Fórum témák
» Több friss téma |
Adhezor nevű festékkel alapozó nélkül festheted feketére. Mert ő maga az alapozó festék. Ha nem tetszik a selymes fénye utána már bármilyen festékkel átfestheted.
A melléklet szerinti, vagy ahhoz hasonló funkciójú profilt keresek. Régebben ez volt szinte minden elektromos szerkentyű dobozának a sarkában. Nagyon könnyű volt vele építkezni, szinte bármihez lehetett ideálisan illeszteni.
Most viszont nem találok ilyet sehol. Tud valaki ötletet adni, kitől lehetne ilyet venni szálban?
Nekik van szegélyprofiljuk, bár nem ilyen kivitel.
mit gondoltok, alura rá lehet vasalni a színes lézernyomtatós festéket? mennyire mennének át helyesen a színek?
Fel lehet, és nem igazán torzulnak a színek.
Üdv. Ha szeretnék a dobozom két oldalára valami szép fa borítást, jó-e hozzá a táblásított fenyő? (A pincében vak az van.) Méretre levágatnám, kifúrnám és lefesteném valamilyen lazúrral. Jó ez így vagy máshogy szokták csinálni? Köszi.
Jobb volna egy megfelelő szélességű, egy darabból lévő deszka vagy léc, de ez is jó lehet. Viszont ennél sokkal kritikusabb a felület kidolgozottsága: Csiszolás, festés, lakkozás, stb.
(Ugye nem "vak" van a pincében? )
Köszi! Akkor a kidolgozásra figyelek majd...
Nem vak, hanem, nem tudom, hogy írhattam így el, vak helyett: "csak"....
Ezzel csak egy gond van , mármint a fával amit szeretnél használni . Sajnos a fenyő az köztudottan puhafa ezért könnyen sérül , szerintem egy szép erősítő oldal lapjának a mechanikai megpróbáltatásokat a keményfa az jobban elviselné .
Köszi! Na, ettől féltem, akkor be kell majd szerezni valami olyasmit.......
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy rozsdamentes anyagot, hogyan, mivel lehet festeni, illetve, hogyan kell előkészíteni az anyagot? Gondolok olyanra, hogy zsírtalanítás, stb...
Ha lehet érdesítsd fel, sokkal jobban tapad a festék. Nyilván a zsírtalanítás sem maradhat el. Gondlom nem a korróziótól akarod megvédeni, inkább a csillogása zavaró.
Köszönöm a javaslatot! Leendő erősítőm előlapja lesz majd és fekete színűre szeretném az egész dobozát festeni neki.
Ti honnan szerzitek be a dobozokhoz szükséges dolgokat? Ti miből csináljátok amúgy? Alu, lemez stb...?
Tudom az én dobozolási technikám az lehet furcsa egy -két ember számára de ami az anyagot illeti az szinte lehet bármi , általában fém fa stb.
Fém ,fa dobozolások CIROKL módjára Az anyagok beszerzése a legkönnyebb, némi utánjárással bármit belehet szerezni .
Nagy tudor barátom! Ezt hogyan készítik szerinted?
Kérdés ? miből van ,ha netán műanyag akkor egyszerű ha viszont öntött ALU akkor gyakorlatilag ugyan az az eljárás mint a műanyagnál , de lehet még a modern megoldás is ha egyedi példányként van akkor CNC!
Nem nyert. Az ilyen.
Exkluzív külső annyi szent! (Olasz design) Az ára is!
Közben töröltem a hozzászólást.
"Fotosoppal"...ennyi volt.
Miért használsz rozsdamentes anyagot?
Baromi drága, és ezt azután még le akarod festeni. Festés alatt nem látszik milyen vas van. Festésnek ajánlom a porfestést, nagyon tartós.
CAD programmal 3D-ben lehet ilyent rajzolni, majd fotorender. A fotoshop nem tud ilyet.
Mert ismerő aki hozzáfér lézeres CNC-hez, ott ilyen rozsdamentessel dolgoznak és a hulladék darabokból tud nekem vágatni. Egyébként kipróbáltam, lezsírtalanítottam, nem érdesítettem be a felületet, fújós festékkel 3 rétegben használtam, nagyon szép lett.
Viszont pár éve, amikor ecsetes festékkel kentem, az vicces volt, mert fellógattam a lemezt, lekentem szépen, másnap ránézek és az összes festék lecsúszott róla
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a VU-tower-em "dobozolásához". Egy ehhez hasonlót építettem: Bővebben: Link . A szükséges képeket csatolom mellékletként! A nyákok már készen vannak, tesztelve is volt már az egész, minden működik! Úgy gondoltam, hogy derékszög vassal rögzítem a két fát egymásra, ezt a 47-es és 49-es kép szemlélteti. A kifűrészelt fához viszont nem tudom, hogyan rögzítsem a plexi lapokból elkészített tornyot... A 39-es képen látható, hogy minden szint közé van 2db "tartó" ragasztva. Ezek, és a hátsó kifűrészelt fa közé vágnék be 4mmx4mm-es fa tartókat, és az egészet átfognám a szintek között egy 4mm széles fém szalaggal, amit a kifűrészelt fa hátoldalán rögzítenék. A fa merevítés azért kell, mert különben simán kiszakadna a kis tartó a szintek közül... A talpazatra fogalmam sincs, hogyan rögzítsem a tornyot. Átfúrni nem szeretném a plexit, nem is tudom, hogyan viselné... Ragasztást ajánlották már, de a plexi és a fa közé nem tudom, milyen ragasztó lenne jó... Főleg, hogy oldal irányba könnyen el tudna borulni a torony, az alakjából adódóan... Milyen ötletetek van ehhez? Már tényleg csak a "dobozolás" van hátra, szeretném a művem befejezettnek tekinteni. Köszönöm a segítséget! Szép estét!
Mihez képest drága ? Egy tábla 2mm -es ami 1000X2000mm az nettó 33E forint amiből számtalan doboz készíthető .
A rozsdamenetes lényege meg pont az hogy ne fessük , ha a rozsdamentes anyagot festem akkor annak mi értelme ! Szóba jöhet csiszolás . polirozás stb...
1mm-es pedig mégolcsóbb, és doboznak bőven elég.
Én ugyanezt akartam mondani, ha festem akkor fölösleges a rozsdamentes anyag, magában meg pedig nagyon szép különösen a fóliázott, tehát nem kell festeni.
Idézet: „jöhet csiszolás . polirozás stb..” És kapsz egy ilyen felületet.
Amin aztán kitűnően látszanak az ujjlenyomatok.
Ha már rozsdamentes akkor inkább a szálrahúzás. Vagy harminc éve nagy divat volt, én is készítettem erősítőt, tunert ilyen módszerrel. Egyébként a megmunkálása is bajosabb,nehezebb fúrni, vágni, reszelni, legalábbis házi körülmények közt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |