Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Helló mindenki!
Megtudná nekem mondani valaki mi az a DLPort Portkezelő rutint? No meg ,h hol találok ilyet? Előre is köszi!
En ugy emlekszem mikor legutoljara neztem nem volt err elehetoseg. Ill az MPLAB-ban be lehet allitani sajat programokat amik forditas elott lefutnak, oda be kell tenni pl a gnu cpp-jet vagy m4-et stb amikkel lehet varazsolni. Meg sohasem probaltam, szoval nem tudom hogy mukodik vagy egyaltalan mukodik-e, csupan egy otlet...
Itt van róla egy leírás:
http://www.file.net/process/dlportio.sys.html És innen tudod letölteni: http://ftp.filekeeper.org/download/alex15/LightConverse301/DLPortIO.SYS
Valaki a cím módosításával próbálta emelni a színvonalat.
Én jónak tartottam a címet, legyetek szívesek visszaállítani! Köszi!
Én pont e héten lettem 100000 éves
Nem tudjátok, hogy az MCP2200 (Microchip USB-soros konvertere, ami gondolom, belülről egy PIC2550 féleség lehet) bemenetei (RXD, CTS, DCD) csak úgy lebegnek? Az adatlapja nem írja, hogy bárhova is húznák, de én naívan azt gondoltam, hogy csak fog működni rendesen felhúzók nélkül is, de nem. Csináltam vele egy átalakítót, és a kimeneteken (TXD, DTR, RTS) LEDek is vannak. Ha csak úgy rádugom a gépre, akkor azonnal mennek az adatok és villognak a LEDek, mint a karácsonyfa. Eredetileg nem ez volt a cél Viszont ha lekötöm a bemeneteket, akkor úgy látom, egész jó, csak nem terveztem rá a nyákra a felhúzóellenállásokat.
Na, már nem jól emlékeztem, ezen csak /RTS, /CTS, RX és TX van, de a lényeg ugyanaz.
Hali
Az erdeti a 18F14K50. Lesd meg annak az adatlapjat. Udv Vili
Már az előzetesen kiadott adatlap alapján is sejteni lehetett, hogy az MCP 2200 tulajdonképpen egy előre felprogramozott PIC18F14K50. A PICkit2 is ennek ismerei fel (átprogramozni még nem próbáltam, mert akkor elvész a gyári firmware).
Az Adatlapban én csak RTS és CTS lábat látok, ehhez képest meglepő, hogy LED-et is kötöttél a DTR-re. Ez melyik LÁB nálad? Van viszont egy Suspend és egy USBconfig láb,amelyek az USB kapcsolat állapotát jelzik. Az adatvonalak és a modemvezérlő jelek normál esetben: Tx/Rx idle high; CTS/RTS active low Ezek közül RX és CTS a bemenet. A CTS bemenetet a fentiekre való tekintettel én nem húznám fel... Ha nincs mivel meghajtani, akkor vagy kösd össze az RTS-sel (aztán társalkodjanak egymással), vagy le is lehet tiltani a hardveres adatfolyam-vezérlést.
Boldog szülinapot! Azért nem mindennap lesz az ember százezer éves!
Én még nem használtam MCP2200-at és 18F14K50-sem, de az utóbbit a legközelebbi rendelésembe beterveztem!
Köszi szépen!
Köszi a leírást ,de sajna nem értek angolul Tudnál abban segíteni ,h ezt ,h kell föltenni? Előre is köszi!
Letöltöd a dlportio.sys fájlt és bemásolod a C:\Windows\System32\drivers könytvárba.
Megtettem ,de sajna továbbra sem működik az égető. Nincs valakinek ötlete mi lehet a gond? Valami szoftveres gondnak kell lenni ,mert a jelszintek jók az égető kimenetein ,de a szoftver mindig kiírja ,h nem érzékelt pic-et.
A linker scripteknél mi a különbség ha i-re vagy ha e-re végződik?
Azt tudom, hogy a sima és az i végű között az a különbség, hogy az i-s az ICD-hez kell. De mit takar az "e" végződés? Mellesleg van valami chat szoba a HE-nek?
Nekem van. Vegyél pickitet, vagy építs egy klónt.
Felesleges ezekkel a programozókkal bajlódni a végén úgy jössz ki, mintha megépítetted volna a pickit klónt, nem beszélve az időről amit hibakereséssel töltesz... (Egyébként meg nem írtad, hogy milyen hibát észlelsz, így elég nehéz lenne segíteni.)
PICkit2-őt akarok építeni ,de ahhoz előbb az abba való pic -et is fel kell programoznom. Sajna De írtam. Az a baj ,h nem látja a PIC -et a program. De már gondolkozok rajta ,h inkább veszek készen. Majd még meglátom...
Nem értek egyet! Egy ilyen égető megépítése a legegyszerűbb feladatok egyike, ha valaki ért az elektronikához.
Milyen PIC-et programozol, milyen égetővel, és milyen programmal, milyen és milyen hosszú vezetékekkel? Mit jelent az magyarul, hogy "h" ? Azt hogy trehány vagy?
Légyszíves, tegyél fel egy fényképet az égetődről, amiből látszik a megoldásod!
Egy ilyen assembly kódrészletet hogy lehet megadni C-ben, hogy ne generáljon 5x nagyobb kódot?
Másik, hogyan lehet bitenként állítgatni egy regisztert C-ben? Most próbálok átállni assembly programozás után C-re és lesz még biztos pár kérdésem ami valószínűleg nektek tök egyértelmű
De felesleges is, azért, hogy egy PIC-et felprogramozzon. Inkább keressen egy embert aki fel tudja programozni a 2550-est. szuperman, ha Fehérvár közelében laksz, szólj és felprogramozom neked.
Személy szerint rühellem a külön tápos égetőket és a jdm-eket is. A portjaikról nem is beszélve.
Köszi de én C-ben gondoltam... nem inline assembly-ben.
Már tudom: TRISC&=0b11110001; Még arra nem találok a PIC-es C-s könyvben megoldást, hogy hogyan lehet egy bitet beállítani 1-be vagy 0-ba. pl: bsf PORTB,1 Jó, inline assembly menne: asm{bsf PORTB,1} De hogy nézne ki ez C-ben?
vagy
Avagy
Ez nem lelki kérdés. 5 perc alatt össze lehet dobni egy olyan égetőt, ami beégeti a 2550-et.
Javaslom elolvasásra a C-vel foglalkozó topicokat! Az ilyen kezdő kérdések amúgy is oda illenek, és sok esetben fel se kell tenned, csak a keresőt használnod!
PIC programozása C nyelven, C-Compiler
Ki mondta, hogy lelki kérdés? RS232 és LPT port már egy valamire való laptopon sincsen...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |