Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Húúú... Nyáklemezből doboz készítés! Úgy érzem mint ha szólítottak volna
Itt már több mint fél éves szabályozható programozó feszültségű USB-s ICD2-m! Feliratozás nem volt lényeg... Én tudom mi mit jelent, de viszont fontosnak tartottam a rendes gyári ICD2-vel való RJ csatlakozós kompatibilitást. Rendes ICD2-s header-t használok hozzá...
sziasztok.Ez az én HDD villogóm.
Ez még csak a kísérleti példány azért olyan szépek a ledek lábai
Hello mindenkinek!
Építettem egy erősítőt az oldalon talált kapcsolási rajz alapján. A TDA2030A erősítőről lenne szó. Én sztereóban építettem meg. Ma élesztettem a kicsikét, egyenlőre egy 500mA-s tápról, de aztán kipróbáltam egy 2A-es tápról is, mert ugye ennyi kéne neki, elvileg, de én úgy vettem észre, hogy már 1,2A-ről sem torzít be. Lenne viszont egy bökkenő: a hangbemenet árnyékolása után is maradt benne egy kis búgás. Tettem fel képeket róla. jó lenne, ha valaki tudna segíteni benne, hogy miért búg.
Azért búghat mert:
- műanyag doboz - amihez még hozzájön az a szalagkábel, ami nem árnyékolt, meg nem így szokás szerelni egy erősítőt Panelba megy az IC, esetleg légszerelve minden az IC lábára (mint asszem a Gainclone erősítőben) Idézet: „maradt benne egy kis búgás.” a tda légvezetékelése miatt sztem... [off]MaSTeRFoXX ügyesebb volt
Az a venti védő rács nagyon profi
Ja és nem félted a discmamnt a 2 mágnes közt? A doboz nem rossz, kár hogy műanyag. De egyépként
Szerintem nagyon jó néz ki a doboz!
És szerintem az sem baj hogy műanyag... Hát a buszkábeles meglodás, nem szerencsés... én is így csinltam régen! Majd idővel, te is bele tudod paszírozni a nyákba a kisebb alkatrészeket is! És főleg szerintem, az a baj, hogy kereszteződnek is a "busz"-ok - ha jól látom! Ja és még a ventinek a forgása is okozhat zúgást! (Az a borda szerintem elbírná magába is a két IC-t!...) Egyébként nagyon tetszik!!! CSak így tovább! Peti. Idézet: „nem félted a discmamnt a 2 mágnes közt?” mágnesesen árnyékoltak a hangszórók, mi baj lehetne?
Akkor azt mondod, próbáljam ki venti nélkül.
Az a baj, hogy haver megépítette a mono verziót, és nála hővezető paszta nélkül is olyan 60-70 fokos volt a P2-es hűtőborda, amire felrakta. Én csak elővigyázatosságból tettem rá a ventit. Amúgy a venti tápja egy 7809-es stabIC-ről megy, de az el van látva zavarszűrő kindival (2 db 100n-os kerámiakondi). A képnek az a része elég homályos, de a venti mellett van a fémlemezen (hűtőborda is ) az IC és előtte a két sárga folt a kondik. Idézet: „60-70 fokos volt a P2-es hűtőborda” Pedig azért ennyire nem célszerű spórolni a hűtéssel
Hát én csak azt mondom, hogy a motor folyamatos forgása is belehallatszik vagy lehet hogy belehallatszik az erősítőbe...!
Na jó azért az túlhás volt, hogy az a borda elhűti az erősítőt... De a buszos kábeleken lévő IC-k, és főleg a keresztezés, szerintem nem tesz jót neki!
Nekem pl. ilyen borda volt rajta... jó mondjuk nem valami bazi nagy trafóval hajtottam...
Itt!itt
Lehet hülyeség, de szerintem ami a ventire megy Vcc+ tegyél sorosan egy kis leválasztó kondit.
Ha bele zörög az erősítőbe az nem azért van, hanem a ventillátorban lévő tekercsek miatt.. Ha külön elemről működtetné még akkor is bele szólhat, mivel a vezérlője a ventinek pár kHz-el kapcsolgat tekercseket.
nekem is van tda itthon hasonlóan kábelezve, azért mertük így épiteni electroval a cuccot. Nekem egy nagyon fapados megoldásom van, az erősítőépítéessel kappcsolatos összes szabályt áthágtam , és mégsincs benne egy kis búgás se.... Annyi éppen van, hogy ha a bemeneten nem lóg semmi, akkor egy nagyon pici búgás hallható a hangszórótól ugy 10-15 cm-ig
Az enyém így néz ki:
Szia
Kicsit összehúztad volna a cuccot, és elférne egy zsömle-szenya... Tök úgy néz ki, mint egy uzsonnás-doboz...nekem bejön... TaTa
fülpiszkálósdobozba van
tervezem, hogy csinálok neki panelt, meg egy normális dobozt, de most nem foglalkoztam vele.... működik, tehát maradhat így filozófiát folytatok ezzel az áramkörrel (egyelőre)
látom nem csak én építgetek dolgokat fülpiszkálós dobozba
(megjegyzés: a doboz jobban fogy mint a fülpiszkáló )
Hali!
Csináltam 1 másik változatot a kivezérlésjelzőből! Nekem ez jobban tetszik!
Nagyon zsír! kis 5letes megoldás! gratula!
Na ez odavág... Ilyet még nem láttam! Gratulálok!
Innovatív vagy!
Köszi!!
Eddig az ágy mögött volt most h készlett a szoba közepén fogom tartaniXD
Leendő házimozi erősítőm lm 1875-ökből.
Remélem nemsokára kész lesz.
ügyes , A sub-ot nem akkartad erősebbre csinálni?
sztem úgy jobb lenne.. üdv
Szubwót soha nem szokták a fő erősítőből táplálni. Minden házimozi erősítőnél a subwónak line kimenet van, mivel esetlegesen maga a szub erősítője nagyobb mint az egész többi hangfalra lévő erősítő.
Csak az ilyen egyszerűbb PMPO 1 millió wattos de mégis 10 ezer forintos "szuper" házimozi szettekben. Azt én meg nem nevezném házimozinak...
Miénk 700W 5 csatornára és egy aktív 100W Sub+a projektoros tv az egész fél milka csoki volt, ez is olyan 10 millió Wattos izé, ahogy te mondanád?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |