Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Húúú... Nyáklemezből doboz készítés! Úgy érzem mint ha szólítottak volna
![]() Itt már több mint fél éves szabályozható programozó feszültségű USB-s ICD2-m! Feliratozás nem volt lényeg... Én tudom mi mit jelent, de viszont fontosnak tartottam a rendes gyári ICD2-vel való RJ csatlakozós kompatibilitást. Rendes ICD2-s header-t használok hozzá...
sziasztok.Ez az én HDD villogóm.
Ez még csak a kísérleti példány azért olyan szépek a ledek lábai ![]() ![]()
Hello mindenkinek!
Építettem egy erősítőt az oldalon talált kapcsolási rajz alapján. A TDA2030A erősítőről lenne szó. Én sztereóban építettem meg. Ma élesztettem a kicsikét, egyenlőre egy 500mA-s tápról, de aztán kipróbáltam egy 2A-es tápról is, mert ugye ennyi kéne neki, elvileg, de én úgy vettem észre, hogy már 1,2A-ről sem torzít be. Lenne viszont egy bökkenő: a hangbemenet árnyékolása után is maradt benne egy kis búgás. Tettem fel képeket róla. jó lenne, ha valaki tudna segíteni benne, hogy miért búg.
Azért búghat mert:
- műanyag doboz - amihez még hozzájön az a szalagkábel, ami nem árnyékolt, meg nem így szokás szerelni egy erősítőt Panelba megy az IC, esetleg légszerelve minden az IC lábára (mint asszem a Gainclone erősítőben) Idézet: „maradt benne egy kis búgás.” a tda légvezetékelése miatt sztem... [off]MaSTeRFoXX ügyesebb volt ![]()
Az a venti védő rács nagyon profi
![]() Ja és nem félted a discmamnt a 2 mágnes közt? ![]() A doboz nem rossz, kár hogy műanyag. De egyépként ![]()
Szerintem nagyon jó néz ki a doboz!
És szerintem az sem baj hogy műanyag... Hát a buszkábeles meglodás, nem szerencsés... én is így csinltam régen! Majd idővel, te is bele tudod paszírozni a nyákba a kisebb alkatrészeket is! És főleg szerintem, az a baj, hogy kereszteződnek is a "busz"-ok - ha jól látom! Ja és még a ventinek a forgása is okozhat zúgást! (Az a borda szerintem elbírná magába is a két IC-t!...) Egyébként nagyon tetszik!!! CSak így tovább! ![]() Peti. Idézet: „nem félted a discmamnt a 2 mágnes közt?” mágnesesen árnyékoltak a hangszórók, mi baj lehetne? ![]() ![]() ![]()
Akkor azt mondod, próbáljam ki venti nélkül.
Az a baj, hogy haver megépítette a mono verziót, és nála hővezető paszta nélkül is olyan 60-70 fokos volt a P2-es hűtőborda, amire felrakta. Én csak elővigyázatosságból tettem rá a ventit. Amúgy a venti tápja egy 7809-es stabIC-ről megy, de az el van látva zavarszűrő kindival (2 db 100n-os kerámiakondi). A képnek az a része elég homályos, de a venti mellett van a fémlemezen (hűtőborda is ![]() Idézet: „60-70 fokos volt a P2-es hűtőborda” Pedig azért ennyire nem célszerű spórolni a hűtéssel ![]()
Hát én csak azt mondom, hogy a motor folyamatos forgása is belehallatszik vagy lehet hogy belehallatszik az erősítőbe...!
Na jó azért az túlhás volt, hogy az a borda elhűti az erősítőt... De a buszos kábeleken lévő IC-k, és főleg a keresztezés, szerintem nem tesz jót neki!
Nekem pl. ilyen borda volt rajta... jó mondjuk nem valami bazi nagy trafóval hajtottam...
Itt!itt
Lehet hülyeség, de szerintem ami a ventire megy Vcc+ tegyél sorosan egy kis leválasztó kondit.
Ha bele zörög az erősítőbe az nem azért van, hanem a ventillátorban lévő tekercsek miatt.. Ha külön elemről működtetné még akkor is bele szólhat, mivel a vezérlője a ventinek pár kHz-el kapcsolgat tekercseket.
nekem is van tda itthon hasonlóan kábelezve, azért mertük így épiteni electroval a cuccot. Nekem egy nagyon fapados megoldásom van, az erősítőépítéessel kappcsolatos összes szabályt áthágtam
![]() ![]() ![]() Az enyém így néz ki:
Szia
Kicsit összehúztad volna a cuccot, és elférne egy zsömle-szenya... ![]() ![]() TaTa
fülpiszkálósdobozba van
tervezem, hogy csinálok neki panelt, meg egy normális dobozt, de most nem foglalkoztam vele.... működik, tehát maradhat így filozófiát folytatok ezzel az áramkörrel ![]() ![]() ![]()
látom nem csak én építgetek dolgokat fülpiszkálós dobozba
![]() (megjegyzés: a doboz jobban fogy mint a fülpiszkáló ![]()
Hali!
Csináltam 1 másik változatot a kivezérlésjelzőből! Nekem ez jobban tetszik! ![]()
Nagyon zsír!
![]() ![]()
Na ez odavág... Ilyet még nem láttam! Gratulálok!
![]() Innovatív vagy!
Köszi!!
Eddig az ágy mögött volt most h készlett a szoba közepén fogom tartaniXD
Leendő házimozi erősítőm lm 1875-ökből.
Remélem nemsokára kész lesz.
ügyes
![]() sztem úgy jobb lenne.. üdv
Szubwót soha nem szokták a fő erősítőből táplálni. Minden házimozi erősítőnél a subwónak line kimenet van, mivel esetlegesen maga a szub erősítője nagyobb mint az egész többi hangfalra lévő erősítő.
Csak az ilyen egyszerűbb PMPO 1 millió wattos de mégis 10 ezer forintos "szuper" házimozi szettekben. Azt én meg nem nevezném házimozinak...
Miénk 700W 5 csatornára és egy aktív 100W Sub+a projektoros tv az egész fél milka csoki volt, ez is olyan 10 millió Wattos izé, ahogy te mondanád?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |