Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   390 / 1271
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Az amperszag forrását kellene feltérképezni.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
No igen. Kapcsoljam be és hagyjam úgy, míg nem füstöl, vagy pukkan? Mert látni nem látszik, és meleget sem érzek sehol. Na mindegy, kikutatom valahogy.

ui.: "sortpfeszültséget egyenirányító diódát a tápegységtrafó szekunderénél" ez hol is?
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Erről a diódáról lenne szó. A a diódát és a párhuzamos kondit is ellenőrizd.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Kikötöttem, bekapcsoltam, ugyanaz csak a sípolás/sercenés nélkül. De hallani hogy "resetel". Olyan kattogás szerűt hallani. Akkor ez azt jelenti, hogy nem a nagyfesz rész okozza a galibát. Jól mondom?

Mielőtt kikötöttem, és indítgattam, egyszer bekapcsolt úgy két másodpercre (kijelzőn megjelent a csatornaszám:01, és ha antenna lett volna bedugva, hang is lett volna), aztán pukkant és füstölt valami, de vesszek meg ha látom, hogy melyik alkatrész volt. Inkább csak azt tudom kizárni, hogy honnan nem jött: Nem a táp, az erősítő, vagy a tuner felől jött. Mivel a nagyfeszt kikötve is resetel, ezért valószínű, hogy az eltérítő környékéről.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Most kösd le a D681-et és a D656-ot forraszd vissza. Indíts így. Ha erre nem indul be a sorvégfok, akkor vedd ki a TDA8170 IC mellől az R411-es ellenállást, persze a D681-et tedd vissza. Gyanítom, hogy zárlatra dolgozik a tápegység és ezért van ez a szaggató kattogás. Meg kellene találni a zárlatos tápvonalat.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Mindent végigcsináltam amit írtál. Egyik verzióban sem indul, csak resetel. :no: Én is zárlatra gondoltam, de már kétszer átnéztem az egész panelt és nem találtam. Vagy alkatrészen belül van, vagy vak vagyok.

Csatoltam egy képet. A tábla szerint R574 22Ohm-os, de R573 mennyi? 0,12Ohm? Ennek van értelme? Egy darab vezeték...

Most viszont már megyek szunyálni...
(#) Doncso válasza kolesz hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia, igen, mint írtam, kell, szóval nem fogod megúszni, de ne agódj, nem életveszélyes, csak mókás mutatvány, el lehet vele bohóckodni, a tunernak szerintem semmi köze a splitterhez, max annyi, hogy ha megmozgattad, vele együtt más is megmozdult, és rendbejött.
Üdv. D.
(#) skarlik válasza tiboree hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia.Próbáltad már a nagyfesz potit lejjebb csavarni?És a fűtés előtt van egy ellenállás,azis csinálhassa,hogy gyenge a fűtés.Egy pillanatra hidald át,nézd meg mit csinál.Kárt nemtesz.De színpanel környékén lehet inkább a baj.Vagy próbáld levenni a zöldet,potival.Vagy műszerrel nézd meg a feszültséget ,mind a 3 tranyónál,hogy egyformák-e.
(#) skarlik válasza simi9896 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia.Küldenél képet a hangyás képéről?
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Az az ellenállás valóban 0,12 ohm, és nem drót. Zárlatnak vagy valamiféle túlterhelésnek kell lenni, mert a füst nem véletlenül jött ki valamiből.
(#) Spanó hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Sziasztok! Van egy Daewoo DTF-2950K-100D típusú tv,
ami meghibásodott nem tudom mi lehet vele.
Nézés közben egyszer csak se kép se hang !
Csak egy szakaszosan sípoló,kattogó hang a panelből !
Valaki tud nekem segíteni mi lehet a baja ?
Előre is köszönöm!
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
A nagyfesz, táp, és eltérítő környékén, az összes diódát kimértem. Kondi egy sincs elpukkanva, vagy kifolyva... Ma lecserélem a maradék ellenállásokat is. Ha ez sem segít akkor gondban leszek.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Azt megnézted, hogy melyik tápfeszültség tér el legnagyobb mértékben a névlegestől? Még ilyen szakaszos üzemnél is meg lehet saccolni ezt.
(#) belfi2 hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Sziasztok!
Hoztak egy Samsung CZ14F12Z tip kis TV-t hogy nézzem már meg,hátha tudok neki ártani valamit.A hiba: időnként elmegy róla a kép,és a hang,de egymástól teljesen függetlenül.A fény hirtelen minden átmenet nélkül,a hang viszont fokozatosan lehalkul.Majd egy kis idő múlva minden helyreáll, aztán fény el majd vissza,hang lehalkul majd vissza.A frász tör ki ettől a géptől mert nem lehet tudni hogy mikor produkálja a tüneteket és nekem azért lenne más dolgom is.
Látható hibát nem találok. (púpos kondi vagy más rongálódás)
Szóval elkelne egy kis segítség!
Üdv belfi!
(#) Fery válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Először fordítsd ki a panelt, és egy erős fényű lámpával, és nagyítóval nagyon jól vizsgáld át a forrasztásokat, főleg a nagy áramú részeknél / Táp, Sorvégfok, hangvégfok /. Keress kikráteresedett, elengedett forrasztásokat. Aztán a táp primer oldali elkóit cseréld ki, ne méregesd, cseréld. Jó esélyed van rá, hogy meg is javul, de ha nem akkor utána lehet tovább menni. Fery
(#) belfi2 válasza Fery hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Köszi !
Megcsinálom és majd beszámolok.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Kicseréltem az összes kondit, mind az 1 db mert ennyi volt a primeren. De most már az a bevillanásnyi kép sincs.A képcsőn az R G B elektródák mind 160 Volton vannak .KS1A chassis van benne denem találok sehol kapcsolási rajzot.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Lehet hogy megvan a hiba oka:A sorkimenő G2 potija adott szívatásból órát. Jól átmozgattam és most kb egy fél órája rendesen működik.
Most hogy le telt a fél óra megint elkezdte.Valami a sugárárammal lehet.Csak nagyon picit kell mozdítanom a gombon és a képernyő rögtön elsötétül.De ezt megteszi saját magától is.
(#) Tonybacsi hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Nagyon köszönöm a segítségeteket .
Tökéletesen működik a kis Beijing (értsd... kis csík-nagy csík eltűnt és a képernyő alja is visszament a helyére).Nem gondoltam volna hogy ezek a hibák egy db konditól vannak.
További szép napot és Kellemes Ünnepeket Nektek.
(a C807 volt a ludas)
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Kicseréltem a nagyfesz részen a nagyobb ellenállásokat (1W-2W) as kiszedetteket utólag megmértem, nem volt különösebb eltérés a gyári adatokhoz képest, de általánosan mindegyik inkább felülről közelített az etalonhoz.
Bizonytalanul, de bekapcsol!
Elsőre bekapcsolt, de a fal fele volt a képernyő. Megigazítottam, már nem kapcsolt be. Aztán próbálkoztam még kétszer, harmadikra megint bekapcsolt, de csak a második-harmadik nyüsszenésre. Tehát bekapcs nyüssz nyüssz nyűűű...
Hangja nem volt szép, olyan fura volt a nyüszítése. Kép sem volt korrekt, csak egy csík középen (vízszintes). Néztem pár másodpercig, de kezdett változni a nyüszítés és a csík zöldült... Inkább kikapcsoltam.

Nem szoktam, de most csak rágyújtok azért!
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Vedd ki a függ elt IC-t,és úgy kapcsold be.Az R411 4,7 Ohmon keresztül kap tápot,ami meg van melegedve,ez látszik a képek között,amiket föltöltöttél.
István
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Azt az ellenállást már kicseréltem.
De oké, megpróbálom.
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Nem elég ha kikötöm r411-et?
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
De ezt már egyszer megcsináltad, nem?
(#) Fery válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Sajnos az még cső is lehet, találkoztam már Samsung csőnél, ugyanezzel a hibajelenséggel, és döglött volt a cső. Nem biztos, de van rá esély. Fery
(#) belfi2 válasza Fery hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Hali nekem is az a véleményem, a tünetek most már egy értelműek.Sárgás-zöldes fehérszín a kontúrból kimosódó kékes árnyalat.Bár jó lenne egy rajz átnézni a sugáráram korlátozót.Most egyébként tökéletesen működik, csak a G2 minimumra van tekerve
(#) Fery válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia. Itt találsz többszáz oldalt, ahol rajzok, service manualok vannak. Bővebben: Link Fery
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Idézet:
„Hangja nem volt szép, olyan fura volt a nyüszítése. Kép sem volt korrekt, csak egy csík középen (vízszintes). Néztem pár másodpercig, de kezdett változni a nyüszítés és a csík zöldült... Inkább kikapcsoltam.”

Ez végett javasoltam az IC kiszedését.Ha hülye hangja van,és nincs képeltérítés,akkor én ezzel folytatnám.Gyanús,hogy a fordított csatlakozó kipurcantotta TDA 8170-et.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Kikaptam, nyüsszögés ugyanaz. Nagyfesz felsercen, de nem megy stabilan, resetel.
A nagyfesz trafó (piros vezeték! :felkialtas: ) környékéről pukkanás hallatszott, és füst távozott. De sérült alkatrészt nem látok. Lehetséges, hogy a trafóból jött? Ez pótolható alkatrész? Árt neki az indítgatás? Ugyanúgy sercen azóta is, nem történt változás, nem tűnik rossznak.
R573 és R577 értéke mennyire kritikus a működés szempontjából?
Előrelátóan, ma akartam venni az eltérítő IC-ből, és a nagyfesznél lévő IC-ből is. Az eltérítő TDA8170, de azt mondták olyan nincs csak 8175 és az is 3500Ft...
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Utánanéztem, bármelyik IC beszerezhető. Szóval így is hüppög. Akkor csak a nagyfesz résznél lesz még gond szerintem. Meg ugye füst is volt.
Itt van egy leírás, hogy hogy kell a nagyfeszt megcsinálni. Kivegyem a trafót és a tranyót és végigmérjem amit ott írnak?
Azt írják a 43 végű tda stabilabb, kicseréljem annak ellenére, hogy jó? Szeretném jól megcsinálni, és nem lecserélni jó sokáig.
Következő: »»   390 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem