Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   22 / 91
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Adhezor nevű festékkel alapozó nélkül festheted feketére. Mert ő maga az alapozó festék. Ha nem tetszik a selymes fénye utána már bármilyen festékkel átfestheted.
(#) Alkotó hozzászólása Nov 17, 2010 /

A melléklet szerinti, vagy ahhoz hasonló funkciójú profilt keresek. Régebben ez volt szinte minden elektromos szerkentyű dobozának a sarkában. Nagyon könnyű volt vele építkezni, szinte bármihez lehetett ideálisan illeszteni.
Most viszont nem találok ilyet sehol. Tud valaki ötletet adni, kitől lehetne ilyet venni szálban?

profil-0.jpg

(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Nekik van szegélyprofiljuk, bár nem ilyen kivitel.
(#) picard666 hozzászólása Nov 18, 2010 /

mit gondoltok, alura rá lehet vasalni a színes lézernyomtatós festéket? mennyire mennének át helyesen a színek?
(#) Frankye válasza picard666 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Fel lehet, és nem igazán torzulnak a színek.
(#) dollerakos hozzászólása Nov 19, 2010 /

Üdv. Ha szeretnék a dobozom két oldalára valami szép fa borítást, jó-e hozzá a táblásított fenyő? (A pincében vak az van.) Méretre levágatnám, kifúrnám és lefesteném valamilyen lazúrral. Jó ez így vagy máshogy szokták csinálni? Köszi.
(#) Frankye válasza dollerakos hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Jobb volna egy megfelelő szélességű, egy darabból lévő deszka vagy léc, de ez is jó lehet. Viszont ennél sokkal kritikusabb a felület kidolgozottsága: Csiszolás, festés, lakkozás, stb.

(Ugye nem "vak" van a pincében? )
(#) dollerakos válasza Frankye hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Köszi! Akkor a kidolgozásra figyelek majd...

Nem vak, hanem, nem tudom, hogy írhattam így el, vak helyett: "csak"....
(#) CIROKL válasza dollerakos hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ezzel csak egy gond van , mármint a fával amit szeretnél használni . Sajnos a fenyő az köztudottan puhafa ezért könnyen sérül , szerintem egy szép erősítő oldal lapjának a mechanikai megpróbáltatásokat a keményfa az jobban elviselné .
(#) dollerakos válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Köszi! Na, ettől féltem, akkor be kell majd szerezni valami olyasmit.......
(#) Szebence hozzászólása Nov 25, 2010 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy rozsdamentes anyagot, hogyan, mivel lehet festeni, illetve, hogyan kell előkészíteni az anyagot? Gondolok olyanra, hogy zsírtalanítás, stb...
(#) mex válasza Szebence hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Ha lehet érdesítsd fel, sokkal jobban tapad a festék. Nyilván a zsírtalanítás sem maradhat el. Gondlom nem a korróziótól akarod megvédeni, inkább a csillogása zavaró.
(#) Szebence válasza mex hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Köszönöm a javaslatot! Leendő erősítőm előlapja lesz majd és fekete színűre szeretném az egész dobozát festeni neki.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 3, 2010 /

Ti honnan szerzitek be a dobozokhoz szükséges dolgokat? Ti miből csináljátok amúgy? Alu, lemez stb...?
(#) CIROKL válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Tudom az én dobozolási technikám az lehet furcsa egy -két ember számára de ami az anyagot illeti az szinte lehet bármi , általában fém fa stb.
Fém ,fa dobozolások CIROKL módjára
Az anyagok beszerzése a legkönnyebb, némi utánjárással bármit belehet szerezni .
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Nagy tudor barátom! Ezt hogyan készítik szerinted?
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Kérdés ? miből van ,ha netán műanyag akkor egyszerű ha viszont öntött ALU akkor gyakorlatilag ugyan az az eljárás mint a műanyagnál , de lehet még a modern megoldás is ha egyedi példányként van akkor CNC!
(#) szamóca válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Nem nyert. Az ilyen.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Exkluzív külső annyi szent! (Olasz design) Az ára is!
(#) BarnaPili válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Közben töröltem a hozzászólást.
"Fotosoppal"...ennyi volt.
(#) Hurkafej1 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Nagyon szép munkák, gratulálok
(#) meszi válasza Szebence hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Miért használsz rozsdamentes anyagot?
Baromi drága, és ezt azután még le akarod festeni.
Festés alatt nem látszik milyen vas van.
Festésnek ajánlom a porfestést, nagyon tartós.
(#) meszi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

