a referenciához képest, és bár a kártya működik a hivatalos GPU gyártó driverével, a kártya maximális tudásának kihasználásához van szükség a külön driverre.
Elképzelhető, hogy te használat közben nem is veszed észre a különbséget, de telepítsd fel!
(#) orizon válasza Placi84 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Kábel helyesen van csatlakoztatva az alaplap és a vinyó közé? Van ugye a kábeled, ami három részre van osztva. Sytem Board, ez megy az alaplapi csatlakozóba /általában kék színű ez a csatlakozó/ ez a hosszabb távolság a középleosztástól amipedig a másodlagos vinyót hivatott kiszolgálni már ha egynél több vinyót használsz. A Primary Master vagyis az elsődleges csatlakozás a kábel másik végén található ez csatlakozik a vinyódhoz. Szóval a középleágazést ne használd ne dugd be sehová ha csak egy vinyót használsz. Én egyszer fordítva kötöttem a kábelt a laphoz, volt is belöle probléma. Remélem jól írtam a dolgokat..
Következő: »»   112 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem