Fórum témák
» Több friss téma |
Nem mert nincs teljesiménye elegendő.
-Nem tudja a szükséges Ampert _
Rendben, köszönöm szépen a segítséget, amint lesz időm, megvalósítom és biztosan be fogok számolni róla
![]()
Megcsináltam a csillagpontos földelést rendesen, úgy ahogy azt kell, és továbbra is búg a rendszer hogyha elosztóba van a két bemenet. Akkor próbáljam meg elszigetelni a mono modult? Az megoldás lehet? Akkor még annyit hozzá hogy hol lehet olcsón vágható csillámot venni, ugyanis azért nincs elszigetelve mert nem találtam sehol ilyet vagy 2000-es nagyságrendű a csillám sőtt vastag is, szóval segítsetek ebbe és megcsinálom
![]()
Sziasztok! TDA7294 hidalva +-20V-ról mekkora teljesitmény leadására képes 4 ohm-on? Ha egyáltalán birja a 4 ohmot...
A választ elore is koszonom! udv. accaboj
Régi tápegységből tudsz kibontani szigetelőlapot ,és szigetelő gyűrűt is.
A trafó primer részét is átalakítottad kettős szigetelésüre , a vedőföldelésesröl? Ha nem akkor a védőföldet is a csillagpontba kell kötni. Van egy cikk itt a HE-n a földhurokról azért olvasd át.
4 ohm-ra kb 40W 8 ohm-ra 22W de azt a feszültséget kell nézni ami már rá van kötve az erősítőre, ugyanis 2-3 voltot esik jobb esetben.
Úgyhogy jó ha 30 W lesz 4 ohm ra. TDA2030 ból építenék , vagy VF6 -ot .
A hid azért komolyabb egy kicsit. Szerintem még +/-20V-ról is leadogatja a 100W-os csúcsokat 8 Ohm-ra... ki kell próbálni.
Hogyan kell értelmezni pontosan, hogy "elosztóba van a két bemenet"?
Én innen rendeltem szigetelőlapot. Elég drága, de akkorára vághatod amekkora kell.
Idővel magasabb feszültségről fog menni, de most csak ilyen trafóm van. Ha 30 hát 30, lényeg hogy menjen a végfok és ne legyen baja a 4 ohm-mal. Olvastam hogy bírja, csak kicsit hamarabb bekapcsol a védelem vagy mi
![]() Megy itt valakinek TDA7294 híd 4 ohm-on? Nemám megcsinálom aztán nem lesz jó ![]()
Egészen pontosan így néz ki a dolog, ahogy a képen van, a zöld jack megy a sztereó modulba, a fekete a mono modulba, illetve a csatlakozó a zenelejátszóba vagy gépbe. (akkor kezd el búgni, amint beledugom a 2 jack-et az elosztóba, ha az elosztó nincs bedugva semmibe akkor is búg.). Valamint próbáltam azt hogy a 2 jack GND-jér érintettem össze, akkor semmi, nem búg. viszont ha a 2 végét érintem össze ahogy a másik képen van akkor elkezd búgni.
Ilyet találtam az interneten, nem tudom hova, de a mikróba kell szigetelő csillám. Ezek egészen jó árakba vannak. Mit szóltok hozzá?Csillám
Huh ez gyanúsan olcsó
A sajátomat rá merem kötni 4 Ohm -os hangfalra is. +/- 40V-ról megy, 600W-os kapcsolótápja van. Addig szabad csak feltekerni, amíg nem kezd torzítani. Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt. Mindezek ellenére soha nem beszélnék rá senkit a 4 Ohm-os használatra, az adatlap sem javasolja.
Nem tudok angolul, szóval a rizsa részt nem értem, de az adatlapon ott van a 4 Ohm is.
Bővebben: Link A kép alatt ir valamit ![]()
Bírja a 4ohm-t, de csökkentett tápfeszültséggel.
Idézet: „Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt.” mit fog csinálni? amugy +-20V-tal nem nagyon lehet torzitaig vezerelni...vagy igen?
Alacsonyabb tápfesszel sokkal könnyebb torzításig vezérelni.
Hűtőtönkös hőelvezetést csinálj az ícére, olvass vissza a topikban ha nem világos a dolog, Alkotó és én is emlegettük már egy párszor ![]() Ha lassú a hőelvezetés, akkor már kis teljesítménynél is tortyog az erősítő. Egy hídnál, pláne 4 Ohm-on, fokozottan jelentkezik ez a probléma. Erős tápot csinálj, minimum 10A-es Graetz, minimum 2x10.000 uF, minimum 200W-os trafó, persze mindegyik csatornánként értendő, ha +/- 20V-ról fog menni 4 Ohm-ra. A 200W/ csatorna trafó, lehet hogy melegedni is fog tartósabb üzem esetén.
Nekem nem tudtok segíteni? Kevés az infó a megoldáshoz?
![]()
Jéé... valóban ír valamit
![]() Elolvastam már jópárszor az adatlapját, az angol nyelvű "rizsa részt" is értem, de valahogy szívesebben hívatkozom a gyakorlati tapasztalataimra. ![]()
Szerintem szimplán földhurkod van. Van valami részletes rajzod a bekötés kábelezéséről? Minek az a jack elosztó oda? Valaminek a 3,5-es kimenetéről párhuzamosítva viszed a jelet két különböző készülékre? Az elosztó egyébként hibátlan?
![]()
persze, hibátlan. Az elosztó azért kell hogy pl számítógépről menjen mind3 hangszótó, a 2 középmagas és a mély. Huzalozásról annyi van, ami a csatolt kép
Akkor azt hiszem ebbol nem lesz semmi...kicsi a trafóm és a híd sem a legjobb 4 omh-ra.
![]() Na mindegy, azt hiszem hogy egy VF2 lesz belole, a 130W-os Alkotós kivitel. Koszi a segítséget!
Tehát egy sztereó végfok és egy monó mély végfok megy ugyanarról a bemenetről? Ha egy dobozban vannak az erősítők és egy tápról mennek, akkor miért ilyen jack elosztós megoldást használsz? A dobozban kéne megoldani. Gondolom van szubszűrőd is. Ugye? Vagy csak passzívan ellenállásokkal közösíted a sztereó jelet a mélycsatorna számára? Az is okozhat földhurok jellegű búgást, ha az ícétokok jóvoltából a negatív tápág a hűtőbordákon van. Neked is javaslom a hűtőtönkös hőelvezetést.
Egy 130W-os fetes végfoknak is kb az alább leírt kondíciókkal rendelkező táp kell. +/- 20V-ról igencsak gyengécske lesz a VF2. Próbáld meg nyugodtan a 7294 hidat, csak csináld meg rendesen.
Nincs semilyen szűrő, és azért nem belül van összekötve, mert néha csak 2 ahngszórót hajtok, és akkor nincs szükség a mono modulra. Azt fogom megpróbálni hogy elszigetelem a bordától az IC-ket hogy ne azon legyen a negatív feszültség. Valamint hűtőtönkös megoldásom van, réz hűtőtönkökkel
Nyugodtan teheted 4 ohm-ra +-20V-al a hidat :yes: Ugyis leesik a fesz még és nem fog tortyogni.Ha majd nővelni akarod a feszűltséget (kicseréled a trafót) +-35..+-40Voltig akkor nem ajánlom 4 ohm-on,de igy jó.Kb 70-80w meglesz.Bocsi hogy beleszóltam,csak véleményem irtam le
![]()
Ez kicsit régebben csináltam csak nem tettem fel.Egy Sony F210 erősitőbe kicseréltem mindent és egy sztereó hidat tettem bele.A táp az +-38V,4x10.000uF.Teszek fel egy pár képet.Lehet kérdezni vagy ha van észrevétel lehet irni,igy is tanul az ember
![]()
Az normális ha a trafóm üresjáratba vesz fel 30W-ot? és hallhatóan búg. Lehet hogy menetzárlatos? És vajon ez hallatszik be a hangfalakba? Elég régi darab már kb 500W-os. Talán szünetmentes tápban volt nagyon régen
Ha toroid akkor megszivtad, mert valószinü túl van gerjesztve. nem nagyon lehet vele mitkezdeni, bár van aki rátekermég, de igy nyilván kisebb lesz a a sec fesz. Ha trehányul van a vasmag benne feltekercselve akkor ez se nyer. A vákum impregnálás se mindig nyer.
Azt, hogy a trafo szorásától búg-e a hangfalad probáld távolabb vinni, ha macera, akkor vaslemezt a nyákok és trafó közé, probára. A toroidnál is eljátszhatod, mert tévedés, hogy a toroid nem szór. Nem véletlenül köcsögözik be, söt többrétegben is nemcsak vassal ! Legalábbis a profi küttyükben A 30Wattot mivel mérted ? Tényleg Watt, vagy áramérés x feszültség. Ez nem Watt váltónál, hanem VA a meddő miatt
fogyasztásmérővel mértem, ami beszoroz még cos.fi-vel is, szóval sztem teljesen reális az a 30W. most megpróbálom jóval távolabb rakni a trafót magától az erősítőtől
|
Bejelentkezés
Hirdetés |