CAD programmal 3D-ben lehet ilyent rajzolni, majd fotorender. A fotoshop nem tud ilyet.
(#) Szebence válasza meszi hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Mert ismerő aki hozzáfér lézeres CNC-hez, ott ilyen rozsdamentessel dolgoznak és a hulladék darabokból tud nekem vágatni. Egyébként kipróbáltam, lezsírtalanítottam, nem érdesítettem be a felületet, fújós festékkel 3 rétegben használtam, nagyon szép lett.
Viszont pár éve, amikor ecsetes festékkel kentem, az vicces volt, mert fellógattam a lemezt, lekentem szépen, másnap ránézek és az összes festék lecsúszott róla
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a VU-tower-em "dobozolásához". Egy ehhez hasonlót építettem: Bővebben: Link . A szükséges képeket csatolom mellékletként! A nyákok már készen vannak, tesztelve is volt már az egész, minden működik!
Úgy gondoltam, hogy derékszög vassal rögzítem a két fát egymásra, ezt a 47-es és 49-es kép szemlélteti. A kifűrészelt fához viszont nem tudom, hogyan rögzítsem a plexi lapokból elkészített tornyot... A 39-es képen látható, hogy minden szint közé van 2db "tartó" ragasztva. Ezek, és a hátsó kifűrészelt fa közé vágnék be 4mmx4mm-es fa tartókat, és az egészet átfognám a szintek között egy 4mm széles fém szalaggal, amit a kifűrészelt fa hátoldalán rögzítenék. A fa merevítés azért kell, mert különben simán kiszakadna a kis tartó a szintek közül... A talpazatra fogalmam sincs, hogyan rögzítsem a tornyot. Átfúrni nem szeretném a plexit, nem is tudom, hogyan viselné... Ragasztást ajánlották már, de a plexi és a fa közé nem tudom, milyen ragasztó lenne jó... Főleg, hogy oldal irányba könnyen el tudna borulni a torony, az alakjából adódóan... Milyen ötletetek van ehhez? Már tényleg csak a "dobozolás" van hátra, szeretném a művem befejezettnek tekinteni. Köszönöm a segítséget! Szép estét!
(#) CIROKL válasza meszi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Mihez képest drága ? Egy tábla 2mm -es ami 1000X2000mm az nettó 33E forint amiből számtalan doboz készíthető .
A rozsdamenetes lényege meg pont az hogy ne fessük , ha a rozsdamentes anyagot festem akkor annak mi értelme !
Szóba jöhet csiszolás . polirozás stb...
(#) zolika60 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

1mm-es pedig mégolcsóbb, és doboznak bőven elég.
(#) meszi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Én ugyanezt akartam mondani, ha festem akkor fölösleges a rozsdamentes anyag, magában meg pedig nagyon szép különösen a fóliázott, tehát nem kell festeni.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Idézet:
„jöhet csiszolás . polirozás stb..”

És kapsz egy ilyen felületet.
(#) mex válasza szamóca hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Amin aztán kitűnően látszanak az ujjlenyomatok.
Ha már rozsdamentes akkor inkább a szálrahúzás. Vagy harminc éve nagy divat volt, én is készítettem erősítőt, tunert ilyen módszerrel. Egyébként a megmunkálása is bajosabb,nehezebb fúrni, vágni, reszelni, legalábbis házi körülmények közt.
Következő: »»   22 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem