Fórum témák
» Több friss téma |
Nemis kell találnod, a fordító megtalálja, ha be vannak állítva az elérési útjai. Neked csak meg kell adnod a fájlod elején, hogy ezt includolod.
Hát azt nem tudom hogy be van e állítva. nem vagyok valami nagy spíler.
Leírom a menetet hogy csinálom hátha elnyomok valamit: projekt->projekt wizard->tovább->{pic16f877A} kiválasztva, tovább->active toolsuite-nál kiválasztva HI_TECH Universal ToolSuite, Location-nál picl.exe kiválasztva, tovább->create new project file-nél megcsináltam C:/w/proba, tovább->add>>maximus1.c file,tovább->befejezés. Utána megnyitom a :open C:/w/maximus1.c-t. Beírom mit akarok.-> F10->Build failled. Valamit rosszul csinálok, csak tudnám mit. A Toolsuite-nál mást kéne kiválasztani?
A project fülön a build option-ban a projectre kattintasz, itt tudod hozzáadni a header, linker, a library fileokat. Ezt a felnyíló ablakban a directories fülön találod. Az include, a linker, és a library fileokat add meg.
Az elérési útvonalakat az MPLAB IDE Project menüjében kell beállítani. Egy (a már megnyitott) projektre vonatkozóan a Project/Build Options/Project menüpontban, a Directories fülön.
Hasznosabb/hatékonyabb az alapértelmezett elérési útvonalat beállítani a Project/Set Language Tool Locations menüpontban. Ez a már meglevő projektekre nincs hatással, de az összes jövőbeni projektre igen. Ezt a beállítást úgy érvényesíthetjük már meglevő projektre, hogy megnyitjuk a projektet, majd a Project/Build Options/Project menüpontban, a Directories fülön rákattintunk a Suite Defaults gombra.
Teljesen reménytelen vagyok...csak egy r..dt A betűt kellene beírni...Már össze vissza állítottam az MPlab-ot...még asm-be se fog nekem működni a végén...
Valaki legyen kegyes hozzám és írja be a 16F877-hez az A-betűt és fordítsa le hex-be... ![]() ![]()
Tegnap már volt róla szó, hogy a pic.h állományt csatold be a program elején, ne a pic16F877A.h-val próbálkozz!
Ha ezekre a kerdesekre tudod a valaszt akkor tudsz forditani is:
- Projectet letre hoztad akkor MPLAB-ban ? - pic.h -ra lecserelted a jelenlegi 16f877.h -t ? - Eszkoz kivalasztasnal ki van valasztva a 16F877A ?
Nem tudom, hogy neked feltűnt-e, hogy az általad belinkelt projektben ez áll: ToolSuite=CCS
Most akkor mit is akarsz a Hi-Tech fordítóval? ![]()
Nem passzolnak egymáshoz? C nyelvű mind a kettő nem?
C nyelv mindketto igen. De pl ha van egy dizel autod, akkor nem jo bele a benzin, pedig ez is az is uzemanyag...
Akkor hogy tudnám megoldani a problémámat? Kezdek elkedvtelenedni, lehet inkább hagyom az egészet és keresek valami mást.
Köszönöm mindenkinek a türelmét. Átmászok zargatni a másik topicba
![]()
Hali,
Én HI-TECH C fordítót használók és gyakran előfordul olyan fordítási hiba, olyan forráskódoknál mint a következő sorokban: 65. asm("u7: bcf _STATUS,0"); 66. asm(" movlb (_adat) >> 8"); 67. asm(" RRF (_adat)&0ffh,f"); és a fordító kiírja, hogy syntax error a 66. sorban, még akkor is ha kikommentelem azt. Nem tudom, hogy én nézek-e el folyton valamit, vagy a fordító hülyéskedik. Köszi előre is!
Az eredeti kódban is van space a macskaköröm után?
67. sorban RRCF vagy RRNCF PIC18 esetén. Így lefordul hiba nélkül.
Köszönöm a segítséged, az RRF-el volt a baj, :S helyette RRCF-et kell írni. És úgy néz ki, hogy a fordító és az editor másképpen számozza a sorokat.
Watt, egyébként van szóköz az eredeti forráskódban is, de az RRF-el volt a gond.
Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet C#-ban PIC-et programozni és mivel lehet lefordítani.
![]() Előre is köszi. ![]()
Sehogyan.
ANSI C-vel lehet, ill van nehany C++ -os kezdemenyezes is, de mikrokontrolleres kornyezetben nem tudsz C#-olni. A mikrokontrollereknek igen szuk a rendelkezesre allo eroforrasaik, mint pl processzor teljesitmeny, memoria es program tarolo. Mar csak emiatt sem lehetseges.
Hali,
Ismét lenne egy kérdésem... Van egy függvényem, ami kap egy byte-ot. A fv. pedig visszatérne egy olyan pointerrel, melynek 1. byte-ja STX 2. a küldendő adat, 3. pedig az ETX. A kérdésem az, hogy hogyan lehetne memóriaterületet foglalni ennek a pointernek?? Egyáltalán van-e ilyesmire szükség, mert még nem láttam ilyen módon való keretezést. malloc() - szóba jöhet-e? Előre is köszi! Fitt
malloc nem biztos, hogy implementalva van mikrokontrolleres kornyezetben, az kicsit pazarlas lenne.
Egy strukturat keszits az adataidnak es arra tegyel ra egy pointert. Tehat pl:
Utana definialhatsz ennek megfelelo adat teruleteket globalis teruletre:
Es utana mar:
Bár nem PIC, de ha valakit érdekel: a Netduino és a Netduino mini (Atmel 32 bites ARM7-es mikrovezérlőt tartalmaz) tekinthető .NET mikro keretrendszernek, s programozható C# nyelven/környezetben.
Szia!
Engem érdekel a téma, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmünket! Azt véletlenül nem tudod, hogy Magyarországról hogyan lehetne hozzájutni?
Gondolom, postán megrendeled külföldről. Az http://arduino.kibu.hu/ (korábban Kitchen Budapest) jöhetne számításba, de csak Arduino kapható náluk, s sok értelme nincs, hogy 1-2 példányt ők importáljanak.
Tenyleg nem kotozkodeskeppen, de mi ertelme van a C# nyelvnek egy mikrokontrolleren? Ez nem veletlen egy agyuval verebre eset?
Ez a beágyazott rendszerek Microsoft általi megközelítése.
![]()
Köszi a válaszod!
Szerintem amennyiért árulják, annyit megérhet. Ha más nem akkor a kipróbálás és újdonság öröméért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |