Fórum témák
» Több friss téma |
Azok az ívelt külső gyűrűk, meg azok a fain inch-es méretek.
Nem értelek?
Mi a baj? Kapható hozzá 3.175mm -es és 4-7mm ig mm -n ként patron... szára 8 vagy 12mm 100mm hosszú.. ez mind metrikus...
Nekem is ER11-em van.
Bocs, bekevertem magam egy y csapággyal. Én erre gondoltam.
A linket ajánlom másoknak is akik csapágygondokkal küzdenek. Keresztreferenciás katalógus, 10 éve használom.
NYÁK gyártás, névtábla gravírozás, fa falidísz marás... ezekhez mindhez elég a szilárdsága, és a pontossága is.
Szia!
Ez a metalloglobus kft felkeltette az érdeklődésemet. Itt akkor kg áron adják az alumíniumot? Kb. milyen áron, ha már jártál náluk?
Szia!
1100-1200 br körül volt, de nézek egy számlát és pontosítok, persze árak minimálisan is, de változhattak +/- gondolom.
Van modelem. Fából van, nagyobb mint A3. A gond az, hogy amit a neten fel lehet időnként lelni az nem passzol ahhoz amit csinálnék. A 10.000-es gép úgy jöhet össze, hogy az ember összevadássza a netről amit olcsón talál, és ha megvan minden hajtása, akkor ahhoz alakítja a többit. Ellenkező estben mehet a boltba, ami viszont iszonyat drága, de profi.
******************************** Egy a4-hez esetleg lehet bontani nyomtatóból ezt azt, de egy a3-hoz már nehéz. Szóval csak gratulálni tudok neki hozzá, de maradok az általatok említett trapézorsós megoldásnál, jövő héten a nyakamba veszem a várost, addig meg még ma kipróbálom a fa cnc-met.
Enyém is trapézorsós.
Vadássz egy métert valahonnan. Pár sörért meg csinálnak hozzá anyát és végmegmunkálást.
Jó kimegyek az erdőbe, és lövök egyet. Egyébként megkérdeztem az ismerőst megígérte, hogy elküldi az esztergályos elérhetőségét, csak most éppen megnyerte 50 aludoboz visszaváltó gép teljes esztergályos munkáit, ami több mint 2000 darab esztergálni való cucc, nem biztos hogy sikerül beszorítani az én tengelyeimet, meg danamint anyáimat, de azért próbálkozok. Még várom a trapézorsó rajzát, meg nagyon tetszik, a többi kottyanásmentesítő lehetőség is, de rugó és a teflonos kivételével a többi elkészítéséhez nagyobb géppark szükségeltetik, bár remélem a csirke fa gépemmel valamit csak tudok csinálni.
Azt gondolod, hogy az M12-s menet helyére kerül trapéz orsó és danamid anya attól brutál géped lesz?
Megmondom, attól semmivel sem lesz jobb. Számomra az is mókás, hogy a marómotor nincs az asztal közepén. Azt már nem is kérdem, hogy, hogyan jön ki a 45cm x 45cm-s megmunkálhatóság.
Sir-Nyetegről szállj már le, nem vagytok egy súlycsoportban, ahogy látszik a fórumon, személyes konfliktusodat privátban vagy egyéb formában kéretik rendezni vele! Reá nézve sértő, mocskolódó hozzászólásaidat törölni fogom!
És azt mondod az kottyanásmentes és hajszálpontos lesz?
A favázas menetesszáras gépedet is ezzel a módszerrel lett 1 század mm pontos, vagy csak simán tettél rá egy anyát és ennyit tud? Az enyém rugós feszítés nélkül igen nagyot tud kottyani, valami eltérés vagy trükk csak van benne, vagy nagyon selejt anyagokat kapni felénk.
Miért is lenne az asztal közepén a legszélső állásban?
Egyébként most fúrtam vele egy pici nyákba lukakat, és meglepően pontos volt, és a helyzet az, hogy 35*40 centi biztos van, mert kihajtottam addig, de a kedvedért megnézem holnap. Egy dolgot kell még pontosan belőni a lépésszámot, illetve az Y-ra egy kicsit nagyobb motort tenni és valami rendesebb tengely motor illesztést csinálni (pl. alu kuplung, mert a slagdarabos nem elég erős egy ekkora mechanikához) Ez nem a4-es. A Z-m az 25centi, persze ebből lejön a befogott tárgy vastagsága. Az M12-est most kénytelen vagyok rugóval ellenfeszíteni, ha ezt ki lehet hagyni trapézorsó danamid anya párossal, és ettől nem fog kottyanni, akkor attól nem lesz brutál a gép, csak pontosabb. Brutál gép egy alu váz+150.000-200.000 forintnyi komoly mechanikától lenne. Egy ekkora gépbe kell anyag, egy A4-be majdnem ugyan annyi, mert nem a golyós orsó drága. hanem az anya. Sajnos ekkora nyomtatót ritkán találni, innentől meg a bontott anyagok sem jöhetnek nagyon szóba. Ekkora gépbe a lineáris sineket is boltból lehet beszerezni, (nagy a3-as nyomtató talán elég lenne, de szerintem még az sem) vagy "vadászni" kell párat. Ez van. A legolcsóbb anyagokból van összetákolva, (kivéve csapágyak), de mivel nagy a szerkezet, nagy motorok kellenek rá, boltban 10-12.000 forint egy 1.7Nm-es nema 23-as, abból ha kettőt számolok az 24.000 forint+vezérlő+táp (a toroid sem volt két fillér) Szóval szép nagy darab, ha mindent összeadunk cirka 45.000-50.000 forint. (ebbe már a motorok+minen elektronika benne van cakli pakli) Mondjuk ha egyszer lesz egy alu gép, akkor ebből 40.000 forint átrakható abba.
Csak nyákgyártásra használnám, mert más munkákra van komolyabb gépem is.
Most azon bogyózok, hogy lehet érdemesebb lenne léptető helyett nyomtatófejek mozgatására is használt pici dc motorokkal mozgatni és nem kör-, hanem lineáris encodert használni. Azzal bitang pontos lenne és talán még dinamikusabb, mint léptetővel. Igus-tól meg rendelni siklócsapágyat, vannak amik kenés nélkül is kiválóak.
Ha golyósorsót használsz, van értelme a mérőlécnek, az viszont irgalmatlanul drága. A szervómotor valóban dinamikusabb is lehet, de ahhoz is hajtást kell építeni/venni, és ki kell dobni a step/dir rendszerű vezérlőprogramot is.... nyák gyártáshoz értelmetlen. (A mérés nem minden, zárthurkú vezérlés kell hozzá)
Kicsivel nagyobb léptetőmotor mikrolépéses működtetésnél ilyen kis méretben semmivel sem rosszabb.
Az acél asztalnak van egy hatalmas hátránya az öntöttvassal szemben: a leszorító "T" hornyokat rendesen túl kell méretezni, mert túlfeszítéskor könnyen maradó alakváltozást lehet okozni.
Egy előnye van, sokkal pontosabb lehet, viszont nehezebb kivitelezni. És a komolyabb géped mért nem tud fúrni? Minél pontosabb annál jobb.
Van aki csinálja, van aki magyarázza. Számodra jó magyarázást kívánok!
Nem tudom többször elmondani neked azt, hogy ne vegyél új dolgokat, mert nem érted meg. Én tegnap vettem léptetőmotort. 500ft/db-ért. FélNm-es. Mi a bajod azzal, hogy ki kell fogni a jó vásárokat? Vadászni kell! Ugyanezt csinálod az akciós sörért, kenyérért is! Hamarosan karácsony, mindenki vadászatra indul a plázákban. Ez az élet célja. Ha azt akarod, hogy kiszolgáljanak, akkor menj egy profi üzletbe. Érdekesség: Z-orsó ügyében felhívtam egy céget, 2 hét múlva küldték az ajánlatukat: 300ezer ft-ért adtak volna egy 30cm-es Z-orsót. Tovább vadásztam... Ha neked így jobb, akkor a kis alugépem is milliókba került. Mert meg kellett venni hozzá egy szobabútorgarnitúrát, amit szétbonthattunk hozzá, fiókokat, amiről a sint leszedtük. 23 évig kajáltatnia kellett anyámnak engem, hogy meg tudjam alkotni. BKV bérlet kellett, hogy el tudjam hozni az alkatrészeket, szennyvíztisztítás, hogy közben ne haljak szomjan... Mit felejtettem ki még? A távolról vásárolt dolgokhoz hozzájárult egy postaköltség is. Elgörbítettem egy csavarhúzót is közben. Egy csavarnak elnyaltam a fejét. Írjak még ilyeneket? Mert még rengeteg költség van. PC-t sem számoltam bele, amiről megy a cnc program. Azt is vadásztam! Nem kicsit! Cserébe 10ezer ft-ért kaptam egy fullos pc-t vaterán, amihez mindent adtak, még az egéralátétet is. Nyugodtan számold bele a dadát is, akit azért kellett hívni, mert a műhelyben voltál. ilyen az élet! Fogadd el, hogy nekem sikerült. És fogadd el, hogy nem értesz hozzá még! Rugós előfeszítéssel nem sikerült kottymentesítened. Tudnék jelzőket mondani erre. Lehet hogy csak sérült menetesszárat vettél. Vegyél újat, hátha megoldja a gondot... 50ft-ért már lehet kapni M8-asat méterre. Hogy hol? Vadásszál! Solymáron. És szerintem is kicsit vegyél vissza, mert én úgy érzem, hogy nincs túl sok barátod, akihez segítségért tudnál fordulni. Talán a modorod miatt? Az élet így nehéz! Tapasztaltam. Jó vadászatot!
Ezzel én is így vagyok nem kell elkapkodni a vásárlást. Vettem már három robotron írógépet, abból vannak a motorok. Meg a vaterán régi hp printereket brutál motorral. Rossz színes fénymásoloót csak a motor miatt és eddig csak 2-3 ezer forint volt minden. Mindegyikben volt Táp opto kapu csatlakozók. Nálam inkább a Mehanika kialakításán bukik meg a dolog, mert hiába van hobbi eszterga padom, gyári csilli villi, nincs hozzá síktárcsa, hogy egyes alkatrészeket ki tudjak marni vele. Amiket persze aluminiumból szeretnék kiönteni, amihez persze kellene egy kis hevítő, mert ugye aluminiumom az természetesen már van itthon vagy másfél tonna( 1500kg )! de nem tudok velem mit kezdeni . Jó kis 0,3mm lemezek. Gondoltam feldobom a sörkollektor bizniszt, de nincs lemez hengerlőm amivel meghengerelném, meg kellene vagy egy ponthegesztő, vagy lemez hajlító hogy a hengerelt lemezt összekapcsoljam. Ettől elmegy a kedvem mindentől és marad az olvasgatás itt a fórumon. Degussnak akartam írni, hogy csinálhatna nekem marógép mehanikát és dupla aluminiummal fizetnék érte kilogramban amennyit a mehanika nyom, de nem akartam leterhelni, biztos van jobb dolga is, meg nem is ment volna bele lehet. Ennyi! Köszönöm!
Melyik típusú Robotront építették léptetőmotorral?
Áttúrtam párat, de csak a 230V-os asszinkron motort találtam benne.
Félreértettél.
Nem mérőlécet akarok, hanem a servonak nem a fenék részére szerelnék forgó encodert, hanem a szánokkal párhuzamosan lenne kifeszítve egy vonal encoder. Servo szabályzóim vannak, step/dir rendszerűek - nem értem miért mondtad, hogy le kellene cserélni a vezérlőprogramot.
Tud fúrni természetesen, csak nem vagyok hajlandó üvegszálat megmunkálni azzal a géppel. Alumínium marásra használom, elvétve műanyagokhoz is.
A vonal encodert neveztem én mérőlécnek, ami a valós elmozdulást adja a vezérlőnek. A lépésvezérlést kiegészítve egy ilyennel a pontosság valóban megnő, de hogy a teljes terhelési tartományban játékmentes legyen, ahhoz golyósorsó kell. Ha viszont már van golyósorsó akkor felesleges a mérés, a lépésszámlálás elég.
Azért értettelek félre, mert nekem a léptetőmotor, és a servo mást jelent. Nagy gépeken alkalmazott AC vagy DC szervók más hajtást igényelnek, ezért írtam a vezérlő cserét.
A 6xxx sorozatot építették léptető motorral 6125, 6130, 6120, 6001, kettő nagy léptető motor van benne, egy a kocsit egy meg a papírt tekeri, egy kicsi meg a betü margarétát forgatja.
Motorok különböző gépekből. Emellett rengeteg fogaskerék, tengelykapcsoló stb. Az asszony nem engedte be a többit, hogy lefotózzam . Már csak mechanika kell hozzá. Még a dremmelt is megveszem karácsonyra ja egy írógépet még nem bontottam szét, meg faternak is adtam egyet játszani!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |