Fórum témák
» Több friss téma |
Szép napot mindenkinek!
Feltöltöttem tegnap este a tágulási tartályt 1,5-re. Nem engedte el a levegőt! Most rátöltöttem a vizet, 1,5 -re azt is. Kérdésem: meg kell-e most változni a tágulási tartályban a levegő nyomásának? Otto54! Nem láttad a képen a rendszer leeresztését. Sajnos, én sem tudom, hol van. A házat vettük,már így volt minden. Van egy gyanúm. A képen látható radiátor úgy van felszerelve, hogy a jobb oldali felső részére egy menetes végű szelep van betéve. Nem ez lehet a leeresztő? Tehát most így,vízzel-levegővel feltöltve, mennyinek kell lennie a tágulási tartályban a levegő nyomásának? Előre is köszi! Edith
Neked volt igazad, a hőcserélőt ki kellett cserélni.
Ez abból látszott, hogy nagyon gyorsan melegedett a víz, ha csap volt megnyitva és lassa ha a fűtés igényelte a meleg vizet.
Szia Edith.
Bocsi hogy bele szólok de úgy látom hogy a guruk közül senki nincs,és nagyon sajnállak a problémád miatt. Előre jelzem hogy nem vagyok fűtés szerelő, de most nemrégen én is hasonló problémával szenvedtem. Na mármost, a radiátoron látott csavar NEM a víz le eresztésre szolgál hanem feltöltéskor légtelenítésre. Szerintem ha felpumpáltad a tágulási tartályt majd vízzel is feltöltötted ne foglalkozz tovább a levegő nyomás mennyiséggel. Valami nekem nem kerek,egyik hozzászólásodban írtad hogy 1,5 nél csöpögött a túl nyomás szelep. Ez megszűnt Vagy még mindig csöpög mert ennek csak Kb.3 atm nél szabadna "megszólalni. Tehát szerintem nyugodtan próbáld meg beindítani a fűtést. Üdv Fecó. De ha további kérdésed van katt a nick nevemre és vegyél fel MSN re Vagy Skip-re megpróbálok élőben segíteni.
Sziasztok,
Renova Star 24F ügyben úgy tűnik megoldódott a probléma, leírom hátha másnak is jó lesz: - 2 szerelő és -15e után szétszedtem magam, rendesen kivízkőoldóztam a hőcserélőt, jött belőle cucc, de nem több, mint ami 4 év után normális - újra összeraktam, nem melegedett a fűtővíz. - megmértem a fogyasztást, a gépkönyv szerinti minimumon volt..... - feltekertem a beszabályzó potmétert a panel belsejében, a láng "megerősödött" és máris van frankó előremenő hőmérséklet - a használati melegvíznél teljes csapnyitásnál sajnos nem az igazi forróvíz jön, de sokan mondják, hogy az átfolyós kazán nem is tudja a "téli hideg vezetékes vizet" fullos tömegárammal átforrósítani, zárni kell a bemenő oldalon. Szóval a 2 szerelő után a 60ezres hőcserélő csere helyett sikerült megoldani, csak gondolkozni kellet....vigyázzatok az okos "szerelőkkel"! Üdv, Zoli
Sziasztok,
Egy 6 éves Vaillant VUW 240 típusú kombi gázkészülékem van, ami az utóbbi néhány hónapban a következő hibát produkálja: amikor a használati melegvizet kellene készíteni, a készülék érzékeli a melegvíz rendszerben az áramlást, bekapcsol, fűt, de melegvíz nem készül (vagy csak langyos) és csak reset után (néha kétszeri reset) hajlandó termelni a melegvizet (talán valami váltószelep probléma, vízkő, szennyeződés). A fűtés rendben működik. A kérdésem az lenne, hogy a leírt hibajelenség alapján tudtok-e következtetni valamire, és ha igen, akkor az milyen beavatkozást igényel (műszakilag és anyagilag)?
Próbáljad ki ,azt , hogy a fűtést lekapcsolod mint nyáron. És úgy termeltess meleg vizet. Ilyenkor melegszik a radiátor?
Váltószelep gyanús, főleg ha még nem volt cserélve benne... (kb.18 ezer )
Nem biztos ,hogy cserélni kell ,csak egy szétszerelés után lehet látni a hibát. A legtöbb váltószelepet 2 felé lehet venni , mechanikus , és elektromos részre . Mindkettőt javítottam már meg .Tudomásom szerint külön is lehet venni.
Igen, elindul a fűtés ágban a melegvíz, ez lett nekem is gyanús. Még semmit nem cseréltünk benne, csak takarítani szoktam évente 2x. Nyáron boldogan tanulmányoznám a váltószelep működését, de így télen nem szívesen babrálnám...
Köszönöm a hozzászólásokat. a.
Sziasztok!
Volt egy problémám Junkers kombi kazánnal, most ilyen néven fut: - http://viz-gaz-futes-shop.hu/spd/7713231542/BOSCH_Gaz_3000_W_OW_231_AE_kombi_kazan_turbos_f. A frisslevegő és a kimenő füstgáz csöve 90°-ban eltérnek. Utcáról szív, oldalra megy ki. Hibajelenség: erőssebb szélben a lángot menetközben lekapcsolta és a hibajelző gomb megnyomásával indult el újra. Kérdeztem szerelőket mi a gondja? Válasz: - jelentsem be majd kijönnek. ( Szerintem ő sem tudta, remélte a diszpécser mást küld ki.) Elolvastam a leírását és arra jöttem rá, hogy a füstcsőnél a fojtógyűrű nem megfelelő méretű. Előkerestem a dobozát, benne volt a többi és a legnagyobbat raktam bele, természetesen a legkisebb fojtásút rakták bele a szakik. Eltelt 1 év és tökéletesen működik. Pali
Sziasztok!
Ariston tx 23 kazánunk van. A hiba a következő: Miután a termosztátot feltekerem a kazán elindul egy darabig megy(de nem mindig), amíg el nem ér egy bizonyos hőfokot, aztán utána el kezd ki-be kapcsolgatni és ezt csinálja a végtelenségig. Meleg víz is csak szakaszosan van. Hibajelzést nem ad. A korábbiakban említett kondit már kicseréltük, de nem segített. Esetleg ha valakinek lenne más ötlete gyorsba, azért nagyon hálás lennék. Előre is köszi.
Én elsőre arra gondolok, hogy vagy le van tekerve a kazánhőfok, vagy a szivattyú nem szállít valamiért.
(Esetleg levegős a rendszer?) Aztán a következő fokozat hogy vissza tud e szabályozni a lángból, mert az is lehet hogy a láng szabályozás nem megy. Nagyjából ezek a gondolataim így hirtelen...
Szerintem , nincs meg a megfelelő áramlás a hőcserélőben , és emiatt túlmelegszik . A hővédelem ki be kapcsolgat. Vízkőre szavaznék. Ki kell savaztatni.
Sziasztok,
Tudna valaki tippet adni hogy Vaillant VUW 240 típusú kombi gázkészülékhez hol lehet (Budapesten-Dorog-Esztergom környékén) beszerezni/rendelni motoros váltószelepet? köszönöm, a.
Tudtommal nem árulnak, de a vaillant honlapján választhatsz magadnak közeli/szimpatikus szerelőt.
Igen, én is azt tapasztaltam hogy nem forgalmaznak, hanem szakszervíz beszereléséhez kötik a dolgot. A honlapjukon a budapesti márkaszervízt dobta fel, ahol tájékoztatott a hölgy hogy 50-60000 HUF a csere (30-40e a váltószelep, a többi a rezsi). Ezt elég soknak tartom...
Hm két éve nekem 18-ért cseréltek...
Biztos javíthatatlan?
Körbekérdeztem néhány szervízpartnert, ők már pontosabb árat mondtak, egységesen bruttó 28500 forintot a motoros szelepre (a kiszállás és a rezsi óradíj változó, +/- 1000Ft).
Levettem a motort róla (már resetre sem csinált HMV-t). A motor tengelyének vége, ami a szelep végébe kapaszkodik, az picit nyitott volt már, és érdekes módon ki volt tekeredve a motorból. A szelepet óvatosan tudtam mozgatni, de hogy ennek mennyire kell könnyen mozogni, azt nem tudom. Lehet hogy letapadt, és amiatt nem tudja mozgatni a motor, vagy talán haza is vágta a motort. Lehet hogy mechanikusan és elektromosan sem tökéletes. Összeraktam, egy napig se örültünk, most megint bizonytalan. Mi szabályozhatja a motort? Programozott ki/be végállása lehet, vagy terhelésre áll meg?
Hello!
Ezt motor típust nem ismerem,de jó néhány szelepmozgatót már javítottam. Több megoldást is alkalmaznak. Példaként néhány: - egyszerű végállás kapcsolóval - nyomaték kapcsolóval - elektronikával - méretezett motor (ha lefogod,akkor sem ég le) Amennyiben teszel képeket fel,akkor talán többen is tudnak ötletekkel szolgálni. Üdv. Ottó
Szedd szét úgy hogy a golyót ki tudd venni. Ha a golyón nem látszik nagy átalakulás akkor az jó. Meg kell tisztítani a golyót és a hüvelyét is, könnyen kell hogy csússzon. (szilikonzsír jót tesz)
A motor tengelyének a végén a kialakítás azért van úgy, hogy bele lehessen akasztani a golyó tengelyét. Ha a motor a tengelyt kifelé hajtja akkor jó. Összeszereléskor a tengelyt tekerd bele a motorba úgy hogy még be tudd akasztani a golyó tengelybe és óvatosan húzd meg a motor szorítóanyáját és miközben váltasz fűtés és melegvíz között (vagy ki-be kapcsolod a kazánt) fokozatosan szorítsd rá. Lehet hogy csak valami darabka van a fűtőkör vízben azért nem tud váltani. Halál az összes leszedős gázosra :gun:
A motor az mozgatja a tengelyt ki/be, rendben lévőnek tűnt (amikor azt írtam h ki volt tekeredve, úgy értettem hogy majdnem kiesett a motorból - ez normális?). Viszont a golyó nem csúszik könnyen, talán ott lesz a hiba, ahogy írtad.
Hozzá kell tennem hogy volt szervíz amelyik csak karbantartást ajánlott, hátha csak letapadt a szelep. Köszönöm, a.
Szia Ottó,
A képfeltöltés sajna nem megy, mert otthon nem tartok internetet, a munkahelyi internet pedig nem enged upload :o( ...de köszönöm a válaszodat
Sziasztok !
Van egy Mikromatt ionizácios kombi kazánom ami időszakonként letilt .Már minden ki van benne cserélve tulképp ujj a készülék .Amikor letilt az égőfejet szétszedjük és a ionizácios lángőrt megtisztítjuk , akkor megint dolgozik egy két napig rendesen,utána ismétlődik a hiba.Kérdésem az lenne hogy a gáz égéskor keletkezhet valami szennyeződés ami lerakodhat erre a lángőrre és ettől úgy érzékeli ,hogy nincs láng az égőtérben ? Kicsit már dühítő hogy kétnaponta tisztítani kell ,sztem ez nem tesz jót a kazánnak .Van valakinek ötlete mi okozhatja ezt a hibát ?
Hello!
Próbáld ki a következőt: Amikor az ionizációs lángőr koszolódása miatt letilt,akkor ne tisztítsd ki.hanem kb. annyi időre kapcsolt ki a kazánt,mint amikor szétszeditek és tisztítjátok. Amennyiben ekkor gond nélkül indul,akkor az elektronikában van a hiba. Üdv. Ottó
Üdv!
Sok ionizációs lángőrrel felszerelt készülék érzékeny a fázis és a nulla vezető helyes bekötésére! Ellenőrizd a védőföldelés meglétét,folytonosságát is! Laci :yes:
Üdv mindenkinek!
Van egy Sanier Duval Renova Star C24 E kombi cirkóm,5 éves.A melegvíz része működik,fűtéssel van gond:én meglátásom szerint hőcserélő átszakadt,ugyanis ahogy a fütést bekapcsolom,a hőcserélő el kezd recsegni ropogni,és felforr benne a víz,és pár perc alatt gőz formájában vissza nyomja a hidegvíz betápon a gőzt a hidegviz gerincbe vissza,de van amikor a melegvíz kimenet is felmelegedett,arra is ment gőz.Ezt onnan tudom,hogy a hidegvíz betáp bekötésnél használt 5 v. 7 rétegű műanyag cső kilyukadt és gőzzel elárasztotta a fürdőt.A fűtési rendszerbe a nyomást nem vettem észre,hogy változna.Azt hittem,hogy a fűtési rendszert nem keringeti eléggé a szivattyú,és bypasson cirkulál a készülékben,ezért betekertem a bypass szelepet teljesen,de így se javult a helyzet.Annyit tudtam csinálni,hogy a szabályzó elektronikán a fűtési teljesítményt/lángot leszabályoztam minimálisra.Így nem forr fel a víz de nagyon lassan fűt a rendszer fel és nem eléggé meleg vízzel,szóval ha kicsit hidegebb lesz állandóan fog menni.Ez csak ideiglenes megoldás,kérem ha valaki tud írjon,hogy mit lehetne csinálni.
Szerintem a rendszered van eldugulva. Ha szerencséd van akkor még át lehet öblíteni. Mindegyik radiátort és a csöveket is át kellene mosni minimum hálózati víznyomással, és persze lehet a hőcserélő is eldugulva (az mondjuk vízkővel)
Üdv!
Egy RenovaStar E/F 24 es kombó kazánom van és az volt a baj hoyg mindig csöpögött, nem volt nyomás stb. utántöltéssel megoldható volt (utána olvastam vmi baj van a tágulási tartállyal), nah ma viszont nem lehetett után tölteni, kinyitom a szelepet de semmi, nem folyik rajta víz. Nyomás kb 0án és nem megy bele víz. Pont amikor jön a hideg se meleg víz se fűtés. Vkinek 5lete? Előre is köszönet!
Ha visszaesik a nyomás nullára ,akkor ott valahol lyukas a rendszered. Hívj egy szerelőt.
Hello!
Ha nem tudsz a rendszerbe vizet tölteni,akkor az elzáró szerelvény (szelep,golyós csap stb) a rossz,illetve romlott el. Tegyél fel képet a feltöltő részről,akkor annak esetleges hibáiról konkrétabban lehet írni. A kazán feltöltő csapját vagy a fűtési rendszerbe szerelt feltöltő szerelvényét használod? Üdv. Ottó |
Bejelentkezés
Hirdetés |