Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
... Igen már megtaláltam. TDA2005 datasheet 3. oldal (Bővebben: Link).
Az alkatrészek optimális elhelyezésével a huzalozás is letisztulna. Javaslom, hogy az IC-hez menő tápvezetékeket és a (nagy áramú) hangszóró vezetékeket is amennyire lehet vastagítsd meg. Az áramkör csatlakozásait érdemes feliratozni. Ez nem csak a bekötést segíti... :yes: Durva kötéshibát én nem találtam! De szerintem kicsit még lehetne dolgozni a külalakon.
Igen onnan csináltam. Még csak most kezdtem el használni az Eagle-t és nemigazán tudom úgy használni mind a SL-t, de idővel megtanulom. Megvastagítom a vonalakat, és ugye akkor működő képes az áramkör?
Igen most látom én is.. Az R2, R4, R5, C6 az belemegy a 8-as ba is? Ha igen akkor ezt már csak átkötéssel fogom javítani..
Jó a nyákterv. Lásd ezt a TDA2005-ös elvi rajzot. (Bővebben: Link) Csak csinosítani kell rajta kicsit.
Ha segítség kell az EAGLE-hez, akkor van pár téma. (Bővebben: Link) Persze ha tudok segítek én is...
Köszönöm a segítséget! De én úgy látom hogy a 8as lábbal össze vannak kötve azok amiket fölsoroltam. Már kiis javítottam ezt.
Üdvözletem!
Készítettel egy tervet ehhez a kapcsoláshoz.Az lenne a kérésem,ha nem nagy fáradság,ellenőrizzétek le,nézzétek át nincs-e hiba benne. Köszönettel:Máté.
A linkelt elvi rajzon határozottan látszik, hogy nincs összekötve az R2-C6-R4-R5 a 8-as kimenettel! Igaz a linkelt rajz kicsit mást de a visszacsatolás majdnem ugyanaz...
:yes: Csak a nyák(-terv) is kellene ahhoz!
Hopp!
Azt hittem mellékeltem! Máté.
Jó a nyákterv. Ha a forrasztási oldallal dolgozol akkor érdemes mellé írni, hogy forrasztási oldal. Mert később esetleg megtévesztő lehet, hogy a tranzisztor AN vagy FN nézetben van-e. Még egy ennyire egyszerű áramkörnél is előfordulhat keveredés a nézetek között!... ( Szerencsére ez nem annyira bonyolult áramkör, hogy ne lehetne gyorsan átfordítani a tranzisztorokat AN-ből FN-be. ) A LED-ekhez közelebbi kondenzátor el fog férni?
[off]( Elég lett volna a LINK is! Mert a két LED-es villogónál már megtetted. :dumcsi: )
Köszönöm!
Mindenképp el fog férni,mivel az elhelyezéssel variálta még. Máté.
Üdv!
Lenne egy nagyon fontos kérésem,de előre is elnézést ha nem ide kellett volna írnom. Van egy kapcsolási rajz amit át kellene tervezni úgy hogy a ledek is a nyákon legyen ,ne pedig külön.De ami a legfontosabb hogy a két ic és a diódák között kicsitt nagyobb legyen a hely.Megcsinálnám én is, de fogalmam sincs hogy hogyan kell használni az eagle-t. Ha lenne valaki olyan rendes és megcsinálná vagy valahogy segítene benne annak nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm róla lenne szó
Ez nyák készítés topic, nem nyák tervezés de biztos találsz fórumot ahhoz is. Kezdetnek használj Sprint Layout-ot az 5.verziót magyarul is megtalálod, gugli a barátod!
Valaki tudna nekem segíteni, csináltam egy 7812&7912es tápot de akárhányszor bedugom mások a feszültségek a 7912esnél pedig jól van bekötve és a 100nf os kondi is a lehető legközelebb van az IChez( a lábain) Mi lehet a baj?
Hello!
A stabi bemeneti oldalára is kell 100nF. Főleg a 7912-nél, az gerjedékenyebb. Van mikor kis alapterhelés kell neki. (Pld. egy soros ellenállás meg egy Led is megfelel a -12V oldalán, és egyben jelzi is a hálózat bekapcsolását.) üdv! proli007
Üdvözletem!
Fabrikáltam egy NyÁK-ot ehhez a kapcsoláshoz.Az lenne a kérésem,hogy nézzétek át,nem-e láttok benne hibát.Az ellenállások állítva lennének.Azért terveztem csak az IC szélességében,mivel egy ilyen szélességű panelmaradékom van és sajnálnám kidobni. Köszönettel:Máté.
Szép dolog a retro, de 2010-ben már nyúlhatnál valami tervezőprogramhoz. A feltételek adottak
Köszönöm!
Olyan egyszerű,meg aztán tanulok is belőle.Akkor jó lesz?Lehet rajzolni? Máté.
Sziasztok egy nyáktervet szeretnék ellenőriztetni illetve tanácsot kérni.
Noss az áramköröm eddig így néz ki. 2 dolog amit nem tudok az egyik hogy milyen tarnzisztorokat válasszak a könyvtárből / már csak azért is hogy stimmeljen majd a furat az alkatrészhez? Válasszam a BC517-est és a BD682-est? Illetve hogy milyen PIC legyen benne? Van javaslatotok? Ja és persze a feszstabilizátor köré. . . Köszönöm.
Sziasztok!
Nekem 1 olyan kérdésem/kérésem lenne , hogy szeretnék csinálni 1 ilyen órát(mellékletben a képek) csak a meghajtó része érdekelne mert a kijelző részét azt külön panelra szeretném rakni , de nem sikerült megrajzolnom sehogy sem a panelrajzot mert mindig keresztezték egymást a vonalak ,Sprint layout 5 el szerettem volna , de nem sikerült . Ha valakinek lenne hozzá 1 rajza vagy eltudná nekem készíteni azt megköszönném. Mert már teljesen tanácstalan vagyok. Köszi Tibi
Továbbá ami még kérdésem lenne hogy minden pic RB portjában van beépített felhuzó ellenállás?
Tehát hogy jó e igy a gombok kialakítása/ mint ahogy az előző hozzászolásomban látszik/ Vagy pedig inkább Így kéne mint ahogy itt a képen? Úgy olvastam egy oldalon hogy ez a "bolondbiztos " kivitel én elég bolond vagyok lehet hogy nálam kellene!
Szia! Még csak a tervezés elején tartasz! Ezért amíg nincs kész nyákterved a témát ( ha lehet ) megfelelő helyen tárgyaljuk ki! Válasz a "LED mátrixos kijelző"-ben.
Helló mindenkinek!
Találtam egy régi erősítő kapcsolást, TBA810-zel, amit meg is építettem, meg volt hozzá minden alkatrészem. A nyákrajzot többször átnéztem, ellenőriztem, de úgy gondolom, hogy valami hiba mégis lehet benne, mert amikor bekapcsolom, kattan a hangszóró, de semmilyen hangot nem ad ki, a bemeneti csatlakozón viszont megjelenik egy 4.3 V körüli feszültség, amiről nem tudom, hogyan kerül oda, de gondolom nem kellene ott lennie. Úgy vettem észre, hogy egy CS-M02-es Akai magnó vonalkimenetét kötöttem rá, és közben a fülhallgató kimeneten is hallgattam, és észrevettem hogy amint áram alá kerül az erősítő, a fülhallgatóban elkezd torzítani a hang. Szerencsére úgy tűnik a magnó túlélte a dolgot, de az erősítő továbbra sem szól, és úgy tűnik, nem is vesz fel áramot - mi lehet a hiba? A nyáktervem rossz, vagy esetleg az IC?
A bemenetet kondenzátorral. le kellene választani.
A bemeneten megjelenő feszültség az elvi kapcsolásból kiderül. Ajánlott lenne hűtőfüllel is ellátni az IC-t. PL: a TBA810S-AS adatlapjában. A nyák elvileg üzemképes. Persze még egy alapos tesztelés nem árthat.
Tehát a kapcsolási rajzban volt hiba? Ezt a kondenzátort mindenesetre megpróbálom. Az IC-re teszek majd hűtőt is, csak az első rövid próba erejéig kapcsoltam volna be anélkül. Az első linken a bemenetnél 1 MOhm-os potméter van, ha a hangerőt a magnó előlapján levő kimeneti hangerő potméterrel állítottam, akkor a fix ellenállás maradhat?
Mindenképp ajánlott az erősítő bemenetére egy trimer potenciométert tenni. Egyszerűbb lenne összehangolni a jelszinteket.
Miért nem próbálsz ki egy egyszerű szerkesztőt a papír helyett ?
Sziasztok! MEgterveztem első nyákom Sprint-Layout 4-el, s mivel első nyákom azért kérném segítségeteket. Ha megtenné valaki hozzáértő ember (mindenki rajtam kívül), akkor átnézné hogy működőképes-e? Nagyon megköszönném.
Egy NE555-ös + néhány alkatrész van benne. Ablak köré leszen belőle díszvi(llogó)világítás, azért nincs rajta A ledek előtt ellenállás+LED. Van rajta egy kédőjeles LED amit nemértek ott Mellékelek kapcsolást is. Köszönöm szépen előre is a segítséget. Üdv.: Zotya |
Bejelentkezés
Hirdetés |