Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Csak a multiméter frekimérője tréfálhatta meg.
Az, hogy 100 Hz-es a tv az nem befolyásolja?
Holnap megmérem oszci-val, tudtam, hogy hulyeséget írok
Nem. A 100hz az a képfreki. Egyébként lehet, hogy nem tréfálta meg, pont van nálam egy Goldstar, valamiért 22 khz körülire felszalad a sorfreki, és a sorkimenő elkezd csattogni, majd hazateszi a sorvégtranyót. Ennél már a KF IC-ből ennyi jön ki. Ha nála kijön a 31 khz, az szinte azonnal eldurrantja a sorvégtranyót. Akkora terhelés az a tranyónak, majd dupla frekin, hogy nem is csoda ha repül... Fery
Rendben, holnap melo után megmérem, aztán tobbet tudok mondani. Addigis koszonom a segítséget mindkettotoknek.
sziasztok van egy thomson szines televiziom, ugy kaptamelmentem pár napra és mikor hazajöttem nem lehetett bekapcsolni, azt gondoltam a biztositék a baja, kicseréltem és és mikor bekapcsoltam a házban is elment az áram pedig ugyan olyan biztit raktam bele, nem világit semmi rajtaátnéztem a panelt hogy nincs e sérülés rajta égés stb 1-vagy 2 ellenálás kiment benne azt kicseréltem de semmi, mit tehetek vele?
Nem írtál hülyeséget, mert a 100Hz-es tévének 31.25kHz a sorfrekvenciája. Dupla képfrekvenciához kétszeres sorfrekvencia tartozik.
Kicsit belekeveredtem már éjfél tájt a számokba, az 50 Hz-es TV-nek 16khz. Fery
A TV pontos típusát írd ide le.Hol vannak azok az ellenállások,amik kimentek?stb...
István
Sziasztok:Tudna valaki segíteni a tévémen?mert már nagyon idegesít,hogy nem tudom frankón bekapcsolni,itt #850842) leírtam,hogy mi a gond.előre is köszönöm
Típusa is van ennek a csodálatos példánynak?
üdvözlök minden fórumozót
kérdésem lenne egy televizióval kapcsolatban tipusa "orion 11ak37" jelensége hogy készenléti állapota sincs,cseréljem ki a táp ic-ét 44608p40 tipusú a 8-as lábán tudok feszültséget mérni ehhez kérnék segitséget köszönöm elöre is
A tápegység kimenetének feszültségmérésein túl vagy? Nincs feszültség a pufferkondikon?
a nagy kondin van 313v a transzisztoron
stp6nc60fp- 212v-ot mérek továbi infót is irok mond mit mérjek még meg közben folytatom a méréseket
Igen van típusa lefényképeztem a matricát ami a hátulján van.
Sziasztok!
Tegnap néztem a két éves FUNAI TV-met és egyszer csak kikapcsolt. Majd pittyegő hang és nem kapcsolt be. A pittyegés folyamatos volt. Ha távirányítón nyomkodtam a gombokat és oda hajoltam a TVhez hallotam, hogy a nyomkodásokkor a pittyegés is változik egy picit. Hagytam állni kihúzva is de semmmi. Mi lehet a baja?
Első lépésben cseréld ki a tápegység primerében lévő C808-as elkót (47µF 50V). Ezen kívül mérd meg a szekunder tápfeszültségeket is. Ennél típushiba a tápegység-IC (IC801) bizonytalankodása. Lehet, hogy ez okozza a hibát. Ha beindul a tévé akkor nem látsz képtorzítást? Esetleg nem nagy akkor kapcsol ki, amikor világosabbra vált a képernyő?
Teljes rajz: Get Manual
Zárlatra dolgozik a tápegység. Valószínűleg a sortranzisztor vagy a környékén valamelyik kerámiakondi lett zárlatos.
Köszi a gyors választ. Ezt meglehet csinálni otthon, vagy egy szerelő körülbelül milyen árba csinálná meg?
Ezeket a feszültségeket ellenőrizd. Az MC44608-as IC is lehet rossz. Teljes rajz: Get Manual
Szerintem Te csináld meg. Gondolom nem vagy milliomos.
Hát nem...azért is kérdeztem. De egy TV szerelő sem vagyok. Mennyire nehéz megcsinálni? Vagy alkatrészeket beszerezni??!!
Először szedd szét, méricskélj! Segítünk. De ha félsz vagy tartasz az egésztől, akkor inkább bízd szakemberre.
megnéztem az értékeket a rajzon ahol bejelölted
ic-1lába 0v ic-6lába 6,6v ic-8lába 100v az ic-nél az ellenállás jó a kondenzátornál ami egyezik a 6-os lábbal 6,6v a többi helyen a tr802 trafonál a szekunder oldalon nincs feszültség amit bejelöltél nekem mit nézzek a következö lépésben
Cseréld ki a 6-os lábon lévő elektrolitkondenzátort. A FET középső lábán ott van a 310V?
Hát nem félek csak nem akarom elcseszni még jobban, valamint vagy egy alap multiméterem meg egy forrasztóm.
igen a középsö lábán van 310v
mindjárt keresek kondit kicserélem és irok
Ezt neked kell tudnod de akkor lehet bele lesek.
kicseréltem a c810-es kondit egy pillanatra ugy tett minha
beindulna a készen lét zúgot kicsit de semmi feszültségek maradtak |
Bejelentkezés
Hirdetés |