Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Processzor csere

Témaindító: csonthulye, idő: Szept 30, 2006
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Stefan válasza GDR hozzászólására (») Okt 2, 2006 /

nekem is hasonló a gondom AMD2000+ proci 1,67 en kene mennie de egyszerűen nem bírja.. állandó kékhalál.... csak defaulton indul
(#) infokeres hozzászólása Feb 9, 2010 /

Milyen processzor kell a távadóba?
(#) Zseni hozzászólása Okt 22, 2010 /

Sziasztok.Ezt a procit cserélném erre.
Mit szóltok müködni fog?
Mert elsö próbára be sem kapcsolt a gép csak világított minden.
Mi lehet a hiba jó ez igy együtt ?
köszi
Tehát a teljes képben látható procit cserélném a másikra.
(#) Zseni hozzászólása Okt 22, 2010 /

Mégegyszer hogy egyszerübb legyen :
Ezt "http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27194 "
Cserélném
Erre "http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27169 "
Mire figyeljek ha ez igy nem jó mit kell nézni két proci között?
Itt vannak a külömbségek de ez látszólag semmi vagy még is?
-http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27194,27169,--
(#) laszlokunstar válasza Zseni hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Nem biztos, hogy menni fog.
Nézd meg az alaplap leírását a gyártó honlapján.
Órajel: régi 66 MHz, új 100 MHz, feszültség régi 1,7, V, új 1,5 V !!!
(#) Zseni válasza laszlokunstar hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

értelek de ez még igy is kinai.
Ez csak azt mutatja hogy az ujj nak több MHz ja van Meg energia takarékosabb?!
Itt van!
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27194,27169,

Milyen alaplap? Ki gyártotta? Pontos típus kell. Gyártó honlapján kjeresd az alaplapod "CPU support"-ját.
(#) Zseni válasza laszlokunstar hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

na azt nem tudom anélkül biztos nem megy a biosz ban nem kell átálitani valamit?

Alaplapja válogatja. Van amelyiken ebben az időkben még jumperrel lehetett állítani, van amyiken biosban, de ha nem támogatja a CPU-dat elfüstölhet. Ha a jelenlegi CPU-val megy, Aida-val, vagy Everesttel nézdd meg az alaplap pontos típusát, s utána keress rá a CPU supportjára.
(#) Zseni hozzászólása Okt 23, 2010 /

Na Helló meg van az alaplap tipusa:
http://www.stockinthechannel.com/p/D9820-60007-Motherboard-1GHz-Air...5.aspx
szerintem ez segit de nekem nem igazán!
köszi
(#) potyo válasza Zseni hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Amit be akarnál rakni, az a Tualatin magos procik közül való, azok meg hiába voltak azonos foglalattal, nem mindegyik alaplapban működtek. Esetleg próbálj meg BIOS frissítést keresni az alaplaphoz, hátha utána hajlandó lesz működni vele. De én nem fűznék sok reményt hozzá...
(#) hege88 válasza potyo hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Sziasztok!

Állítólag a régi XBOX-ban (XBOX Classic) egy kutyaközönséges 766 Mhz-s Pentium III-as proci van.
Lehet ezt a kütyüt cserével "tunningolni"?
(#) potyo válasza hege88 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Ki kell próbálni. Első körben egy ugyanolyan maggal rendelkező (766MHz-es P3 az Coppermine volt, ha jól emlékszem), de más órajelű procit kellene belepróbálni, hogy mit szól hozzá. De nekem van olyan gyanúm, hogy le van tiltva a dolog és nem fog menni...
(#) PetAd válasza hege88 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szerintem az a proci BGA tokozású és a lapra van forrasztva, nem hiszem, hogy foglalatot tettek volna a lapra ha úgyse lesz cserélve. Másrészt nem sok értelmét látom a gyorsabb procinak ha a játékoknak tökéletesen elég az ami benne van.
(#) dejoe hozzászólása Okt 15, 2013 /

Ugy látom halott a topic, de azért megpróbálom.
Processzort csrerélnék. A régi Intel® Celeron® Processor 1.70 GHz, 128K Cache, 400 MHz FSB, az uj Intel® Celeron® D Processor 330(256K Cache, 2.66 GHz, 533 MHz FSB
Az alaplap fogadja az ujat is természetesen, viszont amiért aggódom a tápfeszültségük.
A régi 1,7 volt, az uj 1,4 voltot igényel. Ezt nekem kell beállitani a biosban v. automatikusan történik v. esetleg mást is kell állitgatni?
Segitségeteket köszönöm.
(#) Ktulu válasza dejoe hozzászólására (») Okt 15, 2013 / 1

Nézz utána az alaplap gyártójánál, hogy támogatott-e az új processzor.
Általában feszültség problémák nem léphetnek fel, mivel standard fesz. tartományok vannak azonos CPU foglalatoknál. A processzor a VID lábain utasítja az alaplapi fesz szabályzókat a szükséges feszültségek előállítására. (478 -nál 1.10-1.85V)
(#) dejoe válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Alaplapom:
Mercury KOB P4X400 NDSX amely támogatja a Processors- Socket 478 supports the Intel Pentium 4 processor (478pins)supporting front side bus (FSB) speeds of 400/533 MHz.
Tehát szerintem támogatja.
Egyébként már beletettem, de nem lett jó. Bekapcsolás után ventillátor elindult, monitor nem, piros LED folyamatosan ég, ennyi. Vissza a régit ezzel ismét jó.
A vaterán vettem a másik procit, valószinü hibás, mert a lábak is össsze-vissza álltak. A fél délutánom elment, amig eligazitottam a lábakat , hogy betudjam tenni a helyére .
Kösz a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